До 10 дни предлагат законодателни промени за ултрасите

Няма да допусна екстремисти да потрошат града, отсече Фандъкова
Обновена: 7 мар 2011 15:00 | 7 мар 2011 14:18,
41
До 10 дни предлагат законодателни промени за ултрасите
Сблъсъци между полиция и фенове по време на вечното дерби Снимка: Булфото

До десет дни ще се предложат законодателни промени срещу футболното хулиганство, разработени от БФС, Столичната община, МВР и Министерството на спорта.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Констатацията е, че не са малко случаите, в които агресията на футболни фенове е от непълнолетни лица. Трябва да се въведе общественополезният труд като мярка за нарушителите на реда по време на мачове", смята вътрешният министър.

От СДВР уточниха, че вече затягат контрола преди началото на футболни срещи. Мерките предвиждат и възможност при пропускателния режим да се използват дрегер за фенове, които видимо са в нетрезво състояние и тестове за наркотици за такива с неадекватно поведение.

"Не мога да допусна няколкостотин футболни екстремисти да потрошат града, да създадат неудобство на хората в градския транспорт и след това всички хора да плащат", категорична беше кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Щетите за общината след мача Левски–ЦСКА са 1200 лв. за транспортна инфраструктура, 3400 лева за потрошени автобуси и трамваи и около 1200 лева за потрошени кошчета за боклук.

Още по темата

"Софиянци няма да платят за тези безобразия", отсече Фандъкова. Общината ще удържи депозита от 5000 лева, даден от организаторите на мача.

Шествията на футболните агитки ще бъдат ограничени само в рамките на стадиона в радиус от 500 метра, допълни столичната кметица. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
KZL преди 13 години
Ceco, imash da mi vryshtash 7 lv i 50 st. Tova e POLOVINATA cena na bileta.Idi ti na teatyr, neka nyakoy prydne na pyrviya red i tvoite apashi shte izgonyat CYLATA publika?!Zamisli se malko! IZVINI SE PONE!!!
38
3
 
3
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Тез дни по медиите се наслушах на глупусти, а не чух от никой нещо реално!1) феновете масово са ЗЛЕ ВЪЗПИТАНИ хора (не казвам глупави), за които основната радост е това да мразят някой, а не да се радват!2) самата омраза се подхранва от самите клубове и дори журналисти, което е с цел печалба3) спортсменството трябва да се възпитава още от училище, а и по медиите, където да се укоряват такива идиоти4) хората са, което ги озлобява, а босовете на клубове са мафиото, както и управниците!
37
4
 
5
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 13 години
Хах, откога Фашкиева вече и законодателни промени прави ? Вероятно е решила всички проблеми на Столична община и се захвана с държавните ;)Констатацията е, че не са малко случаите, в които агресията на футболни фенове е от непълнолетни лица. Трябва да се въведе общественополезният трудЦиганите по селата ХОРА убиват и изнасилват бабички - и никой не ги закача, те за 1 счупена бутилка искат да осъдят някой с шалче. Я го духайте лицемери... като се справите с подчовеците тогава !
36
1
 
2
 
! Отговори
дядо преди 13 години
малеййй Боленчо и батакистите ще загазят най-много
35
1
 
5
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Англия имаха проблеми и то сериозни проблеми с футболния вандализъм, но след редица строги мерки успяха тотално да го овладеят. Редно е нашите тикви да почерпят опит от англичаните. Това което става преди, по време и след подобни мачове е просто нетърпимо, непонятно и не може да бъде така ! Просто абсурдно !
34
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И да - тая мармозетка обещаваше да махне вонящите каруци от София !!!Какво стана, фъндъкова? Кварталът ми прилича на бомбайско предградие, но не и на европейска столица !!!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това не го ли правят при всяко правителство . Ушким нови закони ще има а то ги има от 15- години . Не трябва ли да се спазват .
32
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
...разбира се, когато *** вилнеят с брадви из София, тогава всичко е наред - това е културна особеност на техният етнос.Мармозетката фъндъкова е една нещастна *** к.рва.
31
3
 
1
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
breiiiiiiii zelqznata leidi! pone e prava.
30
4
 
4
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Няма смисъл законодателни промени да предлагат - БОЙ ЗА ТИЯ ПРОСТИ ТЕЛЕТА (говоря за така наречените "ултраси", не за любителите на футбола)
29
3
 
5
 
! Отговори
азека преди 13 години
Младост-3, ***, оди си вържи цървулите и копай доматите на село, че няма БГ домати!!!
28
1
 
4
 
! Отговори
Men преди 13 години
Abe 27...sigyrno si ot tiq deto sa nanesli 6tetite !!! Dano ti izsuhnat karakata i rucete ! Aman ot takiva vandali...nqma losho da si privurjenik na otbor,ama kato ti zagubiq smotaniq otbor,prebii futbolistite a ne 4upi ! Neshtanici ! Bravo za reshenieto na obshtinata !
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо не се притесняват толкова и за *** произволие ?????????
26
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пет хиляди лева щети направени от футболни фенове два пъти в годината възмутиха Фандъкова. А един милиард за социално слаби, които живеят в незаконни гета в града на Фандъкова? Това не я бърка. Всекидневни кражби с незаконни каруци движещи по улиците пак не я бърка.
25
9
 
9
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Щом гербавите се захващат с футболното хулиганство...нещата не са на добре! Ще я свършат пак както обикновено, както всичко останало - като кучето на нивата... Хич не ми се ще да съм прав, ама на следващото голямо "дерби", (до колкото могат въобще да се нарекат дерби, махленските мачлета, които се играят по българските стадиони) та, на следващото такова събити, вече ще има и жертви! НЕИЗБЕЖНО Е! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!
24
4
 
6
 
! Отговори
коси преди 13 години
едно време ги пращаха в тухларната мисля че сега би било по удачно да бъдат осъдени на обществен труд Примерно щети за 200 лева значи 10дни да е на разположение на Полиция или Община и с четката да боядисват контейнерите или други неща
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига вандализъм!Не искам да плащам от мойте данъци за потрошените обществени сгради и собственост,стига ве-че!Подпис:Обикновен данъкоплатец
22
6
 
8
 
! Отговори
haha преди 13 години
Не то само като им види човек селските мутри, дялани като с тесла на въпросните червени " фенове" и му става ясно, че става въпрос за сбирщина от посетители на детски педагогически стаи из панелените коптори.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фандъкова оправи кучетата и каручките. Сега ще оправи и футбола. :)
20
6
 
4
 
! Отговори
haha преди 13 години
Ако има някой клуб за закриване то това е този открит с указ. Вече армия няма да закрият и спортния им клуб. Как може да има спортен клуб на нещо което не съществува.Във фирма "Титан" от десетина дни върви страхотен дебат. Неразрешимият спор е дали върху кофите за *** да бъде изписано ЦСКА или върху фланелките на футболния клуб да се появи надпис "червени ***".