Още не евакуират нашите от Либия

МВнР работи по различни варианти за изтегляне на българските граждани
Обновена: 22 фев 2011 16:47 | 22 фев 2011 14:05, Елка Василева
127
Още не евакуират нашите от Либия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителственият Airbus и осигуреният от държавната фирма „Техноекспортстрой” още един самолет с капацитет от 180 места, който се очакваше да пристигне в Триполи на 22 февруари около 12.00 ч. местно време, все още не са излетели за Либия.

От пресцентъра на Министерството на външните работи казаха, че се обмислят различни варианти за изтегляне на българите от Либия. Оттам не уточниха колко българи са пожелали да се евакуират от африканската страна.

По данни от понеделник регистрираните български граждани в Либия са 500, около 60 от тях с в Бенгази.

МВнР призова българските граждани в района на Триполи тези от тях, които имат в себе си задгранични паспорти и преценят, че няма рискове за личната им сигурност, да се явят на летището в Триполи към 12.00 ч. местно време.

МВнР препоръчва на българските граждани от района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. 

Още по темата

Според информация в чуждите медии от по-рано във вторник въздушното пространство на Либия е затворено. Летището в Бенгази не може да приема самолети, тъй като пистите са разрушени. На аерогарата в Триполи засега няма подобни проблеми.

Освен въздушния транспорт друг вариант за евакуиране на чужди граждани от Либия е морският, който е избран от Турция.

Междувременно руските агенции съобщиха, че Либия е разрешила кацането на самолети в Триполи, които да евакуират руснаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Перко Наумов преди 13 години
До 62Тръгвам идваш ли да помагаш в гребането????
65
1
 
7
 
! Отговори
BG Teleport 2011 преди 13 години
А в Либия има 25 000 турски граждани и са започнали от неделя да ги изтеглят от страната. Нашите както винаги ще почакат, ще помислят, ще коментират, ще минат ден, два, три... Може и сами да се телепортират в България, примерно.
64
5
 
5
 
! Отговори
Не е верно! преди 13 години
Това показва колко сме жалки като нация и организация! Навремето Надето така опусна сестрите. Сега Младенката и Кристалина?!?! О, Боже, тази нали е Еврокомисар по БЕДСТВИЯТА!!! Какво още чака за да се намеси?!
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
52. Ama nedei tolkov a ,toi i Kalfin beshe sastite ***..
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
61 -че вземи една рибарска лодка от Несебър и върви! Кво се вайкаш само! Помогни де!
61
3
 
4
 
! Отговори
Перко Наумов преди 13 години
Толкова ли нямаме кораби(търговски) в района да вземе тези хора,че ще се молим на друг да спасява нашите????
60
1
 
4
 
! Отговори
Кръстосвач преди 13 години
От МВнР не знаят колко български граждани са в Либия.Как ще евакуират 1500 - 2000 човека с два самолета... ще има да кръстосват екватора цяла седмица.
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е КАК ДРУГИ СТРАНИ СИ ПРИБРАХА ХОРАТА ,САМО ЗА НАШИТЕ ЛИ Е ЗАТВОРЕНО ПРОСТРАНСТВОТО. НА ОБЯД ГЛЕДАХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ,ХОРА ОТ АВСТРИЯ ,ИТАЛИЯ, ГЕРМАНИЯ .. АНИЕ ДО СЕГА ЧИЙ ГО КРЕПИХМЕ
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
57 - Па ти си много явен! Да та имам в лалугер ***:)
57
1
 
2
 
! Отговори
аман преди 13 години
Много е смел и все много знае! Интересно защо всеки път е анонимен....
56
5
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
Как Турция прати 2 "ферибота" и ескортиращ боен кораб, за да си прибере близо 2500-3000 човека...
55
1
 
1
 
! Отговори
lilia преди 13 години
Като не зависи само от МнВР ? Колко да се чака .
54
0
 
7
 
! Отговори
pepo преди 13 години
Хубав плакат, спонтанен и неподправен... на английски. Не защото Кадафи няма да го разбере и не защото сърдитият либиец дето го държи не знае арабски, а защото продажните медии няма да могат да си направят пропагандните снимки, с които да залеят планетата и да покажат на нас, простите, на коя страна трябва веднага да застанем.Да ама не!!!Стига кървави циркове - искаме парите без лихва, знанието без авторски права и пирамидата стъпила здраво на основите си както му е реда.
53
1
 
2
 
! Отговори
lilia преди 13 години
Стажанта е заявил че си държи на думата и ще бъде рамо винаги .Остава си на поста.Освен ако отгоре не решат друго-ще се съобрази .
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама ще се скъсам от смях!заглавие: Още не евакуират нашите от Либияподзаглавие: МВнР работи по различни варианти за изтегляне на българските гражданиняма нужда да четеш цялата новина. то е ясно - нашето МВР и МВнР така си рабтоят, работят, работят ... заплатки вземат. и накрая ... ами накрая нищо не са свършили пак.като свършат размириците нашето МВнР още ще работи по случая и няма да има решение. бъдете сигурни ...господ да им е на помощ на нашите в либия с такова работливо МВнР ...
51
4
 
3
 
! Отговори
ТутанКамон преди 13 години
Страната е арабска, а не африканска!
50
0
 
8
 
! Отговори
alex преди 13 години
Чета просто какво са написали...Според информация в чуждите медии от по-рано във вторник въздушното пространство на Либия е затворено. Летището в Бенгази не може да приема самолети, тъй като пистите са разрушени. щом като е затворено въздушното пространство, всяко влизане на самолет в Либийска територия ще се счита за въздушно нападение! Повярвай ми, Кадафи не е от хората, които се обясняват предварително - първо стреля, после пита... От написаното излиза, че Бенгази е затворено, но други не
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
47 - Знаеш ли как се притесних за тях:) А това за болните мозъци е вярно! Щом си тук значи обстановката става по-зле:)
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
44 - Че ние да не сме като теб да търсим на кого обувките да лъскаме:) Лъскай си! То затова акъл се не иска!
47
3
 
13
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Както винаги - в този сайт 90% ог коментарите са писани от болни мозъци.Някой от пишещите простотии тук знае ли , че разстоянието между Бенгази и Триполи е 1500 км. въздушното пространство над Либия е затворено - това значи , че всеки самолет който прелита там може да бъде свален. Имало е план да се вземат нашите сънародници от Бенгази - в момента търсят други варианти.Дай Боже , всички да се приберат живи и здрави !