По 40 пачки в плик за Масларова

Свидетел твърди, че лично давал парите на бившата министърка
6 ное 2009 16:34,
291
По 40 пачки в плик за Масларова
Снимка: БГНЕС

Как се дава рушвет на министър? Отговора на този въпрос май знае човек от Стара Загора, който се казва Тодор Павлов.

Павлов е ключов свидетел на прокуратурата срещу бившия социален министър Емилия Масларова, чийто имунитет поиска главният прокурор.

Масларова, която днес доброволно се отказа от депутатската си защита, е разследвана за злоупотреба. Според мотивите на главния прокурор при ремонт на сграда в Стара Загора тя е ощетила държавата поне с 9 806 601 лева. Тази сума обаче е само по предварителни разчети.

Както вече неведнъж е писано, през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Той излиза на бюджета почти 20 милиона лева. Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – „Стара Загора 2007”, получила няколко дни след откриването на строителната площадка, пише в мотивите на главния прокурор.

Шеф на фирмата е Венцислав Драганов. Според прокуратурата той е приятел на Емилия Масларова от дълги години.

Може би затова е успял да договори социалното министерство да му плати за различни доставки 180 000 лева и над милион за обзавеждане на ремонтираната сграда.

Споменатият свидетел Тодор Павлов работил при Драганов. По време на разследването той разказал, че шефът му лично го е пращал да пътува до София с автобус.

В пликчета всеки път той носел около 40 пачки. На спирката в автомобила си го чакала Емилия Масларова, която взимала парите и го пращала по живо, по здраво към Стара Загора.

През 2008 година Павлов се е разходил до София четири пъти. Последният – преди коледните празници. Тогава, според показанията пред прокуратурата, пачките, увити в плик, били два пъти повече.

Свидетелят твърди, че не само той е имал такива командировки в столицата – това са правили и други служители на фирмата. Павлов е забелязал, че има връзка между пътуванията и постъпленията по ремонта на поликлиниката в Стара Загора.

Още по темата

Документите по делото „Масларова“ са много, затова експертите са направили само предварителни разчети за нанесените щети и числото е близо 10 милиона лева. В мотивите се уточнява, че тази сума вероятно ще нарасне значително.

В лаконичния си отговор Емилия Масларова директно обвини прокуратурата, че я клевети, и то по чудовищен начин.

Масларова поясни, че в разследването срещу нея са цитирани имена на хора, които изобщо не познава.

Иначе депутатката Масларова сама реши да избегне процедурата по гласуването за сваляне на имунитет. Тя връчи писменото си съгласие лично на председателя на парламента Цецка Цачева, а не в деловодството на парламента, какъвто е редът.

В кратко изявление пред журналистите в парламента Масларова увери, че не се срамува от работата си като министър.

По думите й през последните 6 месеца е оказан силен натиск върху нея и семейството й.

За съжаление Емилия Масларова отказа да отговаря на въпроси, за да уточни коя част от обвинението е клевета и кои точно от цитираните хора не познава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
3
 
! Отговори
незаинтересована преди 14 години
Това беше много поучителна история - в час по литература ли ви го разказаха ? хахаха Само това ли успя да измислиш ? Наистина си простичък...ами може да са те върнали 2 пъти от шести клас ..
247
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Може ли да мисля като едно петелче ? Като пиле да мисля е малко ... неопределено като пол, а аз не искам да бъда дори потенциално неопределен. Падам си по женски, ако ме разбираш.
246
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Реално, аз съм на около 6 години. Още не съм влязъл в първи клас, защото ми отказаха .. 2 пъти. Това, че въобще успявам да пиша на клавиатурата е просто случйност. Винаги съм смятал, че проблемите ми с образованието и начина на живот ще бъдат решени от анонимно ***, което ще разпозная по името 'от: незаинтересована'. Баа Ванга ми се яви и ми го предсказа.
245
1
 
3
 
! Отговори
незаинтересована преди 14 години
И кое ще ми стане ясно,че мислиш колкото едно пиле ли ? Като едно малко джудже което се ядосва,че не може да се качи на люлката хаха
244
1
 
3
 
! Отговори
незаинтересована преди 14 години
Това ми звучи като лапетата в основното които играеха на една игра дето се гърмяха и се псуваха само ... Ти на колко си ? Имаш ли 15 ? Внимавай *** да не влезе,че да не те види да гледаш порно ;}
243
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
ахаха когато забременееш хахах, някои неща хаха ще ти станят ясни хаха !
242
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ще се върна отново - след 5 мин.
241
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
хаха не съм горски хаха вярвай ми хахаах както каза хаахах имам си мнение ахахаах имаш проблем с това ли ахахаха
240
1
 
3
 
! Отговори
Минчо Празников преди 14 години
слънчево с възможни превалявания от сняг
239
1
 
3
 
! Отговори
незаинтересована преди 14 години
Ти верно си много *** бе. Морски ли си горски я ходи си дави в Искър.... Човека ти го каза,че всеки си има право на мнение. На мен не ми пука ако ще и милярди да е крала,като може - ще крадеш ти като не можеш големия ще го ядеш.Много кухо парче си честно.Само седиш и сереш на метеното хахаха Като си толкова богат що се занимаваш с глупости и ако жена ти е бременна що не седиш с нея ами стоиш пред PC и пишеш с "незрели хора" както ги наричаш хахаха
238
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
На твоите години, не само петък вечер е време за парти :) По скоро .. цялото ти време трябва да бъде заангажирано с партита. не бива да си блъскаш празноглавата поставка за коса със сериозни проблеми.
237
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какво е времето ?
236
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Това ти е очевидния проблем. 'Защо да работя, когато имам собствен бизнес', мамо ! Така звучиш. Докато го мислиш, ще си останеш един *** бушон и .... Колкото за стоенето пред компа в петък вечер,... просто не мога да изоставя бременната си жена и да ходя по заведения, да не говорим, че чалгата не ми импонира по никакъв начин.
235
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
...Айде лека и приятна от мен и дано ти дойде акъла и вземе да почнеш да разсъждаваш като човек,а не да гледаш пред компа и да избиваш комплекси къв си що си ... Аз отивам да се забавлявам,защото петък вечер си е време за парти ... Живей в заблуда и оставяй да мислят вместо теб щом такси го решил ...
234
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Хаха защо да работя като имам собствен бизнес? Ама това няма значение. Ако имаш собствена къща извън София и си баровец както разправяш,защо стоиш в петък вечер пред компа и се правиш на умен? Като си баровец ходи по Син сити,по Най-клуб или на други приятни места.А вместо това стоиш и обиждаш хахаха Честно казано половин милион на година не се правят със стоене в ***.dnes.bg или гледане на порно. Явно си някой пълен ***,чиито удоволствие е да избива комплекси...
233
1
 
3
 
! Отговори
Хелзински комитет преди 14 години
Милост за Масларова,не е знаела какво има в пликовете.Те са й давали парите,без тя да ги иска.След това я било срам да ги....връща.
232
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Хех, е .. аз си имам къща извън софия, ще си мерим *** ли ? Което за човек на моите години е сравнително добре. Колкото за парите..... когато си квалифициран, вършиш си работата, може да ти се има доверие, ако щеш вярвай .. парите сами идват. Бачкане се иска обаче. Бачкане по 10-12 часа на ден мноого дълго време :) За жалост, такива като теб на твоята възраст, вместо да бачкат, се лигавят само
231
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Хаха Ами обърках копчетата... на 23 съм.Ами да ти кажа не съм направил милион ама съм си купил апартаментче в София .Което за човек на моите години не е малко.Ама съм далеч от твоите половин милион на година хахаха Ама трябва да ни даваш тука съвети и ние да станем богати хаха по половин милион на година да правим :D
230
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Ето едно интелигентно мнение. Точно това имам и предвид и аз. Само говорят и нищо не вършат.Този крал,озни крал,този направил това,озни направил онова ... и никой няма осъден ... Как става тази работа незнам. Уж,намират само някакви си свидетели ама после им виновен Папата или Патриарх Максим... Осъдени за пореден път няма да има и това ще е така докато не се сменят още няколко поколения българи
229
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Нали ? Няма начин някой да е по умен от теб и да ги е направил едни пари честно, само защото ти .. като един мнооого умен и при това толкова дърт - на цели 25 години, дори не се доближаваш до подобни суми. *** !

Спонсорирани публикации