Треньор за Гълъбин Боевски: В шок съм!

Бившият щангист е в затвора заради трафик на 1 тон кокаин
Обновена: 29 юли 2024 14:12 | 29 юли 2024 14:11, Александър Попов
62
Треньор за Гълъбин Боевски: В шок съм!
Снимка: БГНЕС

Щангистът Гълъбин Боевски отново е в затвора. Шокиращата новина съобщиха от "Спортната джунгла", разкривайки, че ветеранът е заловен от властите в Португалия през октомври 2020 г. при опит да пренесе над 1 тон кокаин на стойност 50 млн. долара. Той е задържан при операция на специалните части под името "Твърда земя".

През 2022 г. олимпийският шампион от Сидни 2000 е получил присъда от 6 години и 6 месеца, която излежава в местен затвор.

"В шок съм. Мислех, че това повече никога няма да му се случи. Безкрайно съжалявам, че се получило така. Нямам обяснение за това, но оставям една малка вратичка, че може да е било някакво много лошо стечение на обстоятелствата. Нямам факти, за да го защитавам.

Още по темата
Но все пак - че не се е признал за виновен, буди съмнение, че може би се е опитал да помогне на свой приятел. Но щом са го осъдили, значи имат доказателства за неговата вина", коментира бившият му треньор Пламен Аспарухов.

"Не искам да казвам лошо за нашия спорт. Гълъбин е един от най-интелигентните спортисти-шампиони на България. Това, че се е хванал с тези неща, предполагам е заради голямо желание да забогатее", смята Аспарухов.

Боевски имаше проблеми със закона и преди 13 години, когато бе задържан на международното летище в Сао Пауло (Бразилия), след като в багажа му бяха открити 9 кг кокаин. Тогава беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор за трафик на наркотици. Боевски твърдеше, че е невинен и не знаел за дрогата в багажа си. През октомври 2013 г. - близо 2 години след присъдата, щангистът беше освободен поради амнистия и се прибра в България.

Спортният път на Боевски приключи през 2004 г. след нов скандал - правата му бяха спрени за 8 години заради фалшифициране на допинг проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хехе треньора вярва че било много лошо стечение на обстоятелствата. Един път излъга най-нагло че му били сменили куфарите. Втори път няма как да излъже.
39
0
 
28
 
! Отговори
Гълъбин 1 тон кокаин преди 1 месец
Преди за едно куфарче,сега за един тон,напредва момчето,ама май е будала.....
38
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той не беше ли виден член на ГЕРБ и някакъв в Софийска община.Понеже синът му беше отишъл на училище с боен постолет стана голям Гаф и се вдигна пушилка за която се намеси лично Вожда и почетен председател Др. Бойко Борисов.Не му върви на това момче.Излага ГЕРБ и най вече себе си
37
0
 
19
 
! Отговори
Ще му се зарадват преди 1 месец
с тези хубави вежди. Убавец..
36
0
 
11
 
! Отговори
яаьяа преди 1 месец
До бай Спас:Кой знае колко е пренесъл педи да го заловят.
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Току що е пристигнал факс от централата на НАТО до португалската съдия! Текст - ,,Бой е наш човек! Препарата е за преидента Зеленски!" Моля, да оцените правилно ситуацията! Намирете се пред исторически Рубикон Ген. секретар"! Точка.
34
3
 
19
 
! Отговори
бай Спас преди 1 месец
Пълен некадърник. Един кокаин не може да пренесе през границата без да го хванат, камо ли по-важна работа да му даде човек.
33
0
 
42
 
! Отговори
Ами... преди 1 месец
Аз пък не съм в шок, просто се потвърди, че Гълъбинчо си е нароко-трафикант и това е, няма нужда чак пък да се шокираме!
32
1
 
19
 
! Отговори
az преди 1 месец
кокаин боевски
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За всички които смятат кокаина за по-малко вреден от младежките химии.., ами информирайте се как се прави и какво причинява.., скъп е, не защото е натурален био продукт, а заради ефекта му, който те "доближава"до бог
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този е от кадрите на гроб .....
29
0
 
18
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 месец
Ще го видим ли пак да се вайка? Или вече разбрахме, че имаме патологичен лъжец? Сега нека го заключат за 50 години. 5о тона == 50 години. Вижда ми се справедливо.
28
3
 
13
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Бренделин Бойевски - Герб! И вий сте дали нещо на света...! Македония няма такива герои!
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще съсипе тренера, втори път изживява шока горкият човек..
26
3
 
11
 
! Отговори
Той и дъртия ДС преди 1 месец
Треньор е в играта ама е много шокиран
25
1
 
6
 
! Отговори
Аз бях пристрастен преди 1 месец
Към кокаина Галабине ти си виновен
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега на къде Брендо в затвора . Боевски и той . И какво прайме сега .
23
1
 
10
 
! Отговори
Праведен преди 1 месец
17 Да много е успокоително че коката е скъпа затова пък гадните химии са евтини и всички се тровят сто пъти повече с тях.
22
0
 
17
 
! Отговори
Аутист преди 1 месец
Шок за втори път
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно време са изпращали писма с гълъби! Днес - цели пратки ,но с Гълъбин!!!