Още не евакуират нашите от Либия

МВнР работи по различни варианти за изтегляне на българските граждани
Обновена: 22 фев 2011 16:47 | 22 фев 2011 14:05, Елка Василева
127
Още не евакуират нашите от Либия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителственият Airbus и осигуреният от държавната фирма „Техноекспортстрой” още един самолет с капацитет от 180 места, който се очакваше да пристигне в Триполи на 22 февруари около 12.00 ч. местно време, все още не са излетели за Либия.

От пресцентъра на Министерството на външните работи казаха, че се обмислят различни варианти за изтегляне на българите от Либия. Оттам не уточниха колко българи са пожелали да се евакуират от африканската страна.

По данни от понеделник регистрираните български граждани в Либия са 500, около 60 от тях с в Бенгази.

МВнР призова българските граждани в района на Триполи тези от тях, които имат в себе си задгранични паспорти и преценят, че няма рискове за личната им сигурност, да се явят на летището в Триполи към 12.00 ч. местно време.

МВнР препоръчва на българските граждани от района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. 

Още по темата

Според информация в чуждите медии от по-рано във вторник въздушното пространство на Либия е затворено. Летището в Бенгази не може да приема самолети, тъй като пистите са разрушени. На аерогарата в Триполи засега няма подобни проблеми.

Освен въздушния транспорт друг вариант за евакуиране на чужди граждани от Либия е морският, който е избран от Турция.

Междувременно руските агенции съобщиха, че Либия е разрешила кацането на самолети в Триполи, които да евакуират руснаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Важното е дюнери да има! Боцето каза, че има ли дюнер - няма заплаха:)
45
1
 
0
 
! Отговори
lilia преди 13 години
Видях черния джип на шадравана и че един остана .Но как да постъпя.Отворена длан.Който желае сам се връща и остава.Не съм гонила и посрещам с уважение.
44
10
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Незнам кой е Боко, но на Бойко не можеш обувките да му лъскаш. Цвърчите като мишки по форумите, жалки идиотчета.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе нали Русия и Турция бяха лоши? Защо сега искате те да ни помагат за нашите сънародници, а не искате помощ от добродушния Запад?
42
3
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Сега по...канал3,Сашо Диков(както му ...викат Стажанта) каза,че Кадафито езабелязан да се...навърта около българските самолети,дегизиран като продавачна ...шербет.От Външно го...информирали,че с това ще направи печеливш..бизнес у нас,защото много вървял...шербета.Не е изключено да се качи пръв на...самолета,и да емигрира,защото само той имал...зелен печат.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
38Ма сега и за комшии ли се сетихте! Пък аз като помня какво съм чел по форумите за Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Албания:)))))
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е абсолютен кратун !
39
3
 
5
 
! Отговори
абе преди 13 години
Кво МВнР, бе! Гоце да вдигне телефона и да припомни на Кадафито как го окичи с орден Стара планина! Или само Ердоган му има номера...
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАЙ-ДОБРИЯ ВАРИАНТ Е КОМШИИТЕ /НАЛИ СМЕ БРАТЯ/ ДА ПРИБЕРАТ НАШИТЕ С КОРАБИ .МАЙ ТОЛКОВА НИ Е ОРГАНИЗАЦИЯТА ,ЕГАТИ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , ТО ЗАТОВА КАЗВАТ ЧЕ КОМШИЯТА Е ПО ЦЕНЕН И ОТ БРАТА .Е СЕГА Б.Б. И ВЕЖДИТО ДА ТЪРЧАТ ДА СЕ МОЛЯТ ,ЩОТО НАШТО ВЪНШНО СЕ ГИ ЧЕШЕ.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
36 - *** тя Франция е зле икономически сега и затова не може да прати! Боко каза, че ние сме най-добре!
36
2
 
8
 
! Отговори
Sabrax преди 13 години
Франция да прати един Мистрал, кво се прави Кольо Саркозито! Ше изкара народа за нула време! Стига само са ревали, да покажат че тоя ЕС съществува, а не е всеки за себе си!
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-добре плувайки!
34
2
 
8
 
! Отговори
и ся ко? преди 13 години
Първо Цецо требе да им пусне СРС-тата и после президенто да свика сигурноста и ,че гледаме ко ,че ги прайм либийците.Вече се чудим дали либийците да не изнесем за някъде а ние там да се преселим.
33
4
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
31 Саше, а руските самолети как са кацали? Или те са с високопроходими колесари?
32
4
 
17
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Младенов да се помоли на шефа си - ЕРДОГАН, като отидат в Триполи поганските кораби да вземат и българите ...
31
4
 
18
 
! Отговори
alex преди 13 години
Абе не четеш ли, че няма писти!! Разрушени са! Къде да кацне, на К...А ми Янков ли?Най-добре е да се договорят с друга страна - Русия или Турция да приберат нашите чрез кораб или друг транспорт и после нашия отряд да ги вземе от друго летище!
30
1
 
5
 
! Отговори
юнака преди 13 години
няма гориво за излитане,да спасяват българите.Да се натоварват на някоя лодка и към Италия да изчезват.Гоце ще ги посрещне на остров Сицилия.
29
6
 
2
 
! Отговори
JollyRoger преди 13 години
Някой друг да му прави впечатление, че глобалните конфликти от 90-те насам се движат все по на север и по на север. Чудя се кога ще гръмнем и тука
28
3
 
13
 
! Отговори
Веселата ПияРка преди 13 години
сутринта веселата ПияРка на Външо пак ратягаше локупи по телевизията, нали нежнят *** не се пече на огъня там. Стига приказки, а пращайте нашите ренджъри да помагат. А забравих, те са заети в Афганистан.
27
4
 
12
 
! Отговори
лелеее преди 13 години
Абе ..... вие наясно ли сте как се стига до летището в Триполи? Наясно ли сте, че има хора които не са спали тази нощ и са мислили как да кажат на близките си за този полет? Вчера ни излезе душата да мислим за полети от Триполи. Веднъж си помислих, че има някаква макар и закъсняла реакция от тази държава. Наясно ли сте, че хора рискувайки живота си днес са на летището и какво.... "самолетът все още не бил излетял".