Чичо Томовата декларация

"Не съм получавал пари от ЦСКА, готов съм да окажа помощ за разкриването на истината". Подпис: "екс-президент на ЦСКА"
11 юни 2008 14:01,
33
Чичо Томовата декларация
Колаж: Георги Йончев

По повод кампанията в медиите срещу ЦСКА и мен, и свързаните с нея неверни факти, обстоятелства и действия заявявам: Убеден съм, че назначените проверки на НАП и ДАНС в създалата се ситуация са навременни и полезни за изясняване на обективните факти, предприетите действия, финансовото състояние и практика в ПФК ЦСКА.

Това казва в нарочна декларация до медиите Александър Томов.

"Готов съм по всяко време да окажа помощ за разкриването на истината, такава, каквато е", продължава вече бившият президент на червения отбор.

Той заявява, че нито пряко, нито косвено е получавал пари от ЦСКА.

"Още с избирането ми за председател на Надзорния съвет съм отказал заплатата от 5 000 лв., която ми бе предложена. По време на мандата си не съм получавал никакви хонорари, комисионни и премии, което е видно и доказуемо от счетоводните документи.", подчертава Томов.

Той е категоричен, че изключва под каквато и да е форма източването на ЦСКА по време на неговия мандат.

В заключение Томов заявява, че в момента не поддържа политиката за продаване на футболисти заради покриване на текущи финансови плащания.

Под изпратения документ Александър Томов се е подписал като "екс-президент на ЦСКА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 16 години
Как няма и един с поне половин грам ум в главата си? На българина не му трябва свобода дай му да плещи и да дращи. НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ НЕТА В ОБЩЕСТВЕННА ТОАЛЕТНА! НАУЧЕТЕ СЕ ПЪРВО ДА МИСЛИТЕ!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе отказал 5 000 лв заплата ГЛУПОСТИ. А да бъркаш в кацата с меда и да не си оближеш пръстите......... Кой заблуждаваш бе
10
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
aaaaa и друго са е номера кой повече ще надлъже..батков или томов щот и двамата са един дол дренки
9
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
до което се е докопал лупи wсичко е то не беха партии то не беше ..абе кво ли не, списъка е твърде дълъг за да го помня
8
0
 
0
 
! Отговори
Юлия преди 16 години
Без коментар съм за безграничното лицемерие и лъжи на тази персона!!! Най-лошото е че цяла България губи ако ЦСКА се разпадне!!! Вече футболистите разтрогват, само Стойчо обещава че ще остане :( Ох със всеки изминал ден в този пълен мрак около ЦСКА се побърквам. Хаосът е пълен!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Егати тъпанара. Този колкото повече глупоси дрънко, толкова по-силно сам си го набива отзад. Кремиковци, ЦСКА... Мястото му е в затвора поне за 30 години.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Tozi mai veche i sam ne si viarva, ama shte se opitva da posledno da lazhe i da mazhe, shtoto znae, che ako se razbere istinata, shte stane losho.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Колкото повече се изявявя по медиите Ал. Томов, толкова повече се излага, та чак дрънчи вече...
4
0
 
0
 
! Отговори
Manfred преди 16 години
Много рано аресувахте човека :) изчакайте да свърши проверката пък тогава..... искам тениска с тази кртинка
3
0
 
0
 
! Отговори
Lestat преди 16 години
Там ви е мястото - "в" група
2
0
 
0
 
! Отговори
Рейнолд преди 16 години
Колажът кърти обаче !!
1
0
 
0
 
! Отговори
***** преди 16 години
Все повече и повече стават доказателствата за неправомерното отнемане на лиценза на ЦСКА.Според последните разкрития на Sport1.bg доносът на БФС до УЕФА се е базирал на данни за дължими суми към държавни институции към дата 31. 12. 2007 г., тоест за неприключил финансов период, който обхваща и участието в евротурнирите през есента на 2008 г.Никаква обективна причина не е предполагала отрицателното писмо до Нион, тъй като съответните органи у нас не са поставили въпроса за нередности от страна на ЦСКА, дружеството не е обявено в несъстоятелност, а освен това "армейците" са имали предостатъчно възможни за обезпечаване на своите дългове. Добре известно е, че при тази материя съществуват не една и две опции за разсрочване, отлагане или предоговаряне.В крайна сметка се получава така, че БФС санкционира ЦСКА авансово, тъй като финансовите параметри към май 2008 г. вече имат отношение към следващ период, тоест към 2009 г. И нещо особено интересно към 31. 12. 2007 г. ПФК Левски АД дължи около 400 000 лв. на държавните институции, а още няколко клуба имат по-малки или по-големи задължения към бюджета. Така че, ако избирателният, репресивен, критерий към "червените" се приложи универсално, то почти нито един отбор у нас не би трябвало да получи лиценз. По сигнал от "Иван Асен II" и улеснен от престъпното недоглеждане на Томов, адвокат Батков плаща своите дългове, за да притисне ЦСКА до стената чрез разиграната кампания.В крайна сметка се стига на юридическия абсурд един незаконен орган БФС, да се произнася по легитимността на друг субект ЦСКА. Публично известно е, че футболната централа има груби нарушения към НОИ по случая "Емил Дачев". Отгоре на всичко Спартак (Вн) игра цял сезон със служебен лиценз, а Пирин и Черноморец представляват различни "синоди" на една клубна марка...Очаква се ЦСКА да сезира УЕФА за неправомерната си дисквалификация, реализирана като задкулисен заговор и конфликт на интереси, а евроцентралата има практика да решава различни казуси в последния момент. Шефовете от "Армията" ще настояват за възстановяване на правата на действащия шампион, спечелил титлата си на терена.