Хора на Ахмед Доган се сблъскаха с полицията в "Бояна", на място е синът му Демир

НСО решава дали ще пази почетният председател на ДПС
Обновена: 30 авг 2024 14:32 | 30 авг 2024 14:17, Нели Христова
510

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Синът на Ахмед Доган, Демир, пристигна в резиденцията на лидера на ДПС в Бояна, която привърженици на партията пазят вече цяла нощ. Той е там с мотива, че в имота има вещи на баща му, които иска да вземе.

Стигна се и до сблъсък с полицият, но той бързо бе потушен.  Униформените се опитват да избутат поддръжниците на Доган, които са на "Беловодски път" от вчера вечерта. За момент те успяха, но по-късно отново се стигна до сблъсък.

"Момчета, не знаете какво правите", "Не знаете какво ще се случи в държавата", са репликите, които отправят поддръжниците на Доган към полицаите. Хората започнаха да скандират "мафия", "предатели".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Молбата ни е да отцепят района, ние ще останем с Демир - синът на Ахмед Доган за определено време, след което ще има последващо действие", заяви евродепутатът Илхан Кючюк.

Преди това съпредседателят на движението Джевдет Чакъров представи на полицаите договор за наем, подписан на 8 септември 2008 година, с който Ахмед Доган с явява наемател на един апартамент и две стаи на ул. "Беловодски път". Наемодател е "Делта Епсилион" АД, представлявано от Красимир Дюлгеров. Според представения договор, сключен за срок от три години, Доган плащал 48 666 лева годишно.

Остава засилено полицейското присъствие на място. Там са и екипи на жандармерията. 

Междувременно комисия ще реши дали почетният председател на ДПС Ахмед Доган трябва да се охранява от Националната служба за охрана (НСО). Тя ще заседава този следобед, обясни пред журналисти служебният вътрешен министър Атанас Илков.

“Има подаден сигнал за г-н Доган. Той беше адресиран до ДАНС и НСО, след което беше предоставен и на нас. МВР предприе необходимите действия, съобразно компетенциите, които има. В сигнала се казваше, че има “обезпокояващи” данни, свързани със сигурността на почетния председател, но без никаква конкретика - къде, как, при какви обстоятелства, от какво естество са, кой ги отправя. Ние реагирахме като обезопасихме мястото, на което се намираше той и започнахме незабавна проверка. В днешния ден тя трябва да е приключила, материалите са докладвани в компетентната прокуратура. "

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от Политика
С 80% са намалели чуждестранните инвестиции за първото полугодие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
0
 
0
 
! Отговори
Куку преди 1 седмица
След като Демир е там,вече съм спокоен!Демирчо ще се обади на стотина манекенки и всички отново ще се прегърнат!
460
0
 
0
 
! Отговори
вескиспроблемитеси преди 1 седмица
Само да ми спрат движението тия...Абе едно време като беше скандала с незаконното барбекю, що никой не спомена, че не било на Доган, а на бившия министър или зам. ли беше.
459
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ясно е че на никой в тая държава не му дреме за нея. турчулята са поне честни.
458
0
 
5
 
! Отговори
първата преди 1 седмица
Това е първата демонстрация на милионери в българската история.
457
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има вероятност архивите на ДС, които изчезнаха още през деветдесетте години, да са скрити там.. доган с тях рекетираше всички управляващи..
456
0
 
4
 
! Отговори
кочината преди 1 седмица
А Почетният С винар Доган с прозвището Со Пола де го ? И не ви се струва че има някаква прилика м/у отрочето му и с някой от бившите му приближени даже говорел свободно бащиният си с ви нски език.
455
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прекрасна шизофрения- те пазат Дон Доган- ама от кого го пазят?! Кой прави тия циркове- знае ли колко жалки изглеждат хората събрали се там и не знаейки за какво са там, а още по малко организаторите....
454
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
обаче твърдението за "стаята с милиони евро и злато" изглежда доста правдоподобно...Само помислете:..-Такава брутална патаклама САМО за това,къде ще спи Доган ?...Верно,че електората на дпс е изключително МАНИПУЛИРУЕМ,но толкова зор за една стая с легло ?!...
453
0
 
1
 
! Отговори
ЧАЛГАСВАТБАРИ БКП преди 1 седмица
ЛЕНСКИЯТ погром над комунисти в РУСКАТА МОНАРХИЯ при които според КПСС,КГБ,ГРУ са УБИТИ до около 199 човека е КРЪСТНИКА на прякора ЛЕНИН само че с този прякор ВОЖДА НА БОЛШЕВИКИТЕ Владимир Ленин би трябвало да е от по КЪРВАВИТЕ руски МОНАРХОЦАРИСТИ..................... Милиционер от ДС към БКП основател на ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВЕЦ И СВОБОДА Ахмед Доган още му се радват членовете на БКП Бойко, Радев и сие..........ПРАВОВЕРНИЯТ ИСЛЯМ е възникнал като сепаратистки сектант в ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО
452
0
 
2
 
! Отговори
ДЕПЕСАР ТОШО ЖИВКОВ преди 1 седмица
ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО си ИМА късният сепаратист и сектант ПРАВОВЕРНИЯТ Ислям на Милиционер Ахмед Доган от военното контраразузнаване на Държавна сигурност основател на това ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВЕЦ И СВОБОДА
451
0
 
14
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 1 седмица
Мястото на Шиши ,Доган и Папазов е в затвора.Тези хора съсипват страната ни.Какво са работили тези долни шмекери ,че ще живеят в палати ,сараи и замъци?Защо държавата ни е разграден двор за продажни политици ,магистрати и набедени бизнесмени.разбойници?
450
2
 
10
 
! Отговори
БАЩАТА на ДЕМИР преди 2 седмици
КОГАТО Е БИЛ ДЕПУТАТИН, ВСЯКА ГОДИНА Е ПОДАВАЛ ИМОТНАТА СИ ДЕКЛАРАЦИЯ НЕ-ПОПЪЛНЕНА
449
7
 
2
 
! Отговори
Ahmed преди 2 седмици
Dogan e nasiyat ErDogan
448
5
 
3
 
! Отговори
Ушеф преди 2 седмици
>......Народът го е казал: - "Роди ме Мамо Проссс, аз сам ще стана Милиционер". (Просс е фраза на Тиквата). П.С. Сценката е от Комсомолско събрание, кой да е първи при Отрядната.
447
1
 
2
 
! Отговори
Амар преди 2 седмици
Осман Октай къде е да коментира ситуацията?
446
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Появи се информация, че в имението е открита стая, натъпкана с милиони евро, както и златни кюлчета. Незабавно да се сформира комисия, която да опише банкнотите - по серийни номера, по купюри. Златото също да бъде претеглено и щателно описано. След това вече може да се повдигнат конкретни обвинения. Да се обясни откъде са тези пари.
445
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дон Доган и всички прокремълски проксита/ но милионери окрали народа си и държавата- арестувани, отнемане на незаконно придобито имущество/тръгнаха от селски философски ***/ и изсипани на площада на Кремъл- Путин да си ги прави какво иска БГ олигарсите!
444
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Незабавно Дон Доган - осъден и в затвора!
443
0
 
12
 
! Отговори
Ако бях българи преди 2 седмици
Ако бяха Българи до сега да играеха палки по главите *** понеже са от дпс не може как!!Пародия Бг
442
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Забравяте да кажете, че от 2 дни Делянчо Пеевски е пишман-политик без партия. След 5-6 месеци тази Кукувица ще бъде г-н Никой. Журналистите, особено тези на издръжка на Делян, ще пишат за него няколко месеци, след което мъни йок - публикации йок. А за Папазов ще пишат 3-4 дни.