Цветанов поиска спешен разговор със служител на Сименс

Поводът: софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи
6 апр 2010 21:00,
77
Цветанов поиска спешен разговор със служител на Сименс
Снимка: БГНЕС

Министър Цветанов е поискал спешен разговор с отговорен служител на „Сименс” – Германия, съобщават от пресцентъра на МВР.

Поводът са възникналите софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи.

Към 18,30 часа във вторник в страната са приети над 17 000 заявления от граждани за нови документи за самоличност, 13 600 от тях са и с биометрия.

От старта на новата система са приети над 22 000 заявления за паспорти и над 32 000 – за лични карти.

Още по темата

В процеса на работа е установено, че линията за персонализация, доставена от изпълнителя по договор, изпитва сериозни затруднения при отпечатването на документите в нормативно установения срок.

Възникналите софтуерни проблеми, на които системата не е в състояние да отговори, се отстраняват от фирмата – изпълнител „Сименс”.

Проблемите не са свързани с организацията на работа, създадена в звената „Документи за самоличност” по места.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е поискал спешно и в сряда ще проведе телефонен разговор с отговорен служител от „Сименс” – Германия.

С оглед преодоляването на създалата се ситуация, призоваваме отново българските граждани, които нямат наложителни причини, да не бързат с подаването на заявления за експресни и бързи услуги – съобщават от пресцентъра на МВР.

Стотици изселници от Турция блокираха паспортната служба в Кърджали във вторник, съобщава БНР.

Повечето от тях са взели няколко дни отпуск, за да подменят у нас личните си документи. Всички искат бърза или експресна поръчка.

Във вторник сутринта пред паспортната служба е имало близо 1000 души.

До края на работния ден в Силистра не бе възобновено приемането на заявления за  експресни поръчки за български документи за самоличност, съобщава БТА.

Заради технически проблем от сутринта се  приемаха заявления само за обикновени и бързи поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bravo za toia komentar..balgarinat e ne samo dobi4e no i sme sliap narod..za vsi4ko e vinovna GERB samo za6toto e na vlast..stra6na logika
28
1
 
4
 
! Отговори
Мана преди 14 години
И в Германия се събират пръстови отпечатъци за съжаление!Аз съм с немско гражданство и лятото си вадих нови документи.За съжаление навсякъде вече ни мародерстват с тази биометрия!
27
0
 
8
 
! Отговори
www преди 14 години
Въпросът е не защо ни карат да плащкаме на банка а защо толоква голяма комисионна???
26
1
 
2
 
! Отговори
suerte преди 14 години
Да, в Германия, както и в Скандинавските страни (от личен опит го казвам) СЕ събират отпечатъци.Всяка страна - членка определя какво ще се съдържа в документа , както и как и до каква степен ще се използва
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Понеже в България няма университети и грамотни хора да направят такъв софт.....ама най-лесно е да се купи......а доколко е изгодно и какви могат да бъдат последствията.....политика господа управляващи......
24
0
 
10
 
! Отговори
защо преди 14 години
Защо държавата ни принуждава да плащаме по пет лева на някаква си банка, не може ли парите да се приемат директно в районните, докога банките ще ни рекитират!
23
1
 
7
 
! Отговори
питам преди 14 години
Дали в Германия се събират пръстови отпечатъци от германците, дали ЕС има такива изисквания и какво може да се направи с пръстовите отпечатъци при акция от ЦЦ и Роман В. После нека ми се извиняват, ама предитова нали ще ме очернят. Не разбирам защо престъпниците имат права, а аз като честен данъкоплатец трябва да давав отпечатъци само защоно съм българин?
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЕРБ, ГЕРБ, а че договорът е сключен по времето на Михи Маус нито дума. Но българинът е късопаметно добиче....
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сефте!всеки път като вадят документи се оакват и после трябва да идват специалисти от западна Германия да забърсват
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лелката днеска мига срещу монитора и вика "Нещо стана". 30 минути се чуди и сана време за обедна почивка, която продължи 1 час. После Сименс били виновни.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не става само с ядене- трябва и акъл.
18
0
 
12
 
! Отговори
;) преди 14 години
На калпав юзър модема му виновен :))
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Веднага да се арестува представителя на Сименс.Роман Василев да извърши ареста.Да ги осъдят доживот че са ни продали машина с която не можем да работим.Да се обяви война на Германия и всички немци на територията на Бг да бъдат разстреляни без съд и присъда.
16
1
 
10
 
! Отговори
ахмед преди 14 години
xexexex пълно безобразие българска работа сиреч проста работа..
15
2
 
12
 
! Отговори
67044 преди 14 години
Служителите му немогат да работят с машините сименс им виновни ,така е навсякъде.
14
8
 
15
 
! Отговори
... преди 14 години
Според мен гафовете във МВР валят всеки ден. Това е поредния. Би било уместно съответния министър да си подаде оставката. Така се прави когато си неспособен да си вършиш работата а при това претендираш, че си пич. Просто си подаваш оставката и това е!
13
3
 
15
 
! Отговори
? преди 14 години
Абе няма ли някой да му обясни на тоя, че Сименс Германия и Сименс България имат толкова общо колкото Българскоро МВР с германското :)
12
8
 
3
 
! Отговори
gufs преди 14 години
Тези, които си имат валидни документи, не са длъжни да ги сменят, докато не изтече срока им, ако ще и след 9 години да е. Не разбирам защо така се е юрнал народа да сменя. Пак заради журналята, които се скъсаха да ги раздухват и документите, и опашките
11
8
 
7
 
! Отговори
Смех преди 14 години
Е така е, лично министъра се занимава с проблем който би трябвало да е нечия друга отговорност - но той иска да го реши. Ако беше Румен Петков щеше да звънне на Винпром Пещера че са му пробутали алкохол менте. Ама нали си е наш, от партията, дайте да плюем по Цецко, а за Румката лошо да не се чува
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ама това е сименс немска машина..интересно да ли наште учени не са е побългарили..

Спонсорирани публикации