Цветанов поиска спешен разговор със служител на Сименс

Поводът: софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи
6 апр 2010 21:00,
77
Цветанов поиска спешен разговор със служител на Сименс
Снимка: БГНЕС

Министър Цветанов е поискал спешен разговор с отговорен служител на „Сименс” – Германия, съобщават от пресцентъра на МВР.

Поводът са възникналите софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи.

Към 18,30 часа във вторник в страната са приети над 17 000 заявления от граждани за нови документи за самоличност, 13 600 от тях са и с биометрия.

От старта на новата система са приети над 22 000 заявления за паспорти и над 32 000 – за лични карти.

Още по темата

В процеса на работа е установено, че линията за персонализация, доставена от изпълнителя по договор, изпитва сериозни затруднения при отпечатването на документите в нормативно установения срок.

Възникналите софтуерни проблеми, на които системата не е в състояние да отговори, се отстраняват от фирмата – изпълнител „Сименс”.

Проблемите не са свързани с организацията на работа, създадена в звената „Документи за самоличност” по места.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е поискал спешно и в сряда ще проведе телефонен разговор с отговорен служител от „Сименс” – Германия.

С оглед преодоляването на създалата се ситуация, призоваваме отново българските граждани, които нямат наложителни причини, да не бързат с подаването на заявления за експресни и бързи услуги – съобщават от пресцентъра на МВР.

Стотици изселници от Турция блокираха паспортната служба в Кърджали във вторник, съобщава БНР.

Повечето от тях са взели няколко дни отпуск, за да подменят у нас личните си документи. Всички искат бърза или експресна поръчка.

Във вторник сутринта пред паспортната служба е имало близо 1000 души.

До края на работния ден в Силистра не бе възобновено приемането на заявления за  експресни поръчки за български документи за самоличност, съобщава БТА.

Заради технически проблем от сутринта се  приемаха заявления само за обикновени и бързи поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Веднага оставка и прокурорска проверка за този некъдърник! Кой ще ми плати загубеното време и похарчените нерви - Сименс ли? В нещастната ченгеджийница не знаят да работят с компютри - на тях им дай доноси и СРС та щтото там само се слуша.
48
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 14 години
Тъкмо повод за разваляне на този обирджийски - за държавата и всички нас договор.
47
0
 
6
 
! Отговори
Мина преди 14 години
Я да попитам чакали толкова голяма опашка в Германия???Аз сменях в САЩ за 10 минути си излязох с документа /лична карта/ в ръка там хората да не са с две глави на рамената???Или с по 6 ръце та бързо пишат и обслужват???Сега има да прехварлят топката този виновен,другия го уредил а третия се облажил , аз плащам за услуга и искам такава като на бял човек-къде са те в БГ?????????
46
0
 
9
 
! Отговори
user преди 14 години
Каква е тази система, че не може да обработи 17000 заявки и блокира постоянно?! След като държавата налага да бъдат сменяни документите за самоличност, трябва да е готова за това. Всички ние сме клиенти и очакваме добро обслужване и не ни интересуват техните проблеми. Да са тествали системата преди да я въведат в експлоатация. Какви са тези недоносчета? :)
45
0
 
4
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Нека ги доизпипат, до край тези нови документи, че дане стане нужда след месец, пак да ги сменяме! Не ми се чака, по опашки за толкова неща, а да се окаже, че трябва да ги сменяме след няколко месеца, пак. А и пари, разходи, загуби време, са си за наша сметка, а печалбата е за чужда сметка. Преди с един паспорт си карахме десетилетия и нямахме проблеми, а сега ги сменят често, а все несъвършенни документите. Ако има скоро нова промяна, ще съдя "Сименс" да ми поемат и сегашни и бъдещи разходи.
44
0
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
"Някаквата" компания-доставчик Сименс има годишни продажби съизмерими с брутния вътрешен продукт на България. Ще си чака реда...
43
2
 
1
 
! Отговори
ufo преди 14 години
цецко ще се обади на чистачката на Сименс в Германия да пита що така се получава... смех!Абе какъв министър си ти бе, да чакаш 2 дена за да проведеш телефонен разговор с някаква компания-доставчик!?!?!
42
1
 
2
 
! Отговори
ДП преди 14 години
Ми освен всичко са и ***, почти толкова, на колкото се правят.Кой нормален човек ще даде пари на Сименс за софтуер и ще разчита натях за такова нещо бе. От десетилетия насам там са орди полуграмотнивисокоплатени "специалисти", консумиращи наследството от времето,когато са имали и нещо реално. И това е толкова очевидно при минималенконтакт с тях, че тия, дето са им дали поръчката не може да са я далибез подкуп, за *** *** са, но да преброят до 5 знаят.
41
7
 
1
 
! Отговори
един за всички преди 14 години
никога повече няма да пиша нищо в този сайт,защото тук, агресията и комунизма вървят ръка за ръка и никога, бг няма да се отърси от глупостта и мазохизмът!браво на тези ,които мислят правилно,е заради тези глупендъри нивото ще е низко.и още,ще огранича преводите за бг,колкото и да ми е кофти.
40
1
 
3
 
! Отговори
фитила преди 14 години
Тия след ,като живеят в Турция,що им са Български документи,за да блокирват системата ли или ей така,че ни е гот да се правим на Българи из Европата..
39
0
 
1
 
! Отговори
ALEX преди 14 години
eeeeiiii caru, myastoto ti ne e v tozi sait MARSH V MADRIT SUS SIMEONCHO TAM VI E MESTOTO I NA DVAMATA KOMUNYAGI
38
5
 
2
 
! Отговори
царя преди 14 години
цветанов няма право да иска спешно каквото и да е.казвам го аз като българин който разбира от всичко.да живее комунизма
37
0
 
15
 
! Отговори
мими преди 14 години
Хич не е простотия...досега все ревяха, че българина чакал последния момент. Когато обаче същия този българин отиде навреме какво казаха - айде моля не бързайте, че има време...алоооооооо...този път да го отнесе, който трябва! Да са пресметнали на колко много хора им изтичат документите и да си носят последствията!
36
0
 
12
 
! Отговори
collapse преди 14 години
Е това е всеизвестната СиБанк - коя друга да е... Сметнете колко процента плащаме за вкарването на парите... Така ще има пари за следващите избори... Не се притеснявайте ако ББ стане рекламно лице на същата банка...
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Otkakto spyah da polzvam evropeyska elektronika sqm mnogo dobre.Nashte pak sa napqlnili gushite na SIMENS - tqpo!
34
0
 
3
 
! Отговори
Petko преди 14 години
ДО 26ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕШ ВЪПРОСА ВИЖ КОЯ Е БАНКАТА
33
0
 
9
 
! Отговори
www преди 14 години
Да ти пирпомня, че масовата смяна на лични документи стана през 2000-та година а срокът на личните карти и повечето шофьорски книжки е 10 години. Т.е. в момента итичат повечето лични документи на българите. Повечето паспорти също изтичат макар тяхната валидност да е по 5 години. 2 по 5 пак е 10. Всеки нормален човек имаш възможност ще си извади наведнъж документите. Пак да насоча въпросите към Миков и предишните, защо чак сега тръгва тази система?
32
8
 
5
 
! Отговори
www преди 14 години
хехехе, ти виждал ли си български софтуер. Бъг до бъг и всичко работи само в частни случаи. Задължително е направен за работа само от самите програмисти и всяко обяснение и улеснение задължително се премахва, защото откъде накъде потребителите няма да се хванат да прочетат 3 тома компютърна литература. А иначе тази система трябваше да тръгне преди поне година. Питайте Миков защо се забави!!!
31
2
 
7
 
! Отговори
ALEX преди 14 години
LELEEEEEE 22000 ZAYAVLENIYA ZA PASPORTI VSICHKI REVETE ,CHE NYAMATE PARI,A 22000 Z. ALOOOO VIE "BEDNITE"KUDE SHTE HODITE?
30
3
 
8
 
! Отговори
dan4o преди 14 години
Prost prost narod!!Uj kriza a se vturnali da si vadqt novi dokumenti pri polojenie 4e im se dava dosta golqma otsro4ka!!!!Prostotiq

Спонсорирани публикации