Зеленски заплаши: Подготвяме отговор срещу Русия

Украинският президент не изключи използването на F-16 в Курск
27 авг 2024 10:35, Петър Бойчев
273
Зеленски заплаши: Подготвяме отговор срещу Русия
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски и началникът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски обсъдиха руските ракетни нападения, съобщи Зеленски в снощното си традиционно вечерно видеообръщение, предаде Укринформ, като се позова на пресслужбата му.

"Днес започнах деня с отделен дълъг разговор с главнокомандващия Сирски - обсъдихме подробно отблъскването на ракетната атака, нашия отговор срещу Русия - подготвяме го, използването на Ф-16 и продължаващата операция в Курска област. Продължаваме действията си в определените райони така, както е нужно за Украйна", каза той.

Според Зеленски за денонощие украинските сили са разширили още контролираните от тях територии и са взели нови руски военнопленници.

Главнокомандващият на ВСУ е докладвал и за обстановката в Донецка област, преди всичко за участъците от фронта в района на градовете Покровск, Времивка, Торецк и Курахове. Зеленски посочи, че е взето решение да се подсилят украинските позиции на тези направления от фронта.

"На заседанието на щаба днес бяха представени и всички необходими доклади за енергийния сектор - състоянието на (електроенергийната - бел. ред.) система и възможностите за възстановяването ѝ. Взети бяха няколко важни решения и по този въпрос", каза президентът.

Вчера Русия предприе масирана атака срещу Украйна, при която бяха убити седем души, а 47 - ранени, посочва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още по темата: отговорРусияЗеленски
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
20
 
! Отговори
однако преди 3 седмици
Никой нищо не каза за руската ракетната атака срещу Змийския остров. Руското разузнаване засече укро-отановски десант на острова. Боен катер докара чужди наемници и подразделения на ГУР на о. Змеиний. Русия вдигна своя ПАК ФА Су-57, който изстреля 4 броя Х-22 и ликвидира десанта.
158
2
 
17
 
! Отговори
... преди 3 седмици
Удари, днес, руска ракета, наемници, хотел. Свържете си сами думите в изречение.
157
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Единствено победата на Русия ще спре войната и избиването на хора. Давай, Путин, с теб сме.
156
5
 
19
 
! Отговори
Ванга преди 3 седмици
И той го знае. И те го знаят . Войната ще свърши зле за зеленски . Украйна ше пребъде без него.
155
4
 
23
 
! Отговори
До 152 преди 3 седмици
Да бе и, защото британския министър на отбраната е русофол нарече Зеленски нагъл неблагодарник не сме ти склад за оръжие, другите просешки фантазии нямам нужда от коментар
154
38
 
9
 
! Отговори
САЩ преди 3 седмици
Добре, че сме в НАТО и със САЩ, че като гледам една държава като Украйна как прави Русия за посмешище си представям да трябва Путин да ни пази. Русия никога не е била по-слаба. Но и редица анализатори казват, че Путин е най-слабият лидер, който Русия някога е имала. И това се видя с провала на СВО. Путин е за разстрел! Затрива Русия.
153
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много *** народ тука....дето си мислят , че Украйна може да направи нещо преди да е изчезнала. Ако си п рост като гало ш пръста надолу
152
36
 
9
 
! Отговори
Гавра преди 3 седмици
Русофилите не могат да преживеят, че една държава като Украйна вече 3 години прави Русия за посмешище. СВО се превърна в пълен провал за Путин. Сега си има пълномащабна война, вече и на Путлерова територия. Провал пълен.
151
5
 
31
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Голямата сила САЩ не могат да си приберат двамата космонавти една година а отидоха за 8 дена уж. И се радвай, че е Путин президент, защото не вярвам , че следващият ще има толкова търпение
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Схадов лине ли ще пускат англия
149
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Действай Зе!Мощно!!!
148
33
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Каква световна война. Просията не може с Украйна да се справи, толкова е слаба, та ще воюва със САЩ и НАТО. Боже, какви наивници има тук. САЩ е прекалено висока топка за Русия. САЩ, когато и да реши може да затрие Русия за по-малко от седмица. Няма да има световна война, просто Украйна ще победи Русия и Русия ще стане една бедна, фалирала и нещастна азиатска страна, изолирана от целия цивилизовас свят. Това ще стане, няма друг изход за Русия , докато ги управлява слабака Путин.
147
6
 
20
 
! Отговори
до 155 преди 3 седмици
тебе кога те пуснаха от психото, бе....русия щяла да изчезне, а ний ще останем, тъй ли? ...много промити ненормалници има тука!
146
7
 
9
 
! Отговори
Марулкин преди 3 седмици
След три години война между сащ и мексико мексиканците нахлуват в тексас а пентагона проси ракети от Габон...мухахахаррр
145
5
 
25
 
! Отговори
Нещата си отиват преди 3 седмици
Едно е сигурно, вече няма СВО, а пълномащабна война между Русия и Украйна. А стане ли Харис президент си отиваме на световна война и там вече нищо не се знае. Яжте, пите и си носете новите дрехи, че скоро може и да нямате тази възможност.
144
6
 
15
 
! Отговори
Mен преди 3 седмици
До 155Върви си в Украйна на фронта и се бий за твоя идол Бандера. *** такава
143
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време е украинците да засипят с химарси Курската АЕЦ и да засипят Русия с радиоактивни частици
142
34
 
5
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 3 седмици
Президент Зеленски, изсипете всичко, което имате в Москва и Петербург. Сринете ги със земята. С Русия ще бъде свършено завинаги и светът ще стане едно по-добро и спокойно място. Русия трябва да изчезне. Това е!
141
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия нема да се спрат докато не изтребят всички украински мъже и момчета...
140
6
 
26
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
и какво може да направи с няколко ефки - трошки от 80-те год....СУ 57 пето поколение ги ядат на закуска, и пушека му нама да видят! тоя зелен плъх вече не знае какво прави!