Цветанов поиска спешен разговор със служител на Сименс

Поводът: софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи
6 апр 2010 21:00,
77
Цветанов поиска спешен разговор със служител на Сименс
Снимка: БГНЕС

Министър Цветанов е поискал спешен разговор с отговорен служител на „Сименс” – Германия, съобщават от пресцентъра на МВР.

Поводът са възникналите софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи.

Към 18,30 часа във вторник в страната са приети над 17 000 заявления от граждани за нови документи за самоличност, 13 600 от тях са и с биометрия.

От старта на новата система са приети над 22 000 заявления за паспорти и над 32 000 – за лични карти.

Още по темата

В процеса на работа е установено, че линията за персонализация, доставена от изпълнителя по договор, изпитва сериозни затруднения при отпечатването на документите в нормативно установения срок.

Възникналите софтуерни проблеми, на които системата не е в състояние да отговори, се отстраняват от фирмата – изпълнител „Сименс”.

Проблемите не са свързани с организацията на работа, създадена в звената „Документи за самоличност” по места.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е поискал спешно и в сряда ще проведе телефонен разговор с отговорен служител от „Сименс” – Германия.

С оглед преодоляването на създалата се ситуация, призоваваме отново българските граждани, които нямат наложителни причини, да не бързат с подаването на заявления за експресни и бързи услуги – съобщават от пресцентъра на МВР.

Стотици изселници от Турция блокираха паспортната служба в Кърджали във вторник, съобщава БНР.

Повечето от тях са взели няколко дни отпуск, за да подменят у нас личните си документи. Всички искат бърза или експресна поръчка.

Във вторник сутринта пред паспортната служба е имало близо 1000 души.

До края на работния ден в Силистра не бе възобновено приемането на заявления за  експресни поръчки за български документи за самоличност, съобщава БТА.

Заради технически проблем от сутринта се  приемаха заявления само за обикновени и бързи поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
8
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
А за кога са предвидени имплантираните радио-чипове? Кажете та овцете още от сега да пускат заявления.
8
3
 
10
 
! Отговори
uha преди 14 години
еи,пак *** са виновни...че са избрали и немска фирма!!Касае се за българсконедомислие-от икономии са взели по-слаба версия-нали ги чухте-не очаквали толкова наплив
7
3
 
11
 
! Отговори
Rudi преди 14 години
Вместо да бързат да ни съберат парите за документи герберите трябваше да проверят за правилната експлоатация на системата а не да ни четат ежедневните милиционерски бюлетини
6
5
 
21
 
! Отговори
ББ преди 14 години
Веднага Бойко Борисов да арестува вътрешния министър сключил калпав договор с фирмата изпълнител, ако имаше клаузи за неустойки нямаше да се случват тези глупости!
5
8
 
14
 
! Отговори
... преди 14 години
Айде да ви поздравя по български всички коментиращи под мен. Не знаете какво искате. Като не се върши работа плюете, а като се върши пак плюете.
4
7
 
18
 
! Отговори
преди 14 години
Е, не мога да ги разбера тия гербаджии!? Едно време метрото се бавеше, защото японците не строели. Сега германците от Сименс са ни виновни нещо. Утре американците ще са ни криви, че са кацнали на Луната...А мога ли да попитам Цветанов в почивките между ТВ ангажиментите му дали може да наложи лични документи да се сменят само ако е изтекъл срокът им. Ами ако за пет-шест дни са приети 13 000 заявления, то всички документи за самоличност кога ще се сменят. След колко години имам предвид!!!
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да бе, и затова цецко три месеца се чуди да прави ли паспортите или не....бе тотална некадърност герберска, аман от шумотевици...
2
7
 
15
 
! Отговори
пецко преди 14 години
той МИХО ВЛАХА сключва договорите ама карай да върви
1
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми цецко да си бе свършил работата, а не само да виси по телевизиите....ей, пак някой им *** на герберските министри отвътре в несъбудите *** и друг им е виновен....

Спонсорирани публикации