9-те млн. лв. на Масларова

Прокуратурата повдига обвинение срещу лявата депутатка
22 яну 2010 17:47,
139
9-те млн. лв. на Масларова
Снимка: БГНЕС

Очаква се до десетина дни прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова, съобщиха за БТА източници в Съдебната палата.

На 5 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска снемането на депутатския имунитет на Масларова, която е разследвана за престъпление по служба.

Според прокуратурата, докато е била министър, тя е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, и е набавила за себе си и за Венцислав Иванов Драганов  9 807 000 лева.

По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Предисторията: още през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Реконструкцията излиза на бюджета почти 20 милиона лева.

Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – "Стара Загора 2007", получила няколко дни след откриването на строителната площадка.

Шеф на фирмата е споменатият горе Венцислав Драганов. Според прокуратурата той от дълги години е приятел на Емилия Масларова.

Изграденият от Масларова център стана медиен хит през последните месеци, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Още по темата

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 20 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

Най-фрапиращата цена беше за табелки из коридорите – за 35 000 лева.

Те са от плексиглас, покрити с алуминиево фолио. Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май 2009 г от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед са насочени към Варна", каза тогава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Айде бее преди 14 години
Бойко казал,ми не виждаш ли че Боко всеки ден лъже,и днес гледал всеки ден кризата,и нямало да свърши тази година,ами КАК ще свърши то с гледане ако става,ТРЯБВА И АКЪЛЛЛЛЛ,но откъде???????????
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко до кога ще ги жали тези - отдавна трябваше да са в затвора.Ама нали и той е комунист,ще му се карат ако разкрие Масларова
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
благодарение на тия двамата,които възпяваш,ще видиш пенсии и спокойствие на куков ден.....пари не останаха от тях в държавата.....
32
0
 
0
 
! Отговори
да ама не преди 14 години
Нали е от "наште",Ахааа ;)
31
0
 
0
 
! Отговори
готова е за съд преди 14 години
Ами ето ти Румито бе Желева, готова е за съд, от секаде!! И шашмалогия и тъпотия, а и уронва името на България.......
30
0
 
0
 
! Отговори
има преди 14 години
милиони са тези с милионите,дори от чужбина-Гад Зееви/помните ли го този момък/...Чорни,МИТАЛ,тоя дето зе БТК,за 200 мили и го даде за милиард и 200.Айде стига че психясвам като се сетя,..а и Стенли,Цветалинка,и кой знае още кой
29
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
По скоро всички нормални мъже ще станат изведнъж и спонтанно *** отколкото тая да я осъдят! Помнете ми думата! Иначе си е баш за бесене ама нема вече таквизи хора в БГ дето бесят!
28
0
 
0
 
! Отговори
% преди 14 години
Източете и милионите и ги раздайте на хората.Искам после да и и видя мутрата.
27
0
 
0
 
! Отговори
Стил преди 14 години
да стилна е,не е селячка :)))Лятото ще си почива в Куба,а Вие ще сте забравили че е имало такъв човек :))))Щото с Новите всеки ден гърми нещо,Нанев си пътува до США,за лични работи,ай сиктир бе-нов морал,с стари ***,и тио ПЕЧЕНИ
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шеф на фирмата е споменатият горе Венцислав Драганов. Според прокуратурата той от дълги години е приятел на Емилия Масларова.Други с дългогодишно приятелство на които държавата е дала милиони !!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Стенли преди 14 години
Дедо, немой така оти и аз после требе да давам обиснение......
24
0
 
0
 
! Отговори
josh преди 14 години
Станишев, масларова, топлото, ковачки... ще има ли най-накрая поне един осъден!?жалко само че за престъпления отнасящи се към обществото не се наказват от обществото.. с удоволствие бих хвърлил няколко камъка!
23
0
 
0
 
! Отговори
19-найски преди 14 години
Така е разхищавалио сари,но за всичко имат документи акт-15,примерно 1 врата-10000лв,Неморално-но законно,това е и ние знаем как,само да има кой да ми даде обеееккккттттчееее.Ех мечти
22
0
 
0
 
! Отговори
Пенсионер преди 14 години
Абе още малко и ще плачете с крокодилски и за Масларова и за Станишев. Това което взимахте като заплата и пенсия, имахте работа и спокойствие, ще имате вече ама на мутрин ден.......
21
0
 
0
 
! Отговори
Гуми и Джанти преди 14 години
80 000 лв. на стая. и тава е реконструкция, а не нов строеж.истинската гордост на "лявата" политика - харчене на народна пара до дупка в бюджета и прибиране на част от кинтите за заслужили труженици на социалистическия труд.
20
0
 
0
 
! Отговори
шлосера преди 14 години
Ами много ясно че всеки краде,Аз ктада,железа,болтове,гайки,тва има в нашта фирма,те пари,ами кой до квото се докопа.мислите ли че секретарките не си земат хартия за вкъщи?А лелките в столовете храна,ВСИЧКИ крадем кой квото докопа,такова племе сме,и.....нема оправия.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Палтото й ме кефи! Абе знае как да си похарчи парите! ;)
18
0
 
0
 
! Отговори
Жельо преди 14 години
Аз незнам дали е ***,но тия гов..в които се е забъркала,трябва да я отведат нея и подобните и само на едно място-затвора.Има кметчета-купили палми за градовете си,предстоеше купуване и на орхидеи,подобно на градинките в МО за милиони,които се оказаха две цветни алеи,мерцедеси с класа,има общински съветници които масово са за затвора/при Веселин и Христо данови/.Нагли и дебелооки,бяха се помислили за дерибеи.
17
0
 
0
 
! Отговори
Varbanov преди 14 години
Помощта на България за Хаити е на стойност 5804 лева! WTF
16
0
 
0
 
! Отговори
ОСЪДЕН МИНИСТЪР преди 14 години
Толкова се питаше - ЩЕ ИМА ЛИ ОСЪДЕН МИНИСТЪР?Ами ето случай за осъждане на г-жа Желева като международен мошеник и човек уронващ авторитета на държавата!!!!Да ни е честито!!

Спонсорирани публикации