Руска ракета уби дете и двама възрастни в Николаев

Тя е поразила детска площадка
20 юли 2024 08:04, Александър Попов
54
Руска ракета уби дете и двама възрастни в Николаев
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руска ракета порази детска площадка в украинския град Николаев в южната част на страната и уби дете и двама възрастни, предаде Ройтерс, като се позова на местни официални представители.

Според Укринформ, позовавайки се на кмета на града Олександър Сенкевич, са ранени 14 души. Според агенцията ударът е нанесен по детска площадка, разположена до многоетажен жилищен блок.

"Детска площадка близо до обикновена къща. Всеки ден Русия доказва със своя терор, че натискът срещу нея не е достатъчен", написа украинският президент Володимир Зеленски в приложението "Телеграм".

Той публикува снимки от мястото, на които се виждат две тела, лежащи на земята. Едно от тях е силно осакатеното тяло на дете, покрито в кръв, прах и отломки. До него се вижда част от ракета.

Пристанищният град Николаев и околният регион редовно стават мишена на руски атаки, посочва Ройтерс.

Областният управител Виталий Ким похвали жителите на града, които веднага са се притекли на мястото на атаката, за да помогнат преди да още да пристигнат екипите на бърза помощ. В своя публикация в "Телеграм" той написа, че още една ракета е паднала на друго място в региона.

Москва отрича да взема на прицел цивилни или цивилна инфраструктура по време на инвазията си в Украйна, отбелязва Ройтерс. Хиляди хора са били убити и ранени при нейни атаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: войната в украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко, колко? Двама? А колко деца са убити от украински ракети?
43
2
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Преди ден или два гледах клип в който показваха как с флакон с червена боя"окървавяват"рубашката на един от участниците в"репортажа"от уж улучената с руска ракета детска болница.Докато го боядисваха"докторът",който в действителност се оказа зъболекар,спокойно пушеше цигара.После същият"случайно"попадаше във всеки кадър от"репортажа".
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
софииски евроатлантически фейкнюз
41
7
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Преди дни украйна удари детска площадка в Русия и уби деца. Нищо не написахте. Сега цитирате един наркоман който е никой и бивш президент на Украйна. Колко трябва за сте т..пи и да ви се повтаря че Зеленски не е президент? Функциите са поети от председателя на Радата. И както често се случва това е дело на украинските ПВО, но е по-лесно да се цитира наркоман отколкото истината.
40
1
 
2
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
В Николаев е учил и работил Панайот Волов.
39
13
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Русофиле поствай повече, че с тези детеубийства не остана българин да не мрази гнусните роснаци.
38
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това много ми прилича на западна гаднаа пропагандаа. Казват каквото им е удобно и веднъж не сме чули истината. Какво стана с Буча, след като се разбра че военните престъпления са направени от Осрайнцитее
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само това ли направи руската ракета?
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ка па точно детската площадка са целили с ракета за някой друг милион...
35
6
 
12
 
! Отговори
Нюрнберг преди 1 месец
Поредният военен склад,изграден до детска площадка.Кръвта на невинните пада върху нацистката хунта,начело със зловещия напудрен клоун Адолф Зеленски.
34
9
 
14
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Не е било детска площадка, а военен плацдарм, нали чебурашки? Дано се задавите от кръвта на хилядите невинни, убити за кефа на ботокса.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36 Не по 1200 а по 120 000 и не на ден а на час. Мдааа
32
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Случаен минувач Какви военни престъпления? Защитата на Източна Украйна от зелените човечете на путин ли?
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия води война с нисък интелект! Интензитета си го бива! Дадените жертви са по 1'200 парчета в день! Оправям минувачи!
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоест натовската ПВО пак се изложи.........
29
8
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
До 31А военните престъпления на бандеровците срещу Източна Украйна? Нали те доведоха до цялата тази война? Защо само едното се вижда, а другото - не? Докога с тези двойни стандарти?
28
12
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Русия води война с нисък интензитет, щадителна война. Защото воюва сама срещу себе си - половината укри са рускоговорещи. Ако започне интензивно, както започна НАТО срещу Сърбия през 1999, жертвите ще са много повече. И досега не е ясно защо НАТО нападна Сърбия, при положение, че се водят отбранителна, а не нападателна организация. Чест му прави на Тръмп, че се извини на сръбския народ за тази война. Скоро бях в Ниш - там са изградили паметник, на който са написали жертвите, над 50 души са.
27
2
 
6
 
! Отговори
dakotabg преди 1 месец
Вервам ви....
26
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путинистите отричат военните престъпления на Кремъл и геноцида над украинския народ, така както хитлеристите отричат Холокоста, извършен от другия фюрер. Второто е престъпление, а първото?!
25
5
 
13
 
! Отговори
Цензура преди 1 месец
В Украйна има бунтове и хората не искат да ходят на фронта,в много градове са запалени колите и офисите на воените комисии,но у нас нищо не се казва и пише.