Новите документи – кога и как

График за издаване на лични карти и шофьорски книжки
9 мар 2010 18:15,
39
Новите документи – кога и как
Снимка: БГНЕС

От 15 до 23 март ще се приемат заявления за издаване на документи за самоличност на български граждани и чужденци само за бърза и експресна услуга (съответно за три работни дни и за осем часа), съобщиха от МВР.

На 15 март спира приемът на заявления за издаване на документи с платена такса за обикновена услуга (до 30 дни).

На 17 март спира приемането на заявления за издаване на шофьорски книжки и лични карти за чужденци с такса за бърза услуга. Ще се приемат заявления само за експресна услуга.  

На 24 март от 8,30 часа се преустановява приемането на заявления за български документи за самоличност за български граждани и за бърза услуга. Ще остане само прием на заявления за експресна услуга.
   
На 25 март след 12 часа спира приемът на всякакви заявления за български документи за самоличност от сегашния образец.

След този час на 25 март (петък) ще се връчват готовите издадени по сегашния образец документи.  

От 29 март започва приемът на заявления за издаване на български документи за самоличност на български граждани и чужденци по новия образец.

До 6 април ще се приемат заявления за издаване на документи само с такса за обикновена услуга, а след това – и за бърза и експресна. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
silvi преди 14 години
samo che,ne zabravyajte che ste v EU i kakvi zadaljeniya i prava imate.3 meseca predi da izteche sroka na lichni dokumenti se podava molba za podnovyavane ili novi.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много неграмотност лъха от коментарите. Сто пъти обясняваха и пак малоумния народ не е разбрал. Материалът наистина е ужасен - и за бахур не става.
33
0
 
5
 
! Отговори
Добромир преди 14 години
Документите се сменят когато им изтече срока,но ако искаш можеш и сега да си ги смениш,ако имаш излишни нерви за губене де,предполагам в началото че е някаква лудница,испанците са го измислили,обаждане по телефона и ти дават ден и час,отиваш сядаш на масата и толкова няма чакане,блъскане и т.н.
32
1
 
27
 
! Отговори
Made in ГЕРБ : преди 14 години
Плащане на нови лични документи, такса "Мощност" за тока и нови цени на парно и ток, такса "Рецепта", повишение на всички глоби, данъци, такси и т.н., масово поскъпване на стоки и услуги ....Замразени заплати и пенсии !Главоломно растяща безработица !
31
0
 
5
 
! Отговори
знам преди 14 години
личната карта и шофьорската книжка които изтичат през този март са валидни все още.Можеш спокойно да караш в Б-я още 5-6 месеца, но по добре *** към 1.04. и си подай за новите документи .Не ти трабват стари, само ако излизаш изван страната дотогава
30
1
 
10
 
! Отговори
nito преди 14 години
mamkavi dolna....4udqt se kak da vzemat parite ot horata...vze izmislqt ne6to....vsqka godina novi dokumenti....pomqri dolni nese naqdohte...maikavi 6ibana
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Моята лична карта изтича след 9 години, до тогава се надявам да не трябва да се издават нови. Нещо чипове да пуснат и да не ги сменяме повече. 2-3 гб да сложат и да не се разправяме, само препрограмиране с радио вълни.
28
0
 
5
 
! Отговори
българче преди 14 години
то и сегашните водачи са същите ,но с други имена.докато дремем винаги ще имаме такива водачи........за разстрел
27
5
 
5
 
! Отговори
ivi преди 14 години
mnogo bih iskala da se izrazq po nai-vulgarniqt na4in-za6to da smenqm dokumenti be oligofreni-napravete go za va6a smetka -malko li ni derete, ta sega i tova...nali vie ni ..prodadohte na eurosouza...sega ve4e broite kolko vse o6te sme jivi li.....nqma darjava a pleme-pleme da be6e 6te6e pone da ima dobro voda4i, a ne kakvito imahme-godni samo za razstrel...
26
1
 
27
 
! Отговори
българче преди 14 години
когато изтече срока тагава ще ги правя,ако на държавата и е зор да ми ги плати тя.след 5год. може да измислят и да ни жигосват като животни..............пак ли трябва да слушкаме.еееееееей *** народ сме ,еееееей.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това по горе написаното с тая снимка са тандем като от филм на Тарантино.....
24
0
 
6
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
24-ти,много точно казано.Бравос!!!
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Божеееее снимка на стадото.....
22
1
 
12
 
! Отговори
Борката преди 14 години
Прав си, и трябваше да искаме обезщетение и за смяната на табелите на автомобилите даже.Сега нищят вариант за "такса електромер". Въпреки, че досега свързването на абонати ставаше срещу заплащане на разходите - сега се пънат да докажат, че енергопреносната мрежа струва пари, и трябва да се плаща втори път за същото... Ще си траем ли, или ще си отворим очите най-сетне!?
21
1
 
33
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Обяснявам един път па дано тез уточнат, не само да въртят статийки.Документи си вадите, когато изтича срока на тези,с които сте в момента.Давам пример:Моята лична карта е до 2014 тогава ще я вадя.Книжката е до 2011 първо тя ще се вади.Никой не ви задължава сега да вадите новите, ако срока им е над 2010!!В противен случай завеждате дело и печелите на всяка истанция,че държавата ви е издала, предни години невалиден доумент за срока за,който е било написано на него.И парички може да изкарате!!
20
3
 
11
 
! Отговори
зевзек преди 14 години
Баааму *** и неграмотни джурналя!!! Може ли по този начин да се поднася информация, без реално да се дава информация??
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Важно е да се отбележи, че това не е задължителна подмяна на документи.
18
3
 
18
 
! Отговори
той преди 14 години
Простете за 32 март какъв е графика за документите? Само това не прочетох.
17
2
 
5
 
! Отговори
Стефчо преди 14 години
Аз с висше и пак се обозах в драките от горенаписаното. Бреййй , къде е г-жа Казакова да му тегли един по тиквата на това "журналистче". Последно....ако си идвам и ми изтече паспорта докато самолета е във въздуха , ще ме свалят ли от него??? Обличайте се ,че имало сняг в България.Спокойна вечер на всички.
16
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Плащаите ...роби ....плащаите ....аз пари нямам -фалирах ако държавата иска да ми издаде документи -нека ги плати ..на *** вземат ли пари ? аиде мълчете слагаите минуси и си стоите в къщи ...кога ще излезем да протестираме като гърците - никога , защото сме овце, а овцете ги *** , доят и стрижат