Зеленски заплаши: Подготвяме отговор срещу Русия

Украинският президент не изключи използването на F-16 в Курск
27 авг 2024 10:35, Петър Бойчев
273
Зеленски заплаши: Подготвяме отговор срещу Русия
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски и началникът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски обсъдиха руските ракетни нападения, съобщи Зеленски в снощното си традиционно вечерно видеообръщение, предаде Укринформ, като се позова на пресслужбата му.

"Днес започнах деня с отделен дълъг разговор с главнокомандващия Сирски - обсъдихме подробно отблъскването на ракетната атака, нашия отговор срещу Русия - подготвяме го, използването на Ф-16 и продължаващата операция в Курска област. Продължаваме действията си в определените райони така, както е нужно за Украйна", каза той.

Според Зеленски за денонощие украинските сили са разширили още контролираните от тях територии и са взели нови руски военнопленници.

Главнокомандващият на ВСУ е докладвал и за обстановката в Донецка област, преди всичко за участъците от фронта в района на градовете Покровск, Времивка, Торецк и Курахове. Зеленски посочи, че е взето решение да се подсилят украинските позиции на тези направления от фронта.

"На заседанието на щаба днес бяха представени и всички необходими доклади за енергийния сектор - състоянието на (електроенергийната - бел. ред.) система и възможностите за възстановяването ѝ. Взети бяха няколко важни решения и по този въпрос", каза президентът.

Вчера Русия предприе масирана атака срещу Украйна, при която бяха убити седем души, а 47 - ранени, посочва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още по темата: отговорРусияЗеленски
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ща ядеш бахора додук
198
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зелето е тотално вмирисано. Време е тоя да му нашият канчето че да дойде някой нормален, който да спаси остатъците от покрайна
197
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
***. Пи кафе в Ялта, успя с контранаступа, върна границите от 1991, превзе Курск, свали Путин и разпадна Русия. Розовият ден на един негодник, преди да е свършила коката.
196
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така както с едната ръка САЩ дават бомби на Украйна, така с другата препродават руски нефт на Европа. Санкции, манкции бизнеса се търкаля. От толкова бомбения, защо тръбата през Украйна не е гръмната , а не се спира да работи? Виж Севрен поток е друга бира .
195
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Режимът в якиев върви на сгромолясване. Курската екскурзия не успя да доесе стратегически предимства. Донесе нов фронт, загуби и грижи. Донецкия фронт се продъни и спирането на Русия е под въпрос. Капитулацията *** на вратата. Щях да забравя, ракетните удари: направо няма такива.
194
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес гледах новините в 12 часа ,по БНТ 1,с такъв патос говорителката каза,че след масирана атака през ноща,срещу Киев от страна на руснаците,са загинали трима човека,не искам грешно да ме разберете,и съм против войната,но не бива чак с такъв патос,та в България всеки ден при автомобилни произшествия загиват толкова даже някои дни и повече,не е нужен такъв патос да се настройват хората срещу едни ,в полза на други.
193
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя нарсоман до сега просеше, вече започна и да заплашва. Дрогата свършва.
192
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
САЩ и Русия винаги ще се разберат. САЩ се оттеглят от Украйна, спряха приказките за помощи на Украйна. Войната си я изнасят в друга част на света. Санкциите останаха само на хартия, търговията си върви, както и газта през Украйна. Големият губещ е ЕС.
191
6
 
33
 
! Отговори
Дърпай преди 3 седмици
Шалтера на цяла хохландия, Вова! Да няма къде един телефон да заредят! Затвори и канчето на газта, стига толкова ги жали тия азовци и бандери .
190
7
 
25
 
! Отговори
post-truth преди 3 седмици
при 100 ракети и 100 дрона - убити 7 човека. ясно е, че рунаците не са стреляли по жилищни блокове. дотук потвърдени около 300 руски пленници (вместо описваните в новините 2000+), от които 115 (срочнослужещи) вече бяха върнати при последната размяна. чакам сега да видя кога ще свършат ракетите, танковете и китайците, които се бият за птн. уж бяха свършили март 2022, и някакси продължават да напредват пустите руснаци.
189
7
 
24
 
! Отговори
бай Гоце преди 3 седмици
да де, ама тва сърдитото на снимката по-горе може да си грачи заплашително колкото си ще...А нищо чудно в това време села и градове на фронта в бивша Укриана да почнат да се предават на Руската Армия, или пък да минават на нейна страна...Е, и ко прайм тогава, а ??
188
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, кой е тоя шмок,льо , който иска укрофашистите и укропаразитите да останат България?!
187
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вън укрофашистите и укропаразитите от България!
186
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въпреки всичко рашка продължава да печати руско- украински речници за Курска Белгородска и Брянска области , нали много искат Крим без нищо никой няма да им го даде .
185
27
 
4
 
! Отговори
Охче преди 3 седмици
Абе български ***, лижещи портрета на бункерното джудже, нещо се случва по границата на Белгород.ВСУ май са чули че от година *** и компания мишки-алкохолици лаят, но не им помагат и искат да се присъединят към Украйна. Я бързо бегом да проверите сводките на оркските измислени военкУри, дали казват нещо още или мълчат *** като в Курск, докато не спуснат опорките?А апропо, в Курск от 2 седмици пиянките "зачистват" украински военни...па те не свършват...*** бездънната армия :D
184
9
 
36
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
Хайде Нашмъркан , слагай съчки във " врящия котел" в Курск , че нещо позагасна огъня. А то май и съчки няма кой да слага с тия 300 + жертви на ден ??
183
6
 
27
 
! Отговори
Нижная Подсветка :) преди 3 седмици
да де, ама докато нарко-нациститският клоун-резидент продължава да заплашва, в това време неговите войници ги изтребват като мyxи навсякъде по дългия фронт, а специално в Курск - вече с двойни и тройни темпове на карбонизация...А иначе нека сиз апочва "деня с отделен дълъг разговор с главнокомандващия наСирски"...нема лошо... :)
182
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой попита и е прав ,за Нашите Ф16, а може би ББ да каже, че тогава доста напомпа външния дълг, а самолети нямаааа. По-добре да си бяхме взели Грипен-ите
181
2
 
28
 
! Отговори
ХЕ ХЕ! преди 3 седмици
зеления Плъх импровизира без западен суфлаж! Затова не се получава скеча!
180
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя е егати мазохиста, но и нарцисизъм проявява, защото ще пак жертва хиляди животи за да си начеше егото.