Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии"
2 авг 2010 07:45,
153
Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп
Снимка: БГНЕС

"Решението се търси постоянно и постоянно трябва да се работи по въпроса за интеграция на отделни социални слоеве. Ромското малцинство е най-голямото в ЕС. Ако се говори, че не е интегрирано, то значи е и най-изолирано".

Това каза пред БНР Кемал Еюп, председател на Комисията за защита от дискриминация в коментар за интеграцията на ромите.

"Европа набляга за спазването на правата на човека, затова има директиви, както от ЕС, така и от Съвета на Европа, и се следи за спазването на правата на човека", допълни Еюп.

Още по темата

"Когато нарушават обществения ред и обществото не може вече да търпи това, естествено е, че ще ги върнат в тяхната си страна", категоричен бе той.

"Всеки, който престъпва законите, получава санкция. Въпросът е, че става дума само за ромите в момента. Български служби са поканени там (Франция, която обяви, че ще върне в родината им стотици български и румънски роми - бел.ред.), за да уредим въпроса с хората, които ще бъдат експулсирани, това е въпрос на взаимодействие.

Аз съм „за” да има статистически данни, примерно да знаем колко роми имаме, колко от тях работят, колко деца от такъв произход не посещават училище, иначе как можем да направим перспектива за икономиката на нашето общество, както и в социалната сфера?", попита Еюп.

"Аз съм против всички роми да се причислят към обществена група, която е на гърба на цялото българско общество", допълни още шефът на Комисията за защита от дискриминация.

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии. Към отделните групи трябва да има отделна целенасочена политика. Имаме стратегии, програми, но работата там ми се струва, че замира. Ние сме пъстроцветно общество, такова сме били, такова и ще бъдем. Когато има неравно третиране, обикновено това води до дискриминация", категоричен бе Кемал Еюп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ФранцияНикола Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
12
 
! Отговори
клъв преди 13 години
....но са "гръб" на обществото като гласоподаватели...(((
16
3
 
30
 
! Отговори
ЛАМБО преди 13 години
В същото панагюрско село, дошла и Софийска фирма, която набирала строителни работници за столицата. Като по чудо няколко млади *** се хванали и отишли да работят. До края на месеца всички се върнали, с изключение на двама. Тия двамата може да са намерили някакъв "занаят" тамТа социалната работничка, попитала единия защо не е продължил да работи :"АМА ГОСПОДЖО, ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ИСКАТ ОТ НАС ? ""КАКВО ?""АМИ КАРЪТ НЪ ВСЕКИ ДЕН ДА ХОДИМ НА РАБОТА !!!"
15
2
 
23
 
! Отговори
Пора преди 13 години
прав е еюпа! наскоро писаха за роми които посред нощ обрали 1 тон ябълки / е не от тяхната градина разбира се/ и ги хванали докато ги карали с каруцата.работят хората, работят бързо и качествено - берат през ноща, а това си "тежък" нощен труд.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спор няма в това че има , но колко % са това?? 5 , максимум 10 да са, другите какво правят??
13
3
 
13
 
! Отговори
ЛАМБО преди 13 години
Четох го в един блог. Случка в едно панагюрско село. *** Х, майка на няколко чаавета, получила предложение от фирма, да иде на селска работа в Испания. Уреден пътя, настаняването, заплатите и т.н. Тя отказала и си останала на помощите и детските в БГ.Социалната и работничка (щото и такива хрантутим) я попитала защо отказва да работи, като е бедна :"АМА ГОСПОДЖО, В ШПАНИЯТА МНОГО ШЪ НЪ ***"
12
3
 
26
 
! Отговори
ДА преди 13 години
"Има роми, които работят, търсят, намират... " Да! Намират ти вещите преди да си ги изгубил!!!
11
3
 
23
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
Другарю "турчин" Еюп. Физиономията ти е меко казано "смущаваща" Има нещо индийско в неяИ тези роми, които работят също са на гърба ни. Защо ? Защото работят главно по строежите, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО без трудов договор. Така хем не плащат данъци и осигуровки, хем се водят с "нулев доход бруто" и допълнително получават социални помощиА за това, че трябва да се знае броя на ***, колко от тях не работят, колко от децата им не посещават училище си прав. Ама ... ДЕЙСТВАЙ ДЕ ! СТИГА ПРИКАЗКИ !
10
3
 
21
 
! Отговори
rvm преди 13 години
да този е прав. наистина има роми които работят, също така и има българи които са за разстрел. както е казано - всяко стадо си има ***. Проблема е че ако при българите имам 1-2-*** несташащи от 100, то при ромите е обратното. имат само 1-2-*** дето стават за хора.всички реват за дискриминация но последните 10 години е точно обратното, мандалите са едни от най-облагодеталстваните и затова сега си мислят че всичко трябва да им се дава безплатно....
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
stiga s tez ***
8
2
 
18
 
! Отговори
vitorio преди 13 години
Прав си, Еюп! Ама са много малко- там е проблема..
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
с толкова безработица и мързелив народ си прав човеко....българинът живее така--тате носи ,мама меси и след 18 все още иска пари за цигари от родителите си а *** ги знаем ....
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има дръжки. Тия ги разправяйте у Европата. *** ако си мръдне *** за някаква работа в почивката между кражбите, после ще ореве ортаклъка колко много е работил и колко пари му дължи цивилизацията.
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя *** еюп като е толкова загрижен да си ги прибере в къщи за домашни животни. Явно дпс протяга *** на потенциални гласоподаватели!!!!
4
3
 
23
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Днеска тука че има калабалък усещам
3
4
 
33
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Спрете помощите на *** бре и детските какво чакате да станат повече от нас и да ни изколят ли!!!!
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има и такива единици, които работят - те просто потвръждават правилото, че *** са мързеливо и безотговорно племе живеещо на наш гръб.
1
4
 
38
 
! Отговори
Мариан преди 13 години
Мързеливи, безотговорни, крадливи, лесно генериращи се, номади, не признаващи правила и закони, мърляви, неграмотни и тн. Това са 99,99% от ***!