Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев

Случващото се обаче имало своето обяснение
164
Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС

"Това е факт, който има своето обяснение, но предстоят да се направят анализи, за да се установят точните причини”.

Това бе обяснението на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев пред bTV по повод скандалните разкрития на премиера Бойко Борисов как държавата продава ток на електроразпределителните предприятия.

Според Семерджиев основните причини са, че миналата година, когато са определени параметрите, при които работи НЕК, са допуснати компромиси, или че НЕК като компания не е спазила определени изисквания.

По думите му цената на тока се определя за една година, като доста неща са странни в целия процес, но независимо от това се взимат мерки.

Още по темата

"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г.", обеща председателят на държавната комисия.

Той съобщи още, че се прави проверка на НЕК в момента, а предстоят и проверки на електроразпределителните дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
СС преди 14 години
НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ КОМНДВАТ НИ ОТВЪН ВСИЧКИ ПАПАКАТ И СЛУШКАТ ПОСЛУШНО
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мисля че в този момент най-правилно е този Семерджиев вместо да се оправдава да си подаде оставката и да се покрие в някое село където още няма прекарано електричество.Евн Еон и останалите да си купят еднопосочен билет за там от където са дошли и да си заминават,а НЕК да продава директно тока на потребителите без допълнителни посредници които да си пълнат гушата
10
0
 
16
 
! Отговори
koko преди 14 години
Ето я причината, която чакахме - бутайте договорите !
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tozi druga pesen pee6e predi vreme.ia da go mahat barzo ot tam 4e zamirisa i ot nego.pisna mi ot nekad1rnici.kak edin 4itav ne se iavi da kaje ne6to smisleno i da go izp1lni????
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какво е вашето обяснение другарю Семерджиев? Че някои хора искат бързо да забогатеят на наш гръб? Това ли е обяснението? Май да! Това си го знаем и без вас! Въпросът е друг. Какво прави българската държава за да защити гражданите си от този пладнешки обир? Мълчание...
7
0
 
18
 
! Отговори
wood преди 14 години
Абе този *** защо не си ходи...достатъчно се нагуши от тези странни ценообразувания. Ама нали всичко е на нашият гръб. Имал обяснения той..
6
0
 
21
 
! Отговори
d преди 14 години
Защо бе 4ак сега вси4ки тези дрисливи управители на НЕК и т.н взеха да се оправават.Защо тези мухльовци до сега си лапаха комисионните и си мъ4аха.За затвора са вси4ки
5
0
 
22
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Този нещо ме баламосва,... "Това е факт, който има своето обяснение, но предстоят да се направят анализи, за да се установят точните причини....аз смятам да го улесня виждаш договорите от кой са подписани и при прокурора, прави му се една проверка на имоти сметки и всичко си идва на мястото, елементарно!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г.", обеща председателят на държавната комисия. -Той е председател от миналата година. Защо тогава не е била сметната цената "по съвсем друг начин"??? Ако сега плащам 100лв на месец, по цените на НЕК ще ми излиза около 65лв!!!!! 10% не е ли нормална печалба за бранша?
3
0
 
28
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Така е, ама забрави комисионните на БГ дупедавците. Те са повече от 2000 евро.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АААА, каква изненада!!! Я! А той в носа ли си е бъркал, та го е допуснал? Сега на ощипана девственица ли се прави? Айде сега, НЕК да вдигне цените, за да не е на загуба и ЕПРтата и те да ги вдигнат и ние да се наведем още по-надолу...
1
0
 
45
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО преди 14 години
ЕТО ГО ОБЕСНЕНИЕТО ЧЕЗ КУПУВА ТОКА НА 2-3 СТОТИНКИ И ВИ ГО ПРОДАВА НА НАС НА 20СТОТИНКИ ЗА ДА МОЖЕ ГЕРМАНСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДА ВИЗМАТ ПО 2000ЕВРА ПЕНСИЯ