По 40 пачки в плик за Масларова

Свидетел твърди, че лично давал парите на бившата министърка
6 ное 2009 16:34,
291
По 40 пачки в плик за Масларова
Снимка: БГНЕС

Как се дава рушвет на министър? Отговора на този въпрос май знае човек от Стара Загора, който се казва Тодор Павлов.

Павлов е ключов свидетел на прокуратурата срещу бившия социален министър Емилия Масларова, чийто имунитет поиска главният прокурор.

Масларова, която днес доброволно се отказа от депутатската си защита, е разследвана за злоупотреба. Според мотивите на главния прокурор при ремонт на сграда в Стара Загора тя е ощетила държавата поне с 9 806 601 лева. Тази сума обаче е само по предварителни разчети.

Както вече неведнъж е писано, през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Той излиза на бюджета почти 20 милиона лева. Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – „Стара Загора 2007”, получила няколко дни след откриването на строителната площадка, пише в мотивите на главния прокурор.

Шеф на фирмата е Венцислав Драганов. Според прокуратурата той е приятел на Емилия Масларова от дълги години.

Може би затова е успял да договори социалното министерство да му плати за различни доставки 180 000 лева и над милион за обзавеждане на ремонтираната сграда.

Споменатият свидетел Тодор Павлов работил при Драганов. По време на разследването той разказал, че шефът му лично го е пращал да пътува до София с автобус.

В пликчета всеки път той носел около 40 пачки. На спирката в автомобила си го чакала Емилия Масларова, която взимала парите и го пращала по живо, по здраво към Стара Загора.

През 2008 година Павлов се е разходил до София четири пъти. Последният – преди коледните празници. Тогава, според показанията пред прокуратурата, пачките, увити в плик, били два пъти повече.

Свидетелят твърди, че не само той е имал такива командировки в столицата – това са правили и други служители на фирмата. Павлов е забелязал, че има връзка между пътуванията и постъпленията по ремонта на поликлиниката в Стара Загора.

Още по темата

Документите по делото „Масларова“ са много, затова експертите са направили само предварителни разчети за нанесените щети и числото е близо 10 милиона лева. В мотивите се уточнява, че тази сума вероятно ще нарасне значително.

В лаконичния си отговор Емилия Масларова директно обвини прокуратурата, че я клевети, и то по чудовищен начин.

Масларова поясни, че в разследването срещу нея са цитирани имена на хора, които изобщо не познава.

Иначе депутатката Масларова сама реши да избегне процедурата по гласуването за сваляне на имунитет. Тя връчи писменото си съгласие лично на председателя на парламента Цецка Цачева, а не в деловодството на парламента, какъвто е редът.

В кратко изявление пред журналистите в парламента Масларова увери, че не се срамува от работата си като министър.

По думите й през последните 6 месеца е оказан силен натиск върху нея и семейството й.

За съжаление Емилия Масларова отказа да отговаря на въпроси, за да уточни коя част от обвинението е клевета и кои точно от цитираните хора не познава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"...пред журналисти масларова обяви,че не се срамува..." ама,моля ви се, комунист срам има ли?!?!?!?...и както казват бабичките,40 пришки отвътре на корема и да поникнат. да си гледа пачките,и да не може да си ги изяде.вече не знам чия физиономия ми е най-противна : на станишев ли,на масларова ли,на румен петков ли...кой да сложиш най-отпред?
287
1
 
3
 
! Отговори
Горо преди 14 години
В старазагорската икономическа разбират, за разлика от другите, защото отговорни другари оттам и сега работят при Венци.
286
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 14 години
Направо се изпразвам от кеф... Дебелогъзата рушветчийка Емито Масларова да отиде на топло в миризливия Сливенски зандан... О, Боже, каква блага вест! Но мигом ме стряска мисълта за Гоцко, който ще помилва немедленно тази комунистимеска ***.
285
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
40 годинки ще и стигнат да гледа през каре
284
1
 
3
 
! Отговори
нефтохимик преди 14 години
а колко ли е взела от Валентин Златев за да направи нефтохимиците роби?
283
1
 
3
 
! Отговори
танк преди 14 години
след 2-3 месеца всичкия тоя шум за корупция в предишното правителство ще се стовари върху настоящето. Дано г-н ББ го знае и образуваните в прокуратурата дела не се протакват по дълго от установения срок. В тези случай където става дума за милиони държавата не може да разчита само на "Икономическа полиция". Все още има ДАНС ,БОП, Финансово раузнаване, НАП и др. служби в които има супер професионалисти и до 2-3 месеца ако се оставят да работят ще установят къде са отишли откраднатите пари.
282
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може да са мислили, колкото по елементарно толкова по безопасно
281
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в италия има(ше) два групи мафия. едната коса ностра, а другата семейни кланове,комора. борбите на итал. правосъдие бяха улеснени. там авоарите не се носят в плик, ( на село за баба), а по сметка в банка. но итал. правосъдие отнема авоарите даже ако са на сметка на някое невръстно пеленаче или дете. българските зкони се занимават с това, как да направят живота на обикновените граждани още по-усложнен. обществото е преди всичко в нервна криза.
280
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе ,че там работата не е много читава сигурно е така,ама това ,че някой е дал на някой да носи на министър торбичка с 40 пачки е голяма хумореска.При тези операцийки не се използват посредници, а още по-малко парите се разнася в чували и по автобуси.Благодарния човек ще построи едно хотелче на който трябва и готово.Пачки в торби-*** работа,пък чак и свидетел.За толкова пари тоя свидетел отдавна да са го изпапкали рибите
279
1
 
3
 
! Отговори
дддддд преди 14 години
Правителството на гоппожата така обичаше да съчинява обвинения и клевети, а сега нея я боли от истината. Но то е така истината много боли. Трябва да се извините на всички на които по този подъл начин омъскарихте имената и ги направихте за срам. А сега вирите глава и твърдите, че сте чиста и непокътната. Срам и позор от такива като вас - крадци, коромпирани мошенници.
278
1
 
3
 
! Отговори
заралия преди 14 години
Всички в стара загора са доста добре запознати с далаверите на социалната баронеса Масларова. след като обсеби курорта Старозагорски минерални бани и натвори още доста добри неща за себе си , то даже собствената и партия не я пожела да бъде отново в листата на последните избори! Това е някакъв куриоз и говори доста много. Но оправната другарка се уреди - беше спусната с парашут като водач на листата в Хасково и така отново се добра до депутатските банки. Дано оттам да се отправи към пандиза
277
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мине не мине и пак Другарката Масларова цъфне по медиите.Не я ли осъдиха вече тая жена или е неуловима от закона.А за всичко което е сторила трябва да и се потърси някаква отговорност.Ти която се подиграваше на пенсионери и инвалиди на децата от домовете за теб трябва само най тежкото наказание в БЪЛГАРИЯ А ИМЕНО ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ПОМИЛВАНЕ И ПРИ СТРОГ РЕЖИМ.Конфискация на имъщество запор на всички сметки на теб и всички твой близки и познати до 9то коляно в полза на по горе изброени
276
1
 
3
 
! Отговори
Антонов преди 14 години
Някой замислял ли се че ако се покани от вън финансова полиция да разследва тези измами и крупни КРАЖБИ извършени от тази госпожа ще хвърчат оставки и ще има доста осъдителни присъди на бивши и настоящи министри.За това е този цирк а от него страдаме само ние хората на тази държава.Сегашното правителство е неспособно да изведе страната от тази криза с разумни идей и затова вече над 100дни слушаме едно и също.Като имаме доказателства толкова много за присвоявания в особено големи размери и на съд
275
1
 
3
 
! Отговори
Очето преди 14 години
Свещи да си купувате със тези пареи до девето коляно крадлива *** червена.
274
1
 
3
 
! Отговори
жужи преди 14 години
Какво са 9 000 000 между другари защо само тя държавата е ушушкана като след набези на хуни други няма ли освен нея хайде бе както преди само Цветелин Кънчев ! Това не е държава За кокошка няма прошка за милиони няма закони!Сценарий на съдъ :След дълги години дела ще се останови др. Масларова е дала парите за бедните и болните за бездомните и безплодните абе все за социялни нужди през това време нейните авери от кабинета добре ще прекрият заграбеното!
273
1
 
3
 
! Отговори
Do Калин преди 14 години
Emi nqma poradi prostata pri4ina 4e se gubi vruzkata mejdu instituciite. Tva ako be6e naistina gurdia di finanza/finansovata policiq na italiq/ 6te6e otdavna da e konfiskuvala vsi4koto i imu6estvo pridobito po nezakonen put osven zaporite i dr.
272
1
 
3
 
! Отговори
valkillmer преди 14 години
А бе те в икономическа изобщо не разбират от финанси, даи им само почерпушка както 271 го казва...какво значи този ходел 4 пъти, дал еди колко си на еди кои си, това може да се тълкува от закона по безброи начини, та наистина си трябват експерти за тая работа и те са доказани в западните държави, така е - ФИНАНСОВА ПОЛИЦИЯ.
271
1
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 14 години
П.С. В ЕВРОСЪЮЗА, КАКТО И В ЩАТИТЕ СА СИ ГО ИЗМИСЛИЛИ - ФИНАНСОВА ПОЛИЦИЯ, ЕДИН ХУБАВ ПРИМЕР Е ГУАРДИА ДИ ФИНАНЗА В ИТАЛИЯ!!! В БЪЛГАРИЯ ТОЗИ ЗАКОН СЕ ПОДГОТВЯ ОТ 15 ГОДИНИ, НО УВИ... ВСЕ ПАК ОТ ЕС ИСКАТ СЪЗДАВАНЕТО НА EUROFISK, ТА ЩЕ ВИДИМ И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО КОГА ЩЕ СЕ СЕТИ, НАЛИ САМО МИ ГОВОРЯТ ЗА БОРБА С ФИН. ИЗМАМИ/КОРУПЦИИ И ПР./
270
1
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 14 години
АКО НОВИТЕ НИ УПРАВНИЦИ ИМАХА ВОЛЯТА ДА СЪЗДАДАТ ФИНАНСОВА ПОЛИЦИЯ, МАСЛАРКАТА ДОСЕГА ДА Е В ЗАТВОРА, А ЩО СЕ КАСАЕ ДО ИКОНОМИЧЕСКА ПОИЦИЯ ТО ЦВЕТАНОВ МОЖЕ НАПРАВО ДА Я ЗАКРИЕ ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ НЕ РАЗБИРАТ ФИНАНСОВИТЕ ТЪНКОСТИ, А И НЕ САМО ТЪНКОСТИТЕ, ТА СЕ ЗАНИМАВАТ САМО С ДРЕБНИ БАКАЛЧЕТА, ДЕТО ВЕЧЕ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ - С ЕДНА ДУМА НЕ РАБОТИ, АМА КАК ДА РАБОТИ КАТО ТАМ НЯМА КАДЪРНИ КАДРИ, А И ДА НАЗНАЧИ НОВИ ВСЕ - ТАЯ!!!НЕ ДА МИ ПРИКАЗВАТ САМО ПО МЕДИИТЕ КОЛКО СЕ ВЪРШЕЛО И Т.Н.
269
1
 
3
 
! Отговори
дядо ГОШО преди 14 години
Защо беше в АВСТРАЛИЯ ТАЗИ ГАДНА ДУШИЦА.Сигурно е внесла в полза на държавата някое кенгуро???