След кючека и пиянствата край НДК зам.-министър вън от МВР

УВО за Румен Андреев, наказват полицаите, кълчили се на сръбско
30 май 2009 13:04,
135
След кючека и пиянствата край НДК зам.-министър вън от МВР
Снимка: БГНЕС

След шумния купон в ресторант „Континентал плаза” снощи премиерът Сергей Станишев ще одобри предложението на министър Михаил Миков за освобождаването на заместник-министър Румен Андреев.

Останалите служители, които са участвали в празненството, ще бъдат наказани, коментира премиерът.

В същото време Венцислав Рангелов, шеф на служба „Контрол на общоопасните средства” (КОС), ще бъде предложен за изключване като член на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и като зам.-председател на синдикалното дружество при Столичната дирекция на вътрешните работи.

Днес ще се проведе заседание на Управителния съвет на синдиката. Той ще се запознае с фактите около скандалния рожден ден на Рангелов, пищно отпразнуван снощи в софийски ресторант, посочват от синидката.

Недопустимо е в деня на национален траур заради трагичния инцидент на връх Бакаджика край Ямбол висши полицейски служители, бизнесмени и спортисти да се забавляват шумно с песните на сръбската звезда Мирослав Илич.

Подобно действие е в разрез с морала и ценностите, които защитава СФСМВР. Уронен е престижът на министерството и е нарушен етичният кодекс на МВР.

Синдикалистите ще настояват за спешна проверка, която да изясни кои висши полицейски служители са присъствали на празника и доколко е вярно, че рожденият ден е бил обявен като благотворително мероприятие за събиране на средства за деца на загинали полицаи, какви суми са събрани, кои са дарителите.

Очакваме адекватна реакция от ръководството на МВР – установяване на цялата истина, а не потулване и замазване на случая, категоричен е председателят на СФСМВР Иван Павлов, настояват от синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точен списък на всички които са се веселили и ПУБЛИЧЕН ЛИНЧ в центъра на София и ефирно предаван по всички телевизии!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Полицията тотално изпращя, ами кво да правиш, като началниците са от десетки години такива, те са загубили всякакво чувства за мярка !!!! За морал да не говорим !!!!!!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Д преди 15 години
Къде е Кушлев ?????
32
0
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 15 години
Май ми приписваш думи, които не съм казал. Според мен, този етичен кодекс е безмислен т.като полицаите не могат и да се доближат като поведение до него. Все пак върши работа при обжалване на измислени актове.
31
0
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
Полицаи, кво да ги правиш завалиите ....
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ми те вчера душманите играха тенис в Париж, безсрамнициа пък ние пяхме, пихем и се веселихме докато в африка умряха 2 000 деца от глад и болестиа сега де!
29
0
 
0
 
! Отговори
Iwan преди 15 години
Аз пък се учудвам на факта как един държавен чиновник може да си позволи подобно тържество с участие на живо на Мирослав Илич, подобно пиршество струва над 12 000 лв.
28
0
 
0
 
! Отговори
Player преди 15 години
ПЪЛЕН ПОЗОР
27
0
 
0
 
! Отговори
леля ви Пена преди 15 години
ОООООООООО , СТИГА БЕ БСП ИЗЛАГАТЕ СЕ С ТЕЗИ НАКАЗАНИЯ И УВОЛНЕНИЯ !!!! ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ ПРАВИТЕ ЦИРК ,А ПРЕЗ МИНАЛИТЕ ГОДИНИ НАЗАД КЪДЕ ПО-ГОЛЕМИ И ИСТИНСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ СЛУЧВАХА ,КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ И НАГЛИ КРАЖБИ НА ЕВРОФОНДОВЕ - КЪДЕ БЯХТЕ "ЖЕЛЕЗНИ МОРАЛИСТИ " ???????
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей българиа идват избори , КОЛЕДА пасти да яде , е сега стават чудесата !
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЖАЛКИ СЪЩЕСТВА, ЗАСРАМЕТЕ СЕ НЕЩАСТНИЦИИИИИИ
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Късно е за предизборна китка, Станишев! Аз гласувах за БСП на предишните избори, /да ми простят децата ми/, но никога вече няма да направя тази грешка, защото ви разбрах колко струвате!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти си още по-зле батка щом като си такъв наивник и мислиш ,че с уронване на престижа??? някой съд и съдя ще се съобрази -по-скоро ще си умре от смях --някакви морално етични и пр.норми може и да са пожелателни -но в никой закон не са упоменати като задължителни ! И колкото и грозна да е постъпката на пирувалите -с нищо не могат да ги накажат -най-много да ги натиснат ,който има години за пенсия да си ходи -всичко останало е демагогия!
22
0
 
0
 
! Отговори
**** преди 15 години
Не можаха да издържат докрай на фалшивия политически PR, който спретнаха от трагедията.
21
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Do kato ne uvolniat 230hl administracia i 70hl v polic ne ni 4aka nishto dobro....
20
0
 
0
 
! Отговори
Leo преди 15 години
Изобщо съществува ли полицай в България, който да спазва етичния кодекс на МВР?
19
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
16. много си зле батка.Ами всички могат да бъдат уволнени по параграф "уронване престижа на министерството и Държавата като цяло", така, че не се чуди. има как да се накажат дори висши чиновници проблема е, че няма кой.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Веселяци са нашите управници,шегаджии,широко скроени души .Квото и да става пей сърце.Важното е купона да тече.Загинали 16-17 човека маината им,чужди посланици се разпореждат в родината с помоща на наш баши бозук ,маината му,през ден убиват младежи на улицата : кво от това.Пътни заптиета и онбашии си пълнят джобовете като за световно:голяма работа станало.ШЕГАДЖИИ
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
висши полицейски служители, бизнесмени и спортисти-БЕЗОЧЛИВИ КОМУНИСТИ!!!!!!!!!!!!!Срамота!Жертвите са симпатизанти на БСП-възрастни хора!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За зам.министъра *** дойди -той е политическа фигура ама на останалите какви наказания ще наложи?? По кой параграф и член ?? Къде е забранено някой да си празнува рожденния ден и изобщо Миков бърза да се натяга и да имитира някаква дейност колкото за пред медиите и обществото .Защото аз мога да ви кажа какви ще са последствията ако все пак накаже някой и той реши да обжалва чрез съда примерно .Всички -"наказани"-ще приберат тлъсти обещитения за неправомерните си наказания -и познайте кой ще ги плати ?Познахте -няма да е Миков ,който и без това скоро няма да е министър!!