По 40 пачки в плик за Масларова

Свидетел твърди, че лично давал парите на бившата министърка
6 ное 2009 16:34,
291
По 40 пачки в плик за Масларова
Снимка: БГНЕС

Как се дава рушвет на министър? Отговора на този въпрос май знае човек от Стара Загора, който се казва Тодор Павлов.

Павлов е ключов свидетел на прокуратурата срещу бившия социален министър Емилия Масларова, чийто имунитет поиска главният прокурор.

Масларова, която днес доброволно се отказа от депутатската си защита, е разследвана за злоупотреба. Според мотивите на главния прокурор при ремонт на сграда в Стара Загора тя е ощетила държавата поне с 9 806 601 лева. Тази сума обаче е само по предварителни разчети.

Както вече неведнъж е писано, през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Той излиза на бюджета почти 20 милиона лева. Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – „Стара Загора 2007”, получила няколко дни след откриването на строителната площадка, пише в мотивите на главния прокурор.

Шеф на фирмата е Венцислав Драганов. Според прокуратурата той е приятел на Емилия Масларова от дълги години.

Може би затова е успял да договори социалното министерство да му плати за различни доставки 180 000 лева и над милион за обзавеждане на ремонтираната сграда.

Споменатият свидетел Тодор Павлов работил при Драганов. По време на разследването той разказал, че шефът му лично го е пращал да пътува до София с автобус.

В пликчета всеки път той носел около 40 пачки. На спирката в автомобила си го чакала Емилия Масларова, която взимала парите и го пращала по живо, по здраво към Стара Загора.

През 2008 година Павлов се е разходил до София четири пъти. Последният – преди коледните празници. Тогава, според показанията пред прокуратурата, пачките, увити в плик, били два пъти повече.

Свидетелят твърди, че не само той е имал такива командировки в столицата – това са правили и други служители на фирмата. Павлов е забелязал, че има връзка между пътуванията и постъпленията по ремонта на поликлиниката в Стара Загора.

Още по темата

Документите по делото „Масларова“ са много, затова експертите са направили само предварителни разчети за нанесените щети и числото е близо 10 милиона лева. В мотивите се уточнява, че тази сума вероятно ще нарасне значително.

В лаконичния си отговор Емилия Масларова директно обвини прокуратурата, че я клевети, и то по чудовищен начин.

Масларова поясни, че в разследването срещу нея са цитирани имена на хора, които изобщо не познава.

Иначе депутатката Масларова сама реши да избегне процедурата по гласуването за сваляне на имунитет. Тя връчи писменото си съгласие лично на председателя на парламента Цецка Цачева, а не в деловодството на парламента, какъвто е редът.

В кратко изявление пред журналистите в парламента Масларова увери, че не се срамува от работата си като министър.

По думите й през последните 6 месеца е оказан силен натиск върху нея и семейството й.

За съжаление Емилия Масларова отказа да отговаря на въпроси, за да уточни коя част от обвинението е клевета и кои точно от цитираните хора не познава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
до 225:О' Боже, колко си заблуден !!!!
227
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Хахаха половин милион ???? хаха ти толкова пари на куп виждал ли си ? и то на година :D Не ме разсмивай ... Ами да ти кажа на 25 години съм и съм доста далеч от пуберската възраст,но явно ти още не си я надминал. С тия обиди ли си направил половин милион на година хахаха
226
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
аве ***, когато правиь по половин милион на година, си бил още блясък в очите на баща си - при това с честен труд. Мизерното ти 'висше' образование за нищо не става, имайки предвид колко си ограничен в представите ти за света. Колкото за обидите.. не съм те почнал. Дотук беше приятелско отношение към млад и заблуден пубер.
225
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Абе,Морски, за какви комунисти ми говориш бе? Комунизъм няма в България от 1973-1974 г. тогава умира идеята за комунизъм и остава само онзи манипулативен и глупав народ,който е вярвал на глупостите за равноправие и за това че държавата може да провежда една централизирана стопанска икономика вечно... Комунизма е хубаво нещо като идея,но само *** може да помисли,че е възможна. Тези,които сега са в състава на БСП са едни от най-богатите хора в България.Това ли са комунистите???
224
1
 
3
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
не е такава работата. Това е пушек за Европа. Всиччки сме виждали крокодиловите обувки на Масларова и всички знаем за лобирането и към фирмата на съпруга и тогава. Тя пари в брой не е вземала. Както няма да приберат горите на царчето, така няма да осъдят и никой министър. Бедата е в импотентността на правителството. ТО НЯМА ИДЕЯ И НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ ЗА ДА УПРАВЛЯВА. Много важно , че преследва гаднярката.
223
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Хахаха ама ти си започнал да обиждаш значи? Ами да ти кажа внимавай какво говориш защото пред компа е лесно... Говоря културно,защото съм човек,който е почнал второ висше и съм над тия простотии да говоря глупости.Това те издава колко си неориентиран и че не знаеш какво да отговориш.Ако ще обиждаш ходи си на село,вземи една мотика 7-ми номер и копай на воля.... "Мисля следователно съществувам!" ... Ако един човек спре да мисли с главния си значи става само за роб...
222
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
О, да ! достигнал си нивото на знания - всички крадат. Проблема е че такива като *** и Масларова освен, че крадат и се оливат ! Ако крадяха с мярка, както беше в началото на царското управление, щяхме да го преживеем...
221
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
мдам, не е лесна и твойта. Аре вземи да се опиташ някой ден да пробваш как е частния бизнес и тогава коментирай нещата.
220
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
в един кюп.
219
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
...ама ти,Морски,нали си умен и човек,който дава по 100 000 - 200 000 лв подкупи трябва да знаеш как става. Това прилича на оная глупост за Фискалния резерв и как някои ТБ банки давали подкупи за да вземат привилегията за бюджетните плащания ... Голяма глупост беше и това,ама нали умния български народ вярва на всичко... Преди години дойде Костов и беше посрещнат като месия,после царя,сега Бойко ... Всички са едни и същи така,че не спори ... Крадът,но опандизени няма да има,защото всички са ...
218
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Аверче, когато подкупите са регулярни - както например наема / да сляза на твоето ниво/ няма необходимост от лично предаване. Нивото на 'доверие' между подкупващия и подкупния е друго. Но...както казах, твърде малко знаеш и твърде малко жизнен опит имаш за да разбереш за какво ти говоря.
217
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
...Четвърто,ти сам казал,че подкупа си го давал лично ... това говори,че ако тя е отишла лично,значи и подкупващия е отишъл лично,т.е това оборва *** ти предположение. Пето,в момента се води една масирана анти социалистическа политика с цел да се говори колко зле са били "Тройната коалиция" и че те са виновни ако ББ не направи нищо.Което бе в разрес със обещанията им.Шесто,Масларова има прекалено много хора и акъл зад гърба си за да си уреди подкупа чрез посредник.Ама ти нали си умен ...
216
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
абе ***. С какво си заслужил да се държа ' културно' с теб ? *** нещастен. Второ, мнението и знанието ти за рушветите в държавата ни издава нещо просто. Не си компетентен и информиран, следователно - мълчи си, за да не се излагаш.
215
1
 
3
 
! Отговори
TooN преди 14 години
За пореден път казвам - Журналисти, проверете за хотела й в Старозагорски Минерални Бани!!! Как го е взела и с какви пари!? За ремонта е ясно, че никой нищо няма да и направи, колкото и да "лае" прокуратурата. Дайте малко гласност за големите й придобивки по "втория" начин!!!
214
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Всички .. абсолютно всички от екс-правителството трябва да бъдат разследвани и .. да си платят. 4 години плащахме всички за техните магарии.
213
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Виж,какво преди малко написах да не ме обиждаш,а да се държиш културно...Ако имаш елементарно възпитание ще възприемеш това,което ти пиша.Първо не съм казал,че Масларова е невинна...може да е невинна за това обвинение или да не е взела точно такава сума.Второ,ти може да си бутал рушвет,но едва ли ще е в такъв размер? Кой се движи в автобус с 40 пачки ? Пачките едва ли ще са били по 2 лв... Трето,може да си бутал рушвети (почти всички сме го правили),но едва ли ще е било за по над 50 лв ....
212
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Нали ? Те *** не ни занимавах с корупция, кражби и т.н. но за сметка на това всички бяхме здрави и здравно осигурени по тяхно време. Тия дни даже почина една моя близка приятелка .. абсолютнба здрава си почина жената, защото то рак по време на *** не е болест.
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато няма хляб трябват зрелища.По добре хората да дъвчат тази дъвка ,отколкота да си задават въпроси за здравеопазването,пенсийте,помощите за младите семейства.Това също бяха преоритети в прдизборната кампания.Итези са като предишните!Колко ще ни струва Дянков в резиденция Бояна?
210
1
 
3
 
! Отговори
Лаик преди 14 години
в разследването срещу нея са цитирани имена на хора, които изобщо не познава--------------------------------------------------------------------------------------------Нали познава шефа дето праща пачките, защо и е да познава "момчето за разнасяне"
209
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Конкретното ми доказателство за потенциалната вина на Масларова е проста. Когато съм давал подкупи, давал съм ги лично в брой. не съм ги превеждал през офшоирни сметки. Тоест, разказаната в статията история ми звучи толкова познато, макар и не в този мащаб, че съм склонен да повярвам.

Спонсорирани публикации