Роман Василев бил просто прекалено изнервен

МВР шефът се закани, че повече няма да се виждат лица в клиповете им
138
Роман Василев бил просто прекалено изнервен
Снимка: БГНЕС

“Естествено, че думите, които бяха казани от Роман Василев, са недобри и той ще си понесе упрека за това, което е казал. Аз смятам, че извинявайки се публично, и това, което ще понесе като санкция от ВСС,  ще го накарат да си направи изводи и ще действа превантивно и на всички колеги, които участват в подобен тип операции”.

Това обяви вътрешният министър Цветан Цветанов след Национално съвещание на ръководството на МВР по повод скандала със зам. градския прокурор на София Роман Василев.

“Разберете, че в динамичното време и продуктивността на правоохранителната система, много от служителите и прокурорите са прекалено изнервени, предупреди МВР шефът.

Той подчерта, че силовото министерство прави всичко възможно, за да гарантира сигурността и живота на задържаните и на тези, които провеждат задържането.

“Никога никой не знае какви действия би предприело едно лице, което предстои да бъде задържано или предстои да му бъдат повдигнати обвинения за всичко, което е вършило”, посочи Цветанов.

Той увери, че не е оказвано никакво физическо насилие към Николай Цонев и повече се прави интерпретация на това, което се случи, когато бяха задържани тримата служители.

Още по темата

“В бъдеще на материалите, които ще предоставяме, ще направим така, че да не се виждат лица”, закани се още вътрешният министър.

Според него зачестилите показни арести в последните месеци са знак на уважение към всички български граждани, “които са потърпевши от злоупотребите, станали през тези 20 години”.

“Всеки ден показваме лицата на излъганите и не виждам нищо лошо да покажем и лицата на злоупотребилите”, допълни Цветанов.

Той за пореден път обясни, че няма проблем да отиде във ВСС и да говори с магистратите, но подчерта:

"Аз не съм си развалял отношенията с ВСС. Никога не сме имали отношения. Работа на МВР и на ВСС няма много допирни точки”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
Конституция преди 14 години
Няма такова нещо. Това момче е лош юрист и му липсват началните години възпитание. От стрес не можеш да унижаваш вързан човек с насочен в главата пистолет. Гледали сме филми за нациския режим и за репресиите на комунистите 40те години. Такъв начин на арестуване не сте виждали нали. Нито да влетят в 6 часа разбивайки вратата - кото на варненския общинар. Можем да залагаме как ще свърши Борисов и Цветанов. Първия ще избяга от страната щото е богат като крез /без кражби/ а вторият е *** и беден-нак
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
egati policeiskata darjava
122
1
 
2
 
! Отговори
читател преди 14 години
На това му се казва пушилка - Легни , стани , обърни се с гръб , немърдаи - а горкият бивш министър гледа като *** , а сигурно го е направил . Аз съм за , такива акции но нека ги правят там кадето има данни за въоръжени лица , а тоя Цонев , които си е крадец от всякаде , можеха да мо пратят една призовка и да се яви , кадето гопризоват и да му прочетат правата и по кои член ще му се повдигне обвинение . А що се отнася до този , Роман ли *** ли че си изпуснал нервите , да ходи на психо тест !
121
1
 
2
 
! Отговори
адвокат преди 14 години
Ами ако един адвокат е "прекалено изнервен" и шибне шамар на прокурор в залата, ще може ли после да се оправдае с изнервеността си ? Ами , като се изнервят много нашите прокурори да напускат. И да работят на по-спокойни длъжности. Или да ги назначават след психотест. Защото по прокурорската им логика дай да трепем с колите си пешеходците и децата по улиците щото ни изнервят и не пресичат както трябва.
120
0
 
3
 
! Отговори
koko преди 14 години
tochno taka.I az sum na tova mnenie.no nashite policai kato gledat amerikanskite filmi i si misliat che deistvieto v samia film e realnostta i kopirat ,ama sa mnogo jalki.
119
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 14 години
a toi na kogo se zakanvche che niama da se vijdat poveche licata?na nas li koito sme zriteli?????????????????nie li sme vinovni che im se vijdat licata??????
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Abe kolega, koi e prestupnik i koi ne ne reshavash ti ili prokurora da sme naqsno, reshava go suda, nikoi ne e vinoven/prestupnik do dokazvane na protivnoto. Ako tebe utre te zakopchaqt i medite kajat che si *** malki momchenca, a ti dori ne bi si go i pomislil tova nesto ...?? prestupnik li si ? a ? i togava takiva pomiari kato teb ste pochnat da te pliuat i da te hrachat a ti v deistvitelnost nisto ne si napravil, kvo ste kajesh za toq scenarii , kefi li te?
117
1
 
3
 
! Отговори
Дончева преди 14 години
Поведението на Романов не може да се оправдава с изнервеност. Който не е добре с нервите не става за прокурор , а за психиатър. Такъв не може да раздава правосъдие. По- скоро този господин от желание премного да е лоялен към управляващите доста се попрестара. Дано не всички прокурори са като него. Иначе - нещастна Българиьо!!!! Никой няма да е сигурен , че и невинен няма по този начин да бъде арестуван!!!!!
116
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 14 години
Казжа се далавера на майчин език.
115
1
 
4
 
! Отговори
качулки и белезници преди 14 години
Журналисти питали Цветан Цветанов:Господин министър защо ще се крият лицата на задържаните? Не е ли и това гавра с правата на човека?Министърът хладнокръвно отговорил:Именно заради предотвратяване на гавра с правата им лицата на задържаните ше бъдат скрити с качулки, а за гарантиране на сигурността им ще са с белезници.Реплика от залата:Не е ли по-редно да им се прочетат правата и да са по-малко гаврите дето се случват после в МВР-то, а пътят до ареста е дълъг и не е безопасно да се пътува
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дайййй хляб, и простащините ви не ни итересуват
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Eiiii toq golqm smotanqk be, aman ot policeistini В бъдеще на материалите, които ще предоставяме, ще направим така, че да не се виждат лица,Vmesto da se izvini za nehumanata postupka na negovite podchineni, toi stql ot tuk natam da krie licata, NESTASTNIK !!!!!
112
2
 
3
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Значи прокурорите.........са главната брънка за борбата ,срещу престъпноста.......не е нормално, да се злепоставя прокурор, и да се извинява на престъпници ,заради медийна политика............Цветанов ,грешката е твоя.......искаш саюзници..................а същевременно ги предаваш.........принцип трябва!!!!!!!!!!!!!!
111
6
 
2
 
! Отговори
brav преди 14 години
BRAVO NA NEGO SAMO TAKA.ZA PRESTAPNICITE SAMO SMART I NI6TO DRUGO
110
0
 
2
 
! Отговори
киро преди 14 години
крайно време беше,и без тва там са само *** за кви лица говори тоа
109
1
 
11
 
! Отговори
ГЛАДЕН преди 14 години
ТО ХУБАВО АРЕСТУВАТ ТОЗИ И ОНЗИ АМА АЗ НЯМА КВО ДА ЯМ,С КВО ДА СИ ПЛАТА ТОКА, ТЕЛЕФОНА И Т.Н. И В КРАЙНА СМЕТКА КАКВО МЕ ТОПЛИ ЧЕ Б.Б И ЦЕЦО ГИ АРЕСТУВАТ ТЕЗИ-НИЩО,АБСОЛЮТНО НИЩО И ТАКА И МАЙ МАЙ ЩЕ СТАВА ПО-ЗЛЕ ТАКА МИ СЕ СТРУВА, А НА ВАС
108
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахаха на жалкото комунистче май му е било доста гадно да му кажат истината пред камера :D а ти ! не пиши - и да пишеш няма пак да въртиш далаверки или да намазваш от тия, които въртят
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Предлагам незабавно да се заведе прокуроска проверка срещу сегашният министър на вътрешните работи за некадърно организиране на издаване на новите документи за самоличност.Какви бяха тия неработещи сървъри,тази липса на връзка ? Кой ще ни плати изгубеното време и висенето на опашките.Този *** е пълен некадърник, впрочем сато господаря си.
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
100 арестуваха, 80 пуснаха,15 разследват,2 ни съдят в Стразбург,2 се разболяха и 1 осъдиха.....................условно.Евала на полицаи, следователи, дознатели,експерти, прокурори и съдии.Да им е честито следващото повишение на заплатите и премиите.
105
1
 
13
 
! Отговори
! преди 14 години
Защо да не им се виждат лицата, г-н Цветанов?Защото правят нещо незаконно, неморално, нередно?Нормален човек ако се държи нормално няма нужда да си крие лицето!ГЕРБ както има голям рейтинг, още няколко такива милиционерски изказвания и ще почне да губи.Ако прокурорите почнат да си крият лицата, да им спират и заплатите и да си викаме от Европа нормални, дето не са изнервени и не говорят глупости.И няма да се налага да си крият лицата.

Спонсорирани публикации