Връзват ни газа с Гърция, ама догодина

България иска да получи част от отделените от ЕК пари за газовата криза за изграждане на връзки с Румъния и Гърция
38
Връзват ни газа с Гърция, ама догодина
Снимка: БГНЕС

Проектирането и изграждането на газопровод между България и Гърция при Хасково-Комотини може да се направи за около година, като България е готова да поеме изграждането, обяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Министерството събира информация от предприятията за щетите от проблемите с доставката на природен газ, каза още Димитров.

В момента под наблюдение са 152 фирми и те са обявили загуби за 8 383 330 лева на ден.

“Има и косвени загуби, обслужването на банкови кредити е затруднено, не се изпълняват търговски договори и тези неща също трябва да се отчитат, посочи министърът.

Според него предявяването на иск за щети е въпрос с изключително висока юридическа сложност и с него не трябва да се бърза.

“България разчита да получи част от отделените от ЕК пет млрд. евро за газовата криза, най-вече за изграждане на връзки с газопреносните мрежи на Румъния и Гърция, допълни министър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Geri преди 15 години
Ако ни вържат газа и с ивицата Газа ще стане страшно!А бе не се ли занимаваме много с тези газове?Ивицата Газа ,газа от Русия,газа на Азис,газа на някоя и друга чалгаджийка...А бе много газове станаха в атмосферата!Пфу!
36
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Що не го направиха до сега,каде бяха?Тея комунисти скапани опропастиха страната.ЕС и да даде нещо ,като види кой ги иска тези средства и кои ще разполагат със тях..ще си ги вземе обратно.И с право комунистите само крадът.Този филм с евро средства и бг комунисти сме го гледали вече.
35
0
 
0
 
! Отговори
Борис Борисов преди 15 години
Министър Димитров говори непрекъснато глупости. Решение за изграждане на газопровод между България и Гърция трябва да вземе парламнта за да се изгради, а преди това трябва да има решение на съотвения орган на Европейската комисия.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой ще ни даде пари от Европа, независимо за какво са, след като видяха как се краде тук?????? Ще ги видим и парите и новия газопровод през крив макарон !!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Фидел Буш преди 15 години
Българина мрази да мисли.... особенно по-младите! Не всички но повечето, извинявам се на останалите.Излива от промитата си кратуна това к'вот са му напомпали под налягане разни стари, нови братя и т.н. .... Все там кои са.Болшинството "политолози" във форумите търсят виновни комунистически вещици... - пичове!!!! там в Русия са по-големи капиталисти от западняците .... забравете за комунизъм, социализъм и т.н. Умря... Както няма разлика между Хитлер и Сталин, така няма ралика между САЩ и Русия, всеки иска кокал.... А ние къде сме? Плямпала! Е те тоя ---който както иска за такъв да го приема--- мноогоо добре си ни го казва "НЕ СМЕ НАРОД" Та да си го признаем ----- сами сме си криви братоциии .................................................. ......................... В интервюто Божков, който изключително рядко контактува с медии, се изказва по всякакви въпроси.Във връзка с предстоящите тази година избори той заявява:"Изборите не са изпитание за българския народ. Защотонародът гласува безотговорно и след това псува.Вика си: И тези са като онези! Подхожда безотговорно, защото политиците непрекъснато му внушават, че нищо не зависи от тях.Ние винаги зависим отнякъде - от Европа, от Съветския съюз, от Америка, все зависим. И народът си казва: Какво да гласувам, каквото кажат от Брюксел, това ще стане. На българите им е по-лесно да не носят отговорност, дори за собствената си съдба"."Властта в България се ползва за лични цели, нали го виждаме. Кои точно идеи налагат управляващите? И какви програми? Това е битка за кокала. Няма идеи в партиите вече. И вие го знаете, нали? Няма дясно, няма ляво, няма идеи.Има едно чуждопоклонничество. Чакаме отвън да ни кажат какво ще ни дадат, какво трябва да направим и ако не го направим, как ще ни накажат. Сякаш сами сме си подложили главата.След като подчертава, че "ние българите не сме нация", Божков.....
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и защо сега чак се сетиха???????
31
0
 
0
 
! Отговори
МАЙНА преди 15 години
ЗАПОЧНАХА ПЕРИОДИЧНО ДА СПИРРАТ ТОКА ПО КВАРТАЛИ В ПЛОВДИВ
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako Pytin nari4a6 poserko, to za Goce nqma da otkrie6 nikoga dyma koqto da go napravi mnoooogo po dolen ot Pytin, a toi e 4ovek , koito si pazi interesa.....ti ako prodava6 ne6o i ne ti go pla6tat 6te produljava6 li da dava6??!! ama ti si promit mozuk"yessur-4e" i ti ne moje6 da misli6 a samo plqmpa6 i povtarq6 kakvoto si 4yl po "nezavisimite " ni medii
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
dogodina vie ne samo nqma da ste politici, 6te ste trypove, dano izgniete v nqkoq kanavka vsi4ki do edin v parlamenta
28
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
.............Министър с достоинство би си подал ОСТАВКАТА.Имали такива-не.А дали стават за реакторите 1-4 за гориво де.Нееее за нищо не стават.
27
0
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Дългия инкасатор е истинския виновник за това положение.Тоя капутляк ни зароби, нарочно отказвайки свързането още отпреди 3 години.
26
0
 
0
 
! Отговори
natacha преди 15 години
Този трябва веднага да се маха!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз карам на автогаз-(пропан-бутан) и съответно мен кризата не ме засяга. Природния газ(някои му викат метан) е най-доброто гориво и автомобилите биха вървяли доста по-добре на природен газ отколкото на бензин,(колкото е по-малък броя на въглеродните атоми в едно гориво, толкова по-добре изгаря, природния газ(метана има само един въглероден атом в състава си), но човечеството се е захванало с бензина защото петрола е лесно преносим и лесен за търговия, докато готиния природен газ(метан) може да се пренася само по тръби. Не можеш да го нахакаш в някоя цистерна и да го возиш до бензиностанции.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
15. - 18:45 -От: АнонименБраво, бе! Само как "сваляте правителството" от меките си кресла пред компютрите си на топличко. Кефите ме, *** прости! А аз днес висях на студа пред Украинското посолство на протест! Не че нещо грандиозно съм направил, но поне НЕЩО ПРАВЯ! А вие само си чешете пръстите! Що ви нямаше днес там, бе! СТРАХЛИВИ ***! !------------E, явно освен за висене пред посолствата за друго не ставаш...Виси си. има една приказка: Истинският мъж не е този, който умее да се бие добре, а този, който може да разбере кой му е враг.
23
0
 
0
 
! Отговори
jaha преди 15 години
Връзват ни с Гърция, ама догодина
22
0
 
0
 
! Отговори
OVERGAS= GASOVER преди 15 години
Пишем защото радиаторите са студени...а ти защо искаш хората да не си казват мнението...да не би да ти е криво колко се оср..ха комунистите...
21
0
 
0
 
! Отговори
ЦРУ преди 15 години
Абе що не помогнете малко на тази държава като спрете да пишете глупости и си изключите компютрите?! Украинецът краде, руснакът виновен, българинът реве "Да живеят Костов и ЕС"...
20
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Ако беше висял пред руското - щяхме да дойдем !...
19
0
 
0
 
! Отговори
Stratford преди 15 години
...удивително ми напомня в мутрата на баба Яга в процес на възмъжаване. Само си го представете с една забрадка и яхнал метла :)))
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Благодаря на тези, които се отзоваха на въпроса ми за пропан бутана и газа.