9-те млн. лв. на Масларова

Прокуратурата повдига обвинение срещу лявата депутатка
22 яну 2010 17:47,
139
9-те млн. лв. на Масларова
Снимка: БГНЕС

Очаква се до десетина дни прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова, съобщиха за БТА източници в Съдебната палата.

На 5 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска снемането на депутатския имунитет на Масларова, която е разследвана за престъпление по служба.

Според прокуратурата, докато е била министър, тя е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, и е набавила за себе си и за Венцислав Иванов Драганов  9 807 000 лева.

По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Предисторията: още през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Реконструкцията излиза на бюджета почти 20 милиона лева.

Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – "Стара Загора 2007", получила няколко дни след откриването на строителната площадка.

Шеф на фирмата е споменатият горе Венцислав Драганов. Според прокуратурата той от дълги години е приятел на Емилия Масларова.

Изграденият от Масларова център стана медиен хит през последните месеци, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Още по темата

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 20 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

Най-фрапиращата цена беше за табелки из коридорите – за 35 000 лева.

Те са от плексиглас, покрити с алуминиево фолио. Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май 2009 г от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед са насочени към Варна", каза тогава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
прокурор преди 14 години
ще си плати на когото трябва и ще млъкнат присъда условна 3 години
14
0
 
0
 
! Отговори
бгр преди 14 години
Да,и КОстов така го помним,А Бакърджиев,Царя,Другаря ,Доганя,и т.н. до безкрай,ТЕ СА НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР,а раята избива комплекси в нета,аре ч1ао,виртуални електоратееее,след 1-2 год,ще пишете и за новите с такъв хъс,сега още не проумявате че ТЕ крадат по-яко,но.....
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Леле само като го гледам това меркантилно чудовище вря от вътре. При целия тоя гладуващ народ..ДА ВРИШ В АДА, *** ПРОКЛЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 14 години
ще я запомня като нагла крадла тази мангасарка... без значение какво ще каже другарят велчев....
11
0
 
0
 
! Отговори
Гугуткова преди 14 години
Айде, събирайте милионите и ще преборим кризата и даже ще си свирукаме.Дерзайте!
10
0
 
0
 
! Отговори
плюса преди 14 години
Айде малоуни Герберчета,плюскайте минусчета,но това е истината...Сменихме едни крадци с други,*** кво да се прави-КАлпав матрял ,Боййчеее,калпав,
9
0
 
0
 
! Отговори
Искра преди 14 години
Е по-слаба е от Фидоска,.....дето нейната Фирмичка,нееее,на мъжа и сменя дограмата в парламента,ВИЕ шилета ли сте беее,кого са осъдили за 20 лета,НИКОЙ.Казах,давайте други сензации,тези вече сме ги гледалееее
8
0
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 14 години
Приятелят и не може да усвоява,а на ББ приятелката може-Винетки,Абе ейййй нали ако я осъдят трябва и БОКО да осъдят че дава на приятелката си пай,Ааааа?
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На таз снимка е кат мечка
6
0
 
0
 
! Отговори
Born преди 14 години
Не се притеснявайте, хора. Тя ще е вторият съден след Софиянски /ако въобще се стигне до съд/, който ще излезе на бял кон от съда като доказано невинен. Ако й кефне, може после и държавата да осъди в Страсбург за обида и несправедливи обвинения. Това е българската правосъдна система !
5
0
 
0
 
! Отговори
бай Иван преди 14 години
да я обесят като Садам
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама, като една, макар и малко повехнала снежанчица ни е милата, а? На снимката де. Дано бял ден да не види!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен."От тази зараза е дошла поредната липса в бюджета. Дано да осъдят тази ***, и не само нея!
2
0
 
0
 
! Отговори
ЕС преди 14 години
Да ли ще видим пяв минисгър в цатвора
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искам да видя тази *** в затвора!