Преди 15 септември: 10 лева за патриотична тетрадка

Инфлацията падна, цените - не
25 авг 2024 21:18, Александър Попов
28
Преди 15 септември: 10 лева за патриотична тетрадка
Снимка: БГНЕС

Подготовката за учениците вече е започнала, а родителите ще трябва да приготвят солидни суми за децата си да бъдат готови за началото на учебната година.

Цените на най-важните неща не са като миналата година и въпреки че инфлацията през последните месеци върви надолу, те не са помръднали или има дори леко поскъпване, показва проверка на БГНЕС.

Ако искате детето ви да носи удобна раница, трябва да приготвите поне 80 лева. За хубавите маратонки това е стартовата цена. На този фон разходите на химикалки, моливи, бои и други консумативи не изглежда толкова фрапантна.

Прави впечатление цената на тетрадките. Ако искате да се сдобиете с патриотична тетрадка с лика на някой наш именит писател или герой, тогава трябва да дадете 10 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 2 седмици
Еййй, не са ли ги надценили? Освен това липсва позитивизъм в излъчването на тези корици. Депресиращия са, просто казано. И грозни.
21
0
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Всички имат мустаки, обаче на Алеко Константинов са модерни и в днешно време. Всички хипстъри са с такива :)))
20
1
 
2
 
! Отговори
Точен преди 2 седмици
Като 40-годишен учител твърдя: демокрацията уби/ва/ образованието. Какво е лошото да има ликове на възрожденци и български писатели на тетрадките? Дебелянов, най-нежният български поет, като отива на фронта и вижда колко жестоки са любимите му дотогава французи, пише националистиччески стихове, защото "мъртвият не ни е враг", но живият Е.
19
0
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 2 седмици
Таргет-а на тия тетрадки са патриотите, ама те са скъсани бачкатори и пазаруват евтинко и пак ще минат на тетрадки с чалга "икони" за децата...
18
4
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 2 седмици
Какво очакваш от преобладаващо селска страна, чийто най-добри поети и писатели са от провинцията? В такива условия любовта много рядко бива лична и чувствена, каквато е при Яворов, а родова: децата се създават поради нуждата от домочадие, което да помага в тежката работа, а и за продължаването на рода естествено. При комунизма любовта се пречупва през призмата на партийната принадлежност. Всъщност тогава на първо място стои любовта към партията и нейните водачи. А днес.. любовта е въпрос на цена
17
1
 
8
 
! Отговори
голуем патреот преди 2 седмици
малко е 10лв. за патриотизъм , я по добре по 50 , не по малко
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много патриотично тетрадка с лика на велики българи и накрая в печката отиват за подпалка. Трябва да се забрани със закон гаврата с портрети на велики българи. И без друго новото време не може да роди толкова чисти и святия хора, поне да не им горят портретите или да ги пращат за рециклиране. Идеята е комерсиална. Нищо свято няма да мачкат лицата на тетрадка. Тетрадките на сегашните деца приличат на мекици. Който не вярва да помоли деца да му покажат тетрадка от миналата година, ако ги пазят!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези портрети са доста странни....
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво са викали бащите и майките ви, когато са правили секс, бе??? Да живее България!!??? Ненормалници прости! Дори децата си на любов не можете да научите.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А жени поне няма ли в тая скучна държава??!! То като видиш българската литература - ни жени, ни градове. Само села и мъже! Тук-там некоя героиня, която, горката, все мъкне някакви бохчи, бебета, вода от кладенци. Няколко поколения вече минаха, все същата боб чорба. Нищо чудно, че за никого не сме интересни, дори на себе си не сме интересни. Когато няма скука и селяния, само пози. Все едно няма един човек, който да се е родил от любов в тая страна, всички поради дълг към родината!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Великите български писатели не са писали в такива тетрадки пхахах Само бездарниците пишат в такива, само *** родители ги купуват
11
3
 
7
 
! Отговори
за 9 преди 2 седмици
До Анонимен... КУПИ СИ С НАДУПЕН РУМЕН РАДЕВ НА КОРИЦАТА
10
0
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 седмици
Българският патриотизъм винаги ни е излизъл доста скъпо. Защото се продава от хора които са на брашното евтини, на триците скъпи.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще купя с надупен Азис на корицата!
8
7
 
12
 
! Отговори
Руси преди 2 седмици
Тетрадките трябва да нямат никакви картинки и да струват колкото струват материалите и труда. Никакви надценки! Тия атлантици убиха България за няма 30 години. Тия дето искаха банани и портокали доволни ли са ,че децата мрът от дрога и безпътица ?
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези тетрадки са отпечатани в Китай като мартениците. Какъв патриотизъм? Хахахахахаха
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това ще направи ли децата патриоти? Прилича като татусите на хора, които парадират с патриотизъм, но не знаят какво е.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е търговски трик замазан или прикрит зад патриотична кауза. Щом е патриотична тетрадката трябва да струва само колкото струват материалите, а не да я продават за 10 лева. Тоест трябва да струва като другите тетрадки с герои от комикси, кукли Барби или герои от игри.
4
9
 
11
 
! Отговори
Истински родолюбец! преди 2 седмици
Бих забеанил на детето ми да ползва такива тетрадки! Даже бих му забранил да учи тая фалшива история.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо института по статистика се оказа, че наема тройкаджиите от бургаски свободен. Кви са тия цифри ва? Тетрадките ша са от Джъмбо, никви 10 ле за хартия.