Нов обвинителен акт срещу Тошко Добрев

Бившият шеф на "Софийски имоти" ще отговаря за безстопанственост
14 май 2010 15:39,
8
Нов обвинителен акт срещу Тошко Добрев
Тошко Добрев. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу бившия изпълнителен директор на „Софийски имоти” Тошко Добрев.

Той ще отговаря за безстопанственост.

Според обвинението при учредяване на търговско „Астрима” АД – смесено дружество между „Софийски имоти” и „Надежда 2 – Надежда Михаилова Георгиева”, Добрев е проявил безстопанственост при апортиране на два недвижими имота в дружеството в нарушение на решение на Столичния общински съвет.

Така той е нанесъл щети на „Софийски имоти“ в размер на 135 680 лева.

Още по темата
При продажбата на двата пакета акции от „Софийски имоти” на „Астрима”, Добрев умишлено е сключил две неизгодни сделки, с което е ощетил общинското дружество със 72 000 лв.

Обвинения са повдигнати и на членовете на Съвета на директорите на „Софийски имоти“ – Симеон Симеонов, Емилия Бакърджиева, Радост Патева, Димитър Василев и Румяна Стоева, Петър Савов, Галин Стоянов, Асен Дюлгеров и Васил Василев.

Обвиненията срещу тях са за умишлена безстопанственост по отношение действията на Тошко Добрев.

Dnes.bg припомня, че срещу Тошко Добрев и още 13 души в момента тече дело за източването на "Софийски имоти" – те са обвинени в безстопанственост и издаване на неверни заключения за 15 терена в периода 2003-2004 г., с което са ощетили общинската фирма с над 2 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
ботьо преди 14 години
и Симеон Пешов също - Главболгарстрой
7
1
 
5
 
! Отговори
тото преди 14 години
Ето затова не трябваше изобщо да се допускат такива неща, защото мине ли време и се забравят. А там е работата, че комуните имат много къса и избирателна памет, помнят само последните 10 месеца!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Говориш глупости..Тия дето ги изброяваш вече нямат пипане. В момента всичко с което се занимават е легално и законно. Това е благодарение на предишни правителства.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не щем само обвинетелни актове,искаме реални присъди.Утре пак 6те изскочат с номера,че няма достатъчно доказателства.Враснаха ни се тия номера.Който крал в затвора.да им се невиди служвбното положение.
4
4
 
5
 
! Отговори
Стига демагогия! преди 14 години
Ако се разрови цялата приватизация на софийски имоти след 1989г. ще излязат хиляди престъпления и щети за десетки милиарди лева, но Бойко Борисов и Цветан Цветанов няма да го направят, защото гарван гарвану око не вади! Сега ще ни хвърлят малко прах в очите за едно имотче на стойност един апартамент...
3
0
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 14 години
ДО 2.Пропуснал си най-големия олигарх в Б-рия,Христо Ковачки,От там съм сигурен че поне 30% дупките в бюджета ще бъдат запълнени.
2
0
 
13
 
! Отговори
Жълти стотинки преди 14 години
Бойко, не се занимавай с дреболии! Пипни ***, Митко Събев, Валентин Златев, Васил Божков, Гриша Ганчев и така още 150-200 човека. Там са ти дупки в бюджета, магистрали, АЕЦ, пенсии, заплати и т.н.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как ще го обвиняват в безстопанственост Гошо бре! Занят ли те колко хубаво ги стопанисва сега имотчетата! Гнусна лъжа!