9-те млн. лв. на Масларова

Прокуратурата повдига обвинение срещу лявата депутатка
22 яну 2010 17:47,
139
9-те млн. лв. на Масларова
Снимка: БГНЕС

Очаква се до десетина дни прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова, съобщиха за БТА източници в Съдебната палата.

На 5 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска снемането на депутатския имунитет на Масларова, която е разследвана за престъпление по служба.

Според прокуратурата, докато е била министър, тя е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, и е набавила за себе си и за Венцислав Иванов Драганов  9 807 000 лева.

По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Предисторията: още през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Реконструкцията излиза на бюджета почти 20 милиона лева.

Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – "Стара Загора 2007", получила няколко дни след откриването на строителната площадка.

Шеф на фирмата е споменатият горе Венцислав Драганов. Според прокуратурата той от дълги години е приятел на Емилия Масларова.

Изграденият от Масларова център стана медиен хит през последните месеци, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Още по темата

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 20 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

Най-фрапиращата цена беше за табелки из коридорите – за 35 000 лева.

Те са от плексиглас, покрити с алуминиево фолио. Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май 2009 г от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед са насочени към Варна", каза тогава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко е сладка, мечето ми, то!
54
0
 
0
 
! Отговори
м-р ДЕЯНОВ преди 14 години
.......НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР........
53
0
 
0
 
! Отговори
:))) преди 14 години
мИ ТО ОТ 20ГОД,НЯМА КОМУНИЗЪМ БЕ тикво :))))ВИЖ В уКИПЕДИА КВО Е КОМУНИСТ,ОСВЕН бб,НЯМА НИТО ЕДИН ДРУГ
52
0
 
0
 
! Отговори
Болка преди 14 години
ДА,ЩОТО нищо не работи ;0000 И КОЙ Е виновеН,ПАК ЛИ сТАНИШКОВ,А бб КЪДЕ Е СЕГА?дА ОТВАРЯ РАБОТНИ МЕСТА,НО С ТЕЗИ ДАНЪЦИ ДЕТО ГИ ДИГАТ :))
51
0
 
0
 
! Отговори
Петко Чапаев преди 14 години
Вички,дето бълват срещу Масларката,са нереализирали се социалисти,пардон кариеристи.Айде към Сибир!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Болка ... недей да плачкаш ... скоро служба няма да видиш, та се стягай да бачкаш
49
0
 
0
 
! Отговори
НЕ-лумпен преди 14 години
Да,и сумати БЪлгари,остават на улицата и без работа,но Важното е сега БОЧЕ да ***,НЕ РАЗБИРАШ ЛИ че ХОРАТА,гладуват,20% без работа,като е крал някой в ЗАтвора,не само пшо медиите,само Масларова ли е крала?А сега кмета на Ямбол,паметник ли да му дигнем,краде но е от ГЕРБ,а оня дето чори ток,пак от ГЕРБ-ГРОБ
48
0
 
0
 
! Отговори
Болка преди 14 години
Не само комун ги боли,а ГЕРБЕРЧЕТАТА по-ги боли,щото виждат своя некадърен гуру,кви ги върши и не могат да признаят пред себе си че са се объркали,и ВИНАГИ търсят вината другаде,да....Болгар,Болгар :)))
47
0
 
0
 
! Отговори
НАРОДА преди 14 години
да но и народа си сменя думата като БОЧЕ,бъди сигурен,това че вече не го одобрявам не значи че БСП ще се върнат,но....това е жалката истина,Гроб,прави и невъзможното за да се ВЪРНЕ 3 главата ламя.Това е истината,аз говоря и с др,хора не вися само тук,и вярвам на рейтинги надути,ще видиш
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не един, няколко рака да я хванат, белким и стигнат парите на оня сват да си ги харчи на воля!
45
0
 
0
 
! Отговори
n преди 14 години
Sledva6ta stupka i pogled naso4en kum Sliven
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма нужда да Вярваш на Бойко ... народа му вярва и това е достатъчно.А колкото до това какво е направил - само за това че остави на улицата хиляди турско-червени кърлежи ми стига да гласувам докато съм жив за него
43
0
 
0
 
! Отговори
Зъл преди 14 години
НЕ МЕ *** ЗА КРИЗАТА!!! ИСКАМ ДА ГЛЕДАМ КАК КОМУНИСТИТЕ СТРАДАТ И СЕ ГЪРЧАТ. ИСКАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА. ИСКАМ ДА ЧЕТА ТУК, КАК СЕ ИЗЛИВА ЗЛОБАТА ИМ ПО ЗАГУБЕНОТО РАЙСКО ЗА ТЯХ ВРЕМЕ. ЕТО ТОВА МЕ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАМ ЩАСТЛИВ И ОВЪЗМЕЗДЕН ЧОВЕК. НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ КОИТО МИСЛЯТ КАТО МЕН. КОМУНИСТИТЕ И ДРУГИТЕ ДА ГО ДУХАТ!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
да преди 14 години
Заедно с Фидосова,леле що мазнини
41
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
И вчера забраняват митингите край себе си :)))Тошкпо се завърна мили деца.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много е блажила МАСларката! Много крала и се усвинила. На мас бий прасето! Отдавна трябваше да се "заколи"
39
0
 
0
 
! Отговори
НЕ-лумпен преди 14 години
ЗАщо всеки който говори истини е комунист?Какво направи ББ,кажи честно?Всеки ден каже нещо сутрин,на обяд друго вечер,съвсем друго,и защо да му вярвам,и това че съм реалист и виждам,комунист ли ме прави,ВИЖ ББ е комунист,щото излиза и казва този е Виновен,без доказателства-това е ДРУГАРСКИ СЪД,а и ББ напуснал МВР,за да не напусне БКП,а БКП напускал ли я е някога???
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А най ме кефят *** от този форум ... запенили са се горките от омраза ... ама няма как, народа си каза думата
37
0
 
0
 
! Отговори
ПОСРЕДНИК преди 14 години
Организирам залагания, че няма да я осъдят ефективно - т.е. да "полежи" за сметка на бюджетна организация.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо *** умират от яд сега ... ми много ясно ... на които и да дръпнеш държавна софра за милиони ще е бесен ...За Желева незнам, ама ако Бойко им падне ще го късат парче по парче