Още не евакуират нашите от Либия

МВнР работи по различни варианти за изтегляне на българските граждани
Обновена: 22 фев 2011 16:47 | 22 фев 2011 14:05, Елка Василева
127
Още не евакуират нашите от Либия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителственият Airbus и осигуреният от държавната фирма „Техноекспортстрой” още един самолет с капацитет от 180 места, който се очакваше да пристигне в Триполи на 22 февруари около 12.00 ч. местно време, все още не са излетели за Либия.

От пресцентъра на Министерството на външните работи казаха, че се обмислят различни варианти за изтегляне на българите от Либия. Оттам не уточниха колко българи са пожелали да се евакуират от африканската страна.

По данни от понеделник регистрираните български граждани в Либия са 500, около 60 от тях с в Бенгази.

МВнР призова българските граждани в района на Триполи тези от тях, които имат в себе си задгранични паспорти и преценят, че няма рискове за личната им сигурност, да се явят на летището в Триполи към 12.00 ч. местно време.

МВнР препоръчва на българските граждани от района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. 

Още по темата

Според информация в чуждите медии от по-рано във вторник въздушното пространство на Либия е затворено. Летището в Бенгази не може да приема самолети, тъй като пистите са разрушени. На аерогарата в Триполи засега няма подобни проблеми.

Освен въздушния транспорт друг вариант за евакуиране на чужди граждани от Либия е морският, който е избран от Турция.

Междувременно руските агенции съобщиха, че Либия е разрешила кацането на самолети в Триполи, които да евакуират руснаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
6
 
! Отговори
Borsalino преди 13 години
Добре де Ники Младенов оня ден твърдеше, че евакуация не се налага
105
1
 
17
 
! Отговори
123 преди 13 години
Трябваше да се сетят, че нещата ще загрубеят още в началото, когато започнаха тези процеси в Тунис, после Египет.. и т.н. Сега ако се позамотат още малко - няма да има кого да евакуират, защото хората се оправят сами (кой както може). След мед. сестрите на всеки е ясно как България помага на своите граждани:(
104
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смятам ,че не е виновен нито Костов НИТО Борисов затова ,че нашите се ослушват като ощипани моми и не тръгват навреме!!!Да не забравяме, че матерялното ги е привлекло за да са там, а сега трябва да тръгнат с тениската на гърбъ си,а ако имат пари в банка какво ли ще стане с тях????
103
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нямаме кораб, имаме обаче "дюнери на всеки ъгъл" - завета на Бойко
102
0
 
31
 
! Отговори
Констатация преди 13 години
Корабостроителница имаме, кораби нямаме.Винетки имаме, пътища нямаме.Както е тръгнало - държава имаме, българи няма да има.
101
0
 
13
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
Ами Цецо да се обяди на "Евроатлантическите ни партьори" и да прояви "политическа воля"- заедо с лидера на "Политичска партия ГЕРБ" - да спасят хората...няма все жена му на Саркози да ни спасява....
100
2
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
А кораб имаме ли?
99
0
 
9
 
! Отговори
ПАЧКИ преди 13 години
умни глави..лека ръка се харчат народни пари за самолети....че не могат ли да изпратят кораб, ще излезе много по евтино...не може в всяка арабска държава които стачкуват да се пращат самолети.
98
0
 
8
 
! Отговори
до 97 - NEXX преди 13 години
И ако имаха малко реален поглед върху ситуацията нито доктора, нито сестрите нямаше да коментират случващото се в момента, а журналистите както винаги "яхват новината" без явно да са осмислили миналото...
97
3
 
15
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
До ИстинатаАйде да не засягаме темата със сестрите и Либия, че ...... не аз се врях под чергите с този и онзи (всички знаем кой) в една мюсюлманска държава където пак е късмет,че не ги пребиха с камъни. И кога бяха предупредени да се връщат нямаше нито война нито размирици тогава. Други хора се прибраха веднага, но някой решиха да останат. Сори.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
90 - Сакън! За Румито лошо няма да хортуваш:) Колко усилия положи милата да премести Грузия и Египет в Близкия изток:)
95
2
 
2
 
! Отговори
до 90 - NEXX преди 13 години
Коментираме евакуирането на българските граждани, пребиваващи на територията на Либия, а не евентуалните последващи хуманитарни проблеми.Има голяма разлика между двете неща.
94
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Костов, докато се занимаваше с гномски доклади изпусна момента с евакуацията на медицинските сестри в Либия - всички видяхме какво последва... Сега ще гледаме Боко & група, докато се замеряха с флашки и боркори,колко време са проспали за евакуацията на 500 българи!
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТО НЕ Е ЛОШО ДА СИ ИМАМЕ ЕВРОКАМИСАР ПО РЕВОЛЮЦИИТЕ ,ТЪКМО ДА НИ НАУЧИ НА НЕЩО ,ЩОТО НАШТО НИТО Е НИТО РИБА ,НИТО РАК . ЕМ ВСИЧКО ДА МИНЕ ДОБРЕ , ЕМ АКО МОЖЕ ДА ИЗРИНЕМ *** НАВЕДНЪЖ,ЕМ БЕЗ ДА СЕ ПУСНЕ КРЪВ ,АМА АКО МОЖЕ И ВСИЧКО ДА СИ ЗАПАЗЯТ БИВШАТА ВЪРХУШКА , ТА СТАНА ЕДНА МАНИ ,МАНИ И СЪС СЕГАШНАТА ВЪРХУШКА ! АБЕ МАНДЖА С ГРОЗДЕ.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Либийският народ ако знае какъв ТРИБУКВЕН го чака само след така наречената "демокарция" ...
91
0
 
12
 
! Отговори
traycho преди 13 години
Направо да ходят да се молят на Турция да изтегли с корабите и нашите, че ако чакат тоя мазньо външния ни министър да реши нещо - просто ще утрепат хората.Тоя ако действа като кака му Надка тарикатката навремето / когато беше пръв седесар / загиваме!От къде тоя нагаждач го направиха външен министър.Амбициозно тарикатче - злобар и накадърник!
90
4
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 13 години
Абе, герберива амебо, защо тогава вашто Руми Еврото го изпитваха за Судан, Йемен и незнам си къде си, където има РЕВОЛЮЦИИ и ПРЕВРАТИ. Тези неща ПРЕДИЗВИКВАТ хуманитарни бедствия! В случая е точно така! Явно си ***, като партийния си водач! Или Кристалинка чака да стане първо бедствието пък после ще се намеси НЕЗАБАВНО!
89
0
 
4
 
! Отговори
Чудеса 2011 преди 13 години
Двата самолета ще се превърнат в софийският градски транспорт и ще поберат по технологична спецификация 100-200 човека, а реално 1500 души.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е КАТО СА СЕ ДОГОВОРИЛИ ,ЩО НЕ ВЗЕМАТ И ДА ПРИБЕРАТ И БЪЛГАРИТЕ ,ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЛИ ЧЕ НИЕ ДОКАТО СЕ НАТУТКАМЕ ТО РЕВОЛЮЦИЯТА ЩЕ МИНЕ .
87
3
 
1
 
! Отговори
ияяя преди 13 години
А БЕ ТЕ ПО ДОБРЕ ДА ЕВАКУИРАТ КАДАФИТО,ЧЕ ДА НЕ СТАНЕ НЕКОЙ САКЪТЛЪК...