Арестантът в Ямбол се обесил с панталона си

Аутопсията не открила следи от насилие
12 юли 2024 16:36, Петър Бойчев
22
Арестантът в Ямбол се обесил с панталона си
Снимка БГНЕС

Остра дихателна недостатъчност вследствие механична асфикция, което се дължи на обесване, е причината за смъртта на 32-годишния Иван Димитров, издъхнал в ареста на полицията в Ямбол..

Това става ясно от съобщение на Окръжна прокуратура-Ямбол, което е на база на готовата съдебно-медицинска експертиза.

Според вещото лице при външния оглед и аутопсията на трупа не са установени видими травматични увреждания в областта на главата, мозъка и мозъчните обвивки. Не са установени и кръвонасядания, наранявания или подутини. Това показва, че смъртта се дължи на механична асфикция, а не на травми на пострадалия, причинени приживе, е заключението.

По досъдебното производство е осъществен оглед на местопроизшествие, разпитани са шестима свидетели. Назначена е и химико-токсикологична експертиза на кръвта на починалия, но тя не е готова.

По досъдебното производство са приобщени и записите от камерите в арестното помещение. Предстои те да бъдат обект на видео-техническа експертиза, която също ще бъде назначена по досъдебното производство, се казва още в прессъобщението.

32-годишният мъж бе открит обесен със собствения си панталон в ареста в Ямбол. Родителите му и негови близки обаче изказаха опасения, че смъртта му е насилствена, пише 24 часа.

По-късно стана ясно, че заради инцидента срещу полицейски служител от Ямбол е започнало дисциплинарно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от ЕС
Части от Сицилия остават без вода, принудени са да връщат туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Този сценарий и Стивън Кинг не може да го изфантазира. И за разлика от САЩ тук има прокуратура и съд и които да повярват. А куките - убийци света вода ненапита
19
0
 
5
 
! Отговори
Лека жена преди 3 седмици
В един сайт четох, че са му изпържили топките с електрошок, до смърт.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обесил се е.Няма мозъчни травми.Дори нокътя на палеца на левият му крак бил непокътнат.Точка. Не би ме изненадало да го е играл конкурент дилър на кварталния и той му е показал какво става с непослушните,като първо му е наврял електрошока на онaя му работа и за да го охлади после му е топнал главата в кофата с пиkнята.С други думи - чисто самоубийство.Като младежа в Монтана,чийто снимки обикалят пресата. Скочило от терасата момчето,полежало с памперс няколко дни в болницата и се споминало.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко евроатлантическо
16
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
До Пепи драхмата / БРАВО ПЕПИ!! НАЛИ ИМА КАМЕРИ КЪДЕ Е ЗАПИСА :D АБСОЛЮТНО СА ГО БИЛИ ДО ПОСИНЯВАНЕ!
15
0
 
11
 
! Отговори
Пепи драхмата преди 3 седмици
Покажете записа калк се самоубесил иначе не вярваме.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Млад, здрав, прав 32-годишен мъж се обесил. Каква е причината? Защо да го прави?
13
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Я проверете куките дали не доработват частно я в Делтагард, я в друга охранителна фирма? Без разбира се МеВеРето да носи отговорност за тая работа....
12
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
От полицията така и не обясниха за какво са го задържали. Ние не знаем защо в 2 през нощта е арестуван, а час по-късно умира.
11
1
 
10
 
! Отговори
Холмс преди 3 седмици
Арестантът се е обесил сам и за по-сигурно се е довършил с един контролен изстрел в тила. Случаят е решен!
10
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
КОГА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ НЯКОЙ ЩЕ СЕ ОБЕСИ В АРЕСТА САМО, ЗАЩОТО БИЛ АРЕСТУВАН БЕЗ ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ :D ЧЕ И НА ПАНТАЛОНА СИ! АМА ПЪЛНА СМЕШКА!
9
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 3 седмици
Някъде ареста представлява част от коридор или помещение, преграден с решетки от тавана до пода! За горния край на решетката може да увисне. Би трябвало да има камера и дори непосредствено наблюдение от дежурните! Никой до момента не каза, че е открит обесен в ареста, а казваха, че е починал! Как в първите изявления не са открили, че виси на панталоните си?
8
1
 
8
 
! Отговори
Есаул преди 3 седмици
Каквото и да е правил, при постовия или дежурния има монитор и би трябвало да следят за поведението на задържаните! А не да установяват това в 6 часа сутринта! При спокойно дежурство може и да са дремели!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо не покажат запис на камера от килията и как точно той се е обесил ? -така може и да се повярва , иначе .... всичко е възможно
6
2
 
9
 
! Отговори
Пако преди 3 седмици
До Анонимен Най-вероятно има намесени наркотици - дали системна злоупотреба, дали пласиране, не става ясно от джурналяските дописки. Но да те свършат в панделата, стъпул си на минно поле...
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, да, а един мармот завива шоколади... Поредната полицейска дивотия! И с какво полицая - убиец, е по-различен от другите престъпници???
4
3
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Само да попитам къде точно е завързал този панталон, за да се обеси? Аз съм бил десетки пъти за какво ли не в арестите в Пловдив, София, че и в Лима - Перу и никъде не видях висящи лампи, където да си вържеш панталона. Пък и да има в Ямбол такива дали са достатъчно здрави жиците да издържат човешко тяло? На решетките на прозорчето също не става, трудна работа щом има и видеонаблюдение. В повечето арести дори няма легла като в 4-то в Пловдив. Само едно велпапе на земята. Иначе трябва да буташ леглото до под прозореца да се обесиш на решетките. Столове никъде не съм виждал
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
значи фуражката му е стъпала на раменете и е дърпала колана, няма ли видео в тия килии в нормалните страни знаят че тия из верги са готови на всичко и ги наблюдават да не се самоизядат.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв е тоя Иван дилър на дрога ли :)))
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наркотиците не прощават! Жалко!