Всеки шести българин живее сам, повече са жените

Най-много сингъл живеят във Финландия, най-малко - в Словакия
16 юли 2024 12:05, Петър Бойчев
156
Всеки шести българин живее сам, повече са жените
Снимка Пиксабей

17,8% от българите живеят сами, показват данни на Евростат за 2023 г. С този резултат, който е 1,7% по-висок от средния за ЕС (16,1%), се нареждаме на 9-о място сред 26 страни членки на Евросъюза.

Най-много са живеещите в едночленни домакинства във Финландия - 25,8%, или всеки 4-и от населението там. Второто място е за Литва - 24,6%, а третото - за Швеция - 24,1%. Обратното - тенденцията е най-слаба в Словакия - там 3,8% от населението попадат в тази група.

Според данните на Евростат между 2013 г. и 2023 г. делът на хората, живеещи сами, се е увеличил в почти всички страни от ЕС. Ако през 2013 г. средната стойност на този дял е била 14,2%, през 2023 г. е нараснал с 2 пункта до 16,1%.

Жените са по-склонни да живеят сами, отколкото мъжете в почти всички страни от ЕС - те са средно 54,7% от живеещите в едночленни домакинства в ЕС през 2023 г., изчисляват от Евростат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
5
 
! Отговори
До 107 преди 1 месец
Пенцийо нали ти казах че си некадърник. Можеш да раждаш само глупости.
107
9
 
7
 
! Отговори
Елена преди 1 месец
Ако ще му раждам деца трябва да е принц на бял кон,ако е за кревата може и роб ,ама да е надарен като коня
106
0
 
5
 
! Отговори
До 105 преди 1 месец
Той е плешив пенционер без ьъби.
105
9
 
17
 
! Отговори
До Силвия преди 1 месец
Имам Порше 911 ГТС, къща в Бояна и солидно количество в банката. Ти можеш ли да готвиш безупречно каквото ти поръчам? Гърдите ти поне размер Д ли са? Бедрата ти дълги ли са? Фигурата ти стегната ли е? Интересно ми е дали отговаряш на критериите ми.
104
2
 
6
 
! Отговори
Дп 101 преди 1 месец
Пенцийо, стига драска глупости с женски *имена". Не стааш.
103
4
 
20
 
! Отговори
Нееднозначно преди 1 месец
За разлика от жените мъжкият генетичен материал е работещ и на средна възраст Жените обаче, поради Е-та,радиация,алкохол,цигари,амфети и редовен сексживот вече има маса 18 годишни изчерпани яловици с НУЛЕВО и дефектно производство на яйцеклетки ,които е изключено да забременеят собствено дете И тук е трагедията,че точно тези репродуктивни развалини с кариери са най шумните и на тях дължим извращения като замразените полухора Инвитро,чужди семена и яйца и износвани в сурогати полухора.
102
0
 
6
 
! Отговори
До 101 преди 1 месец
Добре "Мария".
101
28
 
9
 
! Отговори
Силвия преди 1 месец
Най-мразя неудачници на заплата с апартамент и кола на изплащане дето непрекъснато мрънкат
100
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"има и мъже, които застават зад жените си и те разцъфтяват и постигат целите си...." - Браво! Ето едно много хубаво мнение на жена. Дано има повече такива като вас с мъжа ти. Според мен взаимната подкрепа е пътят към успеха в едно семейство, а не това, кой ще е по-големият ро_б и кой по-големият господар и тарикат. И щастието не е само в парите, заради което като деца всички сме били щастливи, без значение кой колко е имал.Те са необходимост и увеличават щастието,но сами по себе си не са щастие.
99
4
 
1
 
! Отговори
До 96 преди 1 месец
Схванах много добре за какво става въпрос клавиатурен фантазьор. Както винаги под такива статии се събирате отбор юнаци които въобще са невиждани и нечувани по други теми.
98
4
 
10
 
! Отговори
До Мария преди 1 месец
Сутрин като се събудиш и погледнеш в огледалото става ли ти крив целия свят? Иначе след козметика и фризьора може да отидеш и на гримьор. Там ще прикрият несъвършенствата на лицето ти и от грознa, ще станеш хубава. Поне до сутринта.
97
8
 
9
 
! Отговори
Кичка преди 1 месец
Колата трябва да е нова немска и скъпа.Обичам Моет Шандон,рибай стек и бяло
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 93, не ставаме според някакъв лиг льо във форум :) Ако можеше да разбираш написан текст щеше да схванеш, че става въпрос за подкрепа. И това беше само пример :) Дано сега ти вдене кратуната защо не можеш да намериш някого :) Ние си помагаме и подкрепяме. Кариерата е част от живота. А ти явно си поредния пройдоха без осъзнат :) Спокойно.... все ще има кой да те зарови когато му дойде времето :)
95
14
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Жените са за развлечение на мъжа. Аз съм женен, но моята отдавна ми е омръзнала. Вечер се прибирам късно и я лъжа че работя, а всъщност ходя или да пия или по други жени.
94
4
 
13
 
! Отговори
До 90 преди 1 месец
Кой го интересува? Явно си доста грозноватичка щом ти тряват толкова пари за разкрасяване.
93
3
 
14
 
! Отговори
До 87 преди 1 месец
Кой ви говори за фирми и кариери бе. Става въпрос за живота. Отношението межди хората и радостта да са заедно без значение богсти ли са бедно ли са. Разправям ви аз че не ставате на хора но не чувате.
92
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Не ме интересува мнението ти. И ти не ме интересуваш. Ясно?" - Ми тогава защо ми пишеш постоянно? Щом не те интересува мнението ми, защо постоянно го четеш и коментираш? Мен пък ме интересува твоето и затова постоянно ти отговарям хахаха
91
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Опитват се да обвинят жените, за това, че хората остават сами. Вменяват вина на жените. И внушават, че жената трябва да се примири с какъв да е човек до себе си. И да търпи. Типично ориенталски, много закостенял мироглед." - Така е. Ако се опитваш да правиш същото с обратен знак т.е. да обвиняваш само мъжете, тогава имаш типично ориенталски, много закостенял мироглед... :)
90
17
 
7
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Няма ли поне 10 хил.заплата и два апартамента мъж не поглеждам.На мен само фризьорите и козметиците на месец ми струват 2 бона
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 70-ти, Знам за - Ами по принцип звучи странно да се правят подобни паралели, но когато проследиш какво се случва при миш_ките и като видиш обществото ни днес, просто е неизбежно да сравниш нещата. Защо в Африка нямат проблем с раждаемостта, а са примерно 5 пъти по-бедни от нас европейците? По пътя на логиката трябва да е точно обратното. Да, ама не. Така и с миш_ките. В нормални условия си се размножават. В идеални обаче някои започват да не го правят. Наричат ги "красивите миш_ки"... :)