През юли Франция е върнала в България 18 роми

Седем от тях са непълнолетни
30 юли 2010 21:32,
40
През юли Франция е върнала в България 18 роми
Снимка: БГНЕС

18 български роми са върнати от Франция за този месец, от тях седем са непълнолетни. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти.

Цветанов посочи още, че ромите са върнати у нас поради нарушение на френското законодателство или изтекли присъди.

В сряда в Елисейския дворец се проведе заседание, на което беше взето решение да се закрият около 300 ромски незаконни лагери.

На заседанието е обсъден инцидентът, който се случи в средата на юли в градчето Сен Енян – тогава десетки роми нападнаха полицейски участък.

Безредиците възникнаха, след като полицай застреля млад ром, който се опита да избяга с кола.

Тези, които си организирали погромите, разбира се, трябва да бъдат строго наказани. Но за това съществува правосъдие. Защо е нужно да се унижава и позори цялата общност, коментира в петък престижният всекидневник Le Monde.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
ДАН преди 13 години
Това е сарказъм,нали?Щото ако не е ...
38
0
 
0
 
! Отговори
ДАН преди 13 години
А къде са организациите защитаващи българските права ?
37
0
 
0
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 13 години
Що трябва да обиждаш индианците с ***? Чух някой, да ги сравнява с *** дори. Недейте обижда другите така.*** не е като човека - кога го убиеш все му е късно. 1 от 100 (поне) става човек (има такива), а останалите са... Нямам думи. Да ги кастрират с тухли и обезпаразитяват с огнехвъргачки. Друго решение НЯМА.
36
1
 
4
 
! Отговори
дам преди 13 години
*** в резерват, докато не се затрият сами! Или ще стават хора или да живеят там дето не живеят хора. Не виждам с какво по-лоши са индианците.
35
1
 
4
 
! Отговори
не преди 13 години
Франция да си ги държи сега! Само преди месец и половина френски делегати обикаляха по нашите ромски квартали и правеха забележка че не сме им създали нормални условия на живот! Да си ги държат сега, да им създадат нормални условия и да ги интегрират , та да видят как е!!!
34
0
 
2
 
! Отговори
.................... преди 13 години
Щом не са 1800, какво толкова ни занимавате.
33
2
 
7
 
! Отговори
Цигани преди 13 години
Не говори глупости. Въобще няма база за сравнение с ***. Има много българи простаци и селяни, но такова нещо като *** манталитет го няма никъде. *** не са хора. Те са ***. Освен да е*ат животни, да проституират и да раждат деца, за друго не ги бива.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама защо така, другари французи.. нали всички бяхме интернационалисти... А? а? Нали "Свобода, равенство, братство"... Нали разни соцутопии, иделни общества, ала-бала...
31
12
 
4
 
! Отговори
89910 преди 13 години
НИЙ БЪЛГАРИТЕ по темперамент и характер не се различаваме от ***. Много даже си мязаме с тях. Затуй и в държавата ни е голяма *** последните 20 години. Щото и ний сме като ***, със същия манталитет. А може да имаме и общ произход с тях,не се знае. Прабългарите са дошли отнякъде. Може и от Индия
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва ДЪРЖАВА ПРОГРАМА специално за ромите, където да се стимулират читавите и да се наказват крадливите и мързеливите, но никое правителство не посмя да направи такава програма.Оставени сами на себе си, ромите ще сават все по-голямо бреме за всички.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко пъти съдиха България за дискриминация и колко глоби сме платили!Ами сега България трябва да съди Франция за дискриминация на ***
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ромите са бремето на РБ, а и на много други страни. Те не желаят да се пригодят към установената в дадената държава законодателна и социална среда. Най-добре се чувстват да не работят, да се плодят и да получават социални помощи. Ако в РБ на този факт си затваряме очите, защото тук ги използват за политически цели, както виждате, във Франция това поведение не се толерира. Не може цял живот да живееш на гърба на трудолюбивите хора. Не ми се мисли какво е бъдещето на РБ с тези лешояди!
27
2
 
6
 
! Отговори
добра идея преди 13 години
Проблема ще се реши като настанят ромите в хотелите по морето.Конфискуват незаконните хотели на магистрати,политици и мафиоти и ги дават на роми-мениджъри.Освобождават ги от данъци,осигуровки и сметки пожизнено.Така хем туризма ще живне,хем братята роми ще живеят като бели хора.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оставете се както я караме всички европеиски *** ще ги исселят в българия и тогава бойко ще има материал вече!
25
0
 
7
 
! Отговори
спиро преди 13 години
Къде са амнести,къде са онези отрпки от българския хелзинки за да защитят невинните ***.Франция е отличен избор за дом на ***!
24
1
 
21
 
! Отговори
младен преди 13 години
Франция нарушава правата за свободно движение на хора. Нямат право. Да ги взимат обрано.с тяхните камъни по тяхната глава
23
1
 
14
 
! Отговори
manga преди 13 години
като толкова са загрижени за тия пусти "роми" защо не си ги задържат там Ние не ги искаме Бедни мръсни МЪРЗЕЛИВИ НИОБРАЗОВАНИ НАГЛИ И С ПРЕТЕНЦИИ Само пищат ДЕЦАТА ДЕЦАТА ИСКАМЕ ХЛЕБ ЗА ДЕЦАТА а се плодят като въшки
22
0
 
31
 
! Отговори
BG преди 13 години
Защо ги връщате, а искате от нас да ги интегрираме? Хайде, интегрирайте ги, покажете ни как! Изглежда сте разбрали, че това е невъзможно и сте решили да ги върнете. .
21
0
 
26
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Що ги връщат?Да ги карат в Хелзинки
20
2
 
8
 
! Отговори
пич преди 13 години
хахах,пратете ги на кмета на каварна цонко цонев,скоро четох,че много успешно ги интегрирал,може даже да помагат,при подреждане на декорите при рок феста...идилия а?