Галин Цоков категоричен: Няма пропаганда в училище

Мобилните телефони разсейват учениците
10 сеп 2024 10:31, Инна Ангелова
26
Галин Цоков категоричен: Няма пропаганда в училище
Снимка: БГНЕС

До официалното откриване на новата учебна година остава по-малко от седмица. Общата бройка на учениците е около 700 хиляди, а около 50 хиляди са първокласниците. Министърът на образованието Галин Цоков даде повече информация за ремонтите, пропагандата и дигитализацията в образованието.

“За щастие, на местата, където имаше пожари през лятото, нямаше пострадали училищни сгради. Само в село Гранит изгоря училище още в края на предходната учебна година. За мен беше знаково, че макар да бяха останали само колоните, знамето се вееше”, каза образователният министър пред bTV.

Цоков коментира и дали мястото на мобилните телефони е в клас.

“Изработили сме обща визия за дигитализация в образованието. Изследване показа, че голям процент ученици са разсеяни и не внимават в час, защото използват мобилните си телефони – над 50%. Пътят на дигитализацията е да бъде умна, в помощ на учениците и учителите. Трябва обаче диалог и с родителите, тъй като те се притесняват, искат обратна връзка с детето си по време на учебния ден – обаждане, есемес”, каза Цоков.

Брошурата, размахвана от Корнелия Нинова като аргумент за наличието на ЛГБТ пропаганда сред децата, е била в лекарския кабинет на конкретното училище, обясни министърът. Той категорично отхвърли твърдението за пропаганда в училище.

“Най-добрият щит пред всяка пропаганда е образованието. Към родителите – позволете на учителите да образоват вашите деца. Учениците често се обръщат за съвет към учителите, психолозите. Учителите прекарват най-много време с децата през деня. Те няма да навредят на децата по никакъв начин, те са професионалисти”, увери Цоков.

“Бяхме на обсъждането в комисията по образование и наука в НС. МОН представи позицията си, че трябва да се уточнят понятията „пропаганда”, „популяризиране”. Становищата ни не бяха взети под внимание. МОН няма да допусне дискриминация и репресия срещу ученици и учители”, каза още министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Образование
Готови ли сте за първия учебен ден?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен Наистина няма пропаганда. Това си е клише на Газиране за да трупа електорат.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Имало брошури, но нямало пропаганда... логиката на министъра и ти става ясно за образованието. Продънено.......
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хубаво, няма и не трябва да има, затова гласувахме закона.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
нА УЧИТЕЛИТЕ ДА ИМ СЕ НАПРАВИ ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР КОЛКО ОТ КОИ НПО И ЗА КАКВИ ЗАСЛУГИ СА ПОЛУЧЕНИ.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
кАКВА ОДУХОТВОРЕНА ФИЗИОНОМИЯ ИСТИНСКИ УЧИТЕЛ НЕЩО КАТО СЪВРЕМЕНЕН АНТИПОД НА ПАИСИЙ И СОФРОНИЙ.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В МОМЕНТА НА ЗАПАД В РЕЗУЛТАТ НА ПРОПОВЯДВАНИЯ МАСОВО РАЗВРАТ ГОЛЯМА ЧОСТ ОТ ХОРАТА СА БИСЕКСУАЛНИ И ЗА КАКВА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ СТАВА ВЪПРОС ЗА НИКАКВА ПРОСТО СЕ ПРОПОВЯДВА РАЗВРАТ. ПОРНОСАЙТОВЕ ПОРНО КАНАЛИ КОИТО ПРОТИВОРЕЧАТ НА ЗАКОНИТЕ НИ И НА КОНСТИТУЦИЯТА НИ НО СЕ ТОЛЕРИРАТ ОТ УПРАВНИЦИТЕ.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Неадекватен,долнопробен лъжец и демагог е този слугинаж на Америка за България и всички други подобни шошоро сатанински НПО!!! С подгъзуването на шошорите тези продажници съсипаха и докараха образованието до ниво по-ниско от училищата за бавноразвиващи се! Преднамерено по заповед на господарите си, продажните управници унищожават освен физически и интелектуално народа ни! Докога ще ги търпим да се гаврят и с децата ни???
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Учителите са храненици на нпо какво да образоват... неграмотни са без обща култура който не става за нищо става учител и финансов хрантутник на нпо
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да бе няма,те от америка за българия и другите нпо-та раздават грантове за да се преподава таблицата за умножение сигурно.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Начи да пишем и галин чоков педофил. Формалности като тази, че брошурата на извратените не била намерена в учебна стая не минават. Все пак е на територията на учебното заведение.
12
5
 
1
 
! Отговори
Geshev преди 6 дни
До АнонименДо 7-ми коментар: Каква пропаганда е знанието на определени факти, бе, ***! Кой си е променил ориентацията, защото е научил, че има други ориентации??? Първи сме по аборти в Европа сред тийнейджъри, но не можело да има сексуално образование в училищата!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
''АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ '' , е най-големият ВРАГ , на българските училища ,... и не само там !
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Защо НЕ признават българските дипломи по цял свят , а по време на СОЦА ги признаваха ?
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Е да де , какво прави ''АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ'' в българските училища ??? Защо ни ЗАПОВЯДАТ какво да се учи ???
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Когато се появиха, телефоните в училище бяха начин да се покаже материално нивом да се изфукат, че имат нещо скъпо. Сега, когато всички имат, не става за фукня. Хич не им и трябват.
7
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
Училището учи децата на това, което няма да им трябва в живота. Защо затриха професионалните училища.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Имало брошура, ама нямало пропаганда. Желязна логика. Трябвало и някой да му разясни кво точно е пропаганда и популяризиране. Връх на човешката мисъл е тоя така наречен министър на образованието
5
1
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
Какво дъвчем едно и също? Налагайте глоби на родителите - 100лв за използване на телефон в час и ще решите проблема. Само със забрана без глоба няма да се спазва и ще отглеждаме некадърни "разсеяняци".
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
6- ОПИТАЛ СИ СЕ НЕЩО ДА КАЖЕШ, АМА НЯМА КОЙ ДА ТИ ПОВЯРВА- АЗ- 43Г В БГ ОБРАЗОВАНИЕ- НИЩО ПОДОБНО НЕ Е ЗАЛОЖЕНО И НЕ Е ИМАЛО.
3
1
 
12
 
! Отговори
в цивилизованите преди 1 седмица
държави телефоните са забранени за ползване на територията на училището. Какво има да се чудите.