Летят доклади, майната им!

По-закъсалата агентура в някои чужди посолства май няма да спи тази нощ
26 окт 2009 19:48, Екип на Dnes.bg
153
Летят доклади, майната им!
Снимка: Dnes.bg

Нова сензация! По-закъсалата агентура в някои чужди посолства май няма да спи тази нощ.

Тайнствена справка "относно лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури от държавната администрация" беше качена на няколко места в нета.

Има вероятност това да е документът, заради който Бойко Борисов даде пресконференция в събота.

Тогава премиерът съобщи, че бившият служител на ДАНС Алексей Петров му е предал доклад на ДАНС.

Според Борисов докладът е бил неправомерно изнесен от Министерския съвет от бившия премиер Сергей Станишев.

В доклада се обръща специално внимание на опитите да се създаде паралелна власт за управление на държавата.

Потребителят, популяризирал тайнствената "справка" в мрежата, носи псевдонима Kamchia.

Преди повече от 20 дни той е споделял материали в нета под заглавията "Истината за гражданина-консултант Стефан Гамизов", "Истината за мошеника Гамизов", "Тайни файлове на ДАНС бродят из интернет".

В понеделник Kamchia е решил да популяризира 23 сканирани страници под заглавието „Я! Доклад!“.

За какво става дума в публикуваната виртуална справка (припомняме - засега няма официално потвърждение, че точно тази справка е автентичният доклад, за който Борисов говореше в събота)?

Ето основните акценти от текста :

- постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща с държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществен живот в страната

- има сценарий за овладяване на ДАНС чрез предизвикване на кадрови и структурни промени в агенцията

- Стефан Гамизов (един от основните заговорници, според доклада) разполагал с информация за подробности от живота на Петко Сертов (бившият шеф на ДАНС).

- Подробностите са много лични, като Сертов определено се опасява от този факт

- Гамизов практически работи за интересите на бизнесмена Христо Ковачки

- Татяна Дончева "активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петков Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС"

- проектът за създаване на паралелни механизми на управление в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал назад във времето през 2005 година.

- през 2008 година има напрежение в ръководството на ДАНС, породено от откритите враждебни действия на Алексей Петров и косвената подкрепа, която той получава от председателя Сертов

В понеделник от пресцентъра на БСП обявиха, че Сергей Станишев няма намерение да се ползва от имунитета си на народен представител по повод на изнесения доклад на ДАНС.

Още по темата

При поискване от прокуратурата Станишев ще се откаже от имунитета си, воден от желанието за истинска проверка по случая, категорични са социалистите.

От пресцентъра на БСП посочват, че бившият премиер ще окаже пълно съдействие за бързо изясняване на истината около "прочутия" доклад, защото смята, че много от важните проблеми на обществото - като социалната сигурност и защита на хората в кризата, остават на заден план.        

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
3
 
! Отговори
anim преди 14 години
къде?какво правим?Къде видя държава?Къде видя живот?
123
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
От снощи ви се чудя на акъла. Слепи ли сте, глупави ли сте? Такова е нареждането ли? Да се пишат глупости? Всички знаем за "честното" участие на ДПС в управлението. Е, защо не се споменава нито едно име от тяхната партия? Е. Етем, примерно. Повярвайте ми, този доклад не е "онзи" доклад. И поплювковците и минусарчетата ще черпят много.
122
0
 
1
 
! Отговори
Investor преди 14 години
Можехте поне линк да сложите към източника. Половината ви сайтове имат бутон на тази мрежа, а вие тука един линк не слагате :) Странни хора сте...
121
0
 
0
 
! Отговори
smith преди 14 години
В каква държава живеем!! ??
120
0
 
0
 
! Отговори
Червенков преди 14 години
КРАДЕЦА ВИКА: " ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!"!Кога беше инфантилно управлението - сега или при Станишев! Те къде беше тогава мъдрецо от НЕПРИМИТИВНИТЕ червени ***!!!
119
0
 
0
 
! Отговори
свинският вирус преди 14 години
Цирк "Борисов" продължава с представянето на евтините си селски циркаджийски номера, този път по повод на ДАНС. Номерът показване на секретен доклад бе освиркан от публиката, защото нито е секретен, нито е доклад, а е една обикновена партенка. А каруцата България продължава да е заседнала по всички възможни последни места в Европа и, дори след 100 дни управление, надежда взорът нийде не види.
118
0
 
0
 
! Отговори
surbina pak преди 14 години
nishto chudno skoro nqkoq glava da padne ot kurshum.... mnogo kalno vze da stava
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отвличане на вниманието на хората от най-болните теми,това е историята с този доклад.То не бяха розови беемвета,то не бяха супници по 3000лв.А това,което прави сегашното правителство,се крие сред приказките за компромати.Увеличаване на акцизи,увеличавене на винетки,на задължителни застраховки,увеличаване на осигуровки със 60% (за ЕТ),и най-страшното-предложението за здравната каса да покрива само минимален пакет услуги-за това е забранено да се говори.
116
0
 
2
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
Зрелища, зрелища до гуша. Въпросът е до кога ще издържим без хляб ?!/вопъл на римски центурион в отпуска, попаднал в нашето съвремие/
115
0
 
0
 
! Отговори
виц на Бени Хил преди 14 години
Осъдили Пешо Петров на затвор за издаване на държавна тайна. Той вървял по улиците и викал на висок глас: "Министър-председателят е ***!"
114
0
 
0
 
! Отговори
Идва режим на хунта преди 14 години
Идва режим на хунтаИ участниците вече действат, като черните полковници в Гърция през 70 година! Смазване на медиите, страх сред журналистите, липса на обществена реакция пред очевидната инфантилност на управлението, гръмки и *** изявления без съдържание, примитивизъм във всичко, което се харесва на оскотелия и чалгизиран "среден" гражданин, по чиято мярка е кроена и държавната политика и инструментите и. СТрашно е.
113
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Това ако е секретен доклад, аз съм преродената баба Ванга!Не е доклад, а справка.Никъде няма гриф "секретно". Не е и оформен като такъв.Най обикновено писъмце на WORD, дето и аз мога да го напиша на компа.Информацията ми прилича на черпена от жълти вестници и слухове...Срам за "професионалистите", които са го изготвили. Чиста проба партенка, за отвличане на внимание и формален повод за нещо си...
112
0
 
0
 
! Отговори
Бахур преди 14 години
...стана с хората които осъществиха цялата глупост. няма и никва файда от факта на разкритията около Р.Петков и осъществяваната от него оперативна работа (такива бяха обясненията поне-министър - оперативен работник - ЯКО!!!) с лица от конттингента. таааа-има някакви индикации, че социално-икономическата конюнктура в Западна Европа се подобрява. Време е да ги оставим тук да се ядат. Ади успех...
111
0
 
0
 
! Отговори
Bahur преди 14 години
Ииии-много ме радва, че има граждани, които разсъждават и имат мнение по този резилен за нацията ни факт.имам в предвид изтичането на класифицирана информация и/или използването и за обслужване на нечии (не обществени интереси). Но, смятам, че това, че гражданите са научили нещо от кухнята и започват да разсъждават, не променя факта, че нищо не зависи от тях. Ний сме офси които ги дърпат напред -назад с ей такива глупости.така беше и с онея дискове със СРС-та, дето "никой" не му е ясно какво...
110
0
 
0
 
! Отговори
Priest до 108 преди 14 години
Като си толкова ербап, познаваш ли поименно поне всички хора в ДАНС ??? Знаеш ли всеки един момент кой с какво се занимава от тях??? Каква е гаранцията, че утре няма да допуснат до медиите друг доклад с други скандални неща? Каква е гаранцията, че утре няма да се появи нова фигура в стил - Самоковеца, Доктора, Куйович, Красьо Черния ? Никаква! Мафията си върви, а кучетата си лаем и чакаме да ни подхвърлят некое кокалче...Това е най-горчивата истина.
109
0
 
0
 
! Отговори
Priest до 108 преди 14 години
Като ни пука какво можем да направим ние обикновените, редови граждани, които НЕ СМЕ *** ЧЕНГЕТА. Как да разберем цялата картина, цялата истина. Смяташ, че някой ще ни я каже, стига да гласуваме правилно? Основен принцип на КГБ е, "винаги истината и само истината, но никога цялата!" Е, както ни подмятаха досиета на ченгета 20 години едно по едно, така и сега ще ни пускат фишеци един по един, поне още 20 години. Коя част от кой доклад ще ти напълни хладилника съвестни гражданино ????
108
0
 
0
 
! Отговори
ДО Priest преди 14 години
семеиството,като такова си има своите таини,кво остава държавата. Ако не се обърне внимание на такъв доклад,все едно ,някои да ти каже,че женати изневерява,че детето ти наркоман,и ти да не обърнеш внимание.разбра ли ,що тряцва да ни пука,рушат се устоите на държавността
107
0
 
0
 
! Отговори
Priest преди 14 години
Мисълта ми е: да си въртят ченгероските номера едни на други, но да ни оставят да дишаме, защото сега са ни хванали за гушата с цени, с престъпност, с липса на държавност. Да си правят, каквото искат, но да ни оставят нас, редовите хора, на мира!!!! Нека спрем да се заблуждаваме - цялата тая история е в стил едно ченге се опитва да преебе друго! А НИЕ ДЕТО НЕ СМЕ ЧЕНГЕТА ТРЯБВА ПО ПРЕЗУМПЦИЯ ДА СИ МЪЛЧИМ И ДА ДУХАМЕ СУПАТА!!! Стига вече!!!!
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този Гамизов се появи от нищото и изведнъж всички медии взеха да го отразяват.ПОявяваше се къде ли не ,даваше "експертно" мнение,защото явно бил голям капацитет.Накаква гражданска лига май щеше да прави.И цялата тая патардия беше в ярък контраст с Атака и Сидеров,които никоя медия не ги канеше,за да обяснят позициите си,незвисимо от изборния резултат(т.е. много хора стояха зад тях),но за сметка на това се надпреварваха да ги плюят-фашисти били,националисти били.Ето затова не гледам телевизия.
105
0
 
0
 
! Отговори
Priest преди 14 години
Добре, има ли изобщо хора, които да вярват, че някога в която и да е държава всичко ще бъде абсолютно публично и няма да има тайни или тайни (тайнствени) служби ??? Ченгетата пак ни отвличат вниманието. Преди 10 години беше достатъчен компромат - да се публикува агентурното име на някое ченге. Днес трябва вече нещо повече, за да му обърнем внимание. Трябва да е нещо по-така, по-идиотско, по-неразбираемо, по-грандоманско. Я, си отговорете на себе си, честно - КВО НИ ПУКА ОТ ТОЯ ДОКЛАД ????