Джей Ди Ванс: Казваха, че е тиранин, а Тръмп призова за единство след стрелбата

Кандидатът за вицепрезидент произнесе първата си реч
18 юли 2024 10:45, Петър Бойчев
10
Джей Ди Ванс: Казваха, че е тиранин, а Тръмп призова за единство след стрелбата
Снимка БГНЕС

Избраният от Доналд Тръмп за негов кандидат-вицепрезидент - Джеймс Дейвид Ванс, приветства снощи поведението на претендента на Републиканската партия за президент на САЩ при опита за убийството му в събота, предаде ДПА. Джей Ди Ванс произнесе реч на националния конгрес на републиканците в град Милуоки, щата Уисконсин.

"Той е способен в един момент да се изправи непоклатимо срещу убиец, а в следващия да призове за национално изцеление. Той е обичан баща и дядо", заяви Ванс пред аудиторията в първата си реч, след като беше официално номиниран за кандидат за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия.

Още по темата
"Казаха, че той е тиранин. Казаха, че той трябва да бъде спрян на всяка цена. И как отговори той? Призова за национално единство, за национално спокойствие, буквално веднага след като убиец едва не отне живота му", каза Ванс по адрес на Тръмп.

Тридесет и девет годишният сенатор от щата Охайо, който е почти 40 години по-млад от Тръмп (на 78 г.), е смятан за изгряващата звезда на Републиканската партия, посочва ДПА, като припомня, че навремето Ванс е бил противник на бившия президент на САЩ, като дори се е наричал "човек, който никога няма да бъде Тръмп".

Докато популяризира превърналата се в бестселър своя автобиография "Провинциална елегия" (Hillbilly Elegy) през 2016 г., Ванс пише остро есе, в което описва Тръмп като "културен хероин" и "болкоуспокояващо от нов вид", допълва агенцията.

"Мисля, че той е вреден и води бялата работническа класа към едно много мрачно място", заявява Ванс в интервю през същата 2016 година. Впоследствие той се отметна от критиките си и с подкрепата на Тръмп спечели място на сенатор от щата Охайо през 2022 г.

Доналд Тръмп бе утвърден за кандидат-президент на Републиканската партия в понеделник, само два дни след опита за убийството му по време на предизборна проява в град Бътлър, щата Пенсилвания, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вълчето: Мама Вълка е много добра, носи ми прясно месце, грижи се за мен. Изберете я да ви води Стадото, мили Американски Овци. Нашата глутница е много сплотена. Тръгнали сме от нулата, ходихме в съседното село Ираково да се бием с техните oвце, които са врагове на нашите oвце. Водачът на глутницата ни Бай Даню ни извика от село Афганово да ни праща в село Украйново, и изядохме тоягите на местните стопани талибани.
9
3
 
1
 
! Отговори
Eid. Mar. преди 1 месец
Куршум за всички тирани и глигани! Sic Semper Tyrannis!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Написали му какво да каже. Ако Тръмп загуби, тоя пръв ще го захапе.
7
3
 
11
 
! Отговори
Имайте в предвид, че преди 1 месец
ако Тръмп стане президент, а Ванс стане заместник, то най-вероятно гледаме бъдещия президент на САЩ. Това означава следващите 12 години външната политиката на САЩ да се управлява от тези двамата, които сега са засипвани с всякакви обиди и дори атентати, и всичко това защото не желаят на следват партийната линия на американската мафия/дийп стейп или там както се казват. За каква демокрация си говорим тука, господа?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4 - Доста хора бяха анти Тръмп, заото се очакваше, че 2016-та като дойде, 2017-та ще стане диктатор, а 2018-та ще поведе трета световна и ще избие всички малцинства и гейове. Ама не стана. Даже им беше по-хубаво на много хора. Или искаш да ми кажеш, че никой, никога не е грешал, не е бил подвеждан и няма право, да се промени ли?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като кажеш на американците, че някой е добър дядо, добър баща, добър богат, добър престъпник, добър изнасилвач, те много вярват. Те смятат, че добрият дядо ще е техен добър дядо и техен добър богат, ще им дава пари от неговите. Много наивни хорица. Шуробаджанащината за тях е само предимство. Покажеш ли роднините, внуците, синовете, снахите и хората от обръчите ти от фирми, да кажат колко добър човек си, те вярват, че грабителят и лъжецът ще работи за тях да граби и да им носи.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросния геландо беше върл анти тръм преди извесно време но парите променят всичко сащ са на ръба на гражданска война по телевизиите в сащ се призовава откровенно за физическа саморазправа с политически опоненти
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Провинциална елегия" (Hillbilly Elegy)" - Много меки са нашите преводачи. Трябваше да е "Селяндурска" и го казвам без ирония.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истински Яне Янев е подлизуркотто.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тамошния Тома Биков. Поне +2-3 % към гласовете на ДиТи