НАП дамгосва със "стикери на срама"

Данъчните ще запорират и заплати на хиляди длъжници
Обновена: 20 юни 2011 08:02 | 20 юни 2011 07:38,
190
НАП дамгосва със "стикери на срама"
Снимка: архив Булфото

Червени стикери на срама ще лепят данъчните на автомобили и други вещи, които подлежат на запор, заради неплатени дългове към държавата.

 
Длъжникът няма право да маха „стикера на срама“ с надпис "Запорирано от НАП". Той ще се слага на видно място върху вещта, а при колите - на предното стъкло. 
 
Запорите вещи не могат да се продават или даряват. 
 
НАП започва също да изпраща писма до работодателите на 10 000 длъжници с искане за запор на заплатите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: данъчнистикери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
59
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
А защо не лепят снимки на джебчийките в превозните средства на градския транспорт? Нарушавали им някакави права - наистина!А защо тази разпоредбе не е валидна и за длъжниците?Нали се сещате, че длъжниците са хора - като нас, оцеляващи на магия........Сещам се за акция "дедесарите", за разходките с хеликоптер миналото лято, за "Веселото село" и за всички ИМЕНИЯ в чашите на язовирите ......
74
11
 
39
 
! Отговори
До 72 преди 13 години
Първо, никъде НАП не съобщава, че акцията е само за бедните и онеправданите хорица, нали така? Второ, в законът не е записано - първо си взимаме парите от най-богатите (особено на тези, които се обсъждат по форумите в интернет). Законът си е закон и важи с еднаква сила за всички. Това, че забогателите обикновено се разминават е въпрос на юридически финтове, прехвърляния на собственост и добри адвокати.
73
10
 
46
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
@UnufriУнуфрие, и как по-точно ще заработи НАП с тея стикери? Да не говорим, че по-големите гяволи ще ги осъдят за уронване на престиж, лично достойнство и каквото още се сетиш, а ти пък познай кой и с чии пари ще плати. А какво правим с милиардите, които държавата дължи на бизнеса? Ако аз вися с 5000 лева, НАП ми лепи стикер. А ако НАП ми виси с 5000 лева ДДС, тогава?
72
11
 
45
 
! Отговори
мухала преди 13 години
когато стандарта ми на живот е като сащ тогава съм съгласен да лежа в затвора за неплатена глоба, ама като ми плащат колкото да не умра от глад, карам по супер разбити пътища които клоуна плевнелиев ремонтира, обират ме защото цецо апартамента ме пази, и ме управлява един отявлен крадец със речник на докер, и дат и кажа имам челание да си плащам не че нямам ама просто немога, та теов със стикерите ми се струва подигравка, а и зашо не спрат източването на ддс ами зашото си го точат те, до 70.
71
11
 
49
 
! Отговори
Георги Петров преди 13 години
Друг въпрос:- Е може ли да разчиташ на един господин с един пръст чело (Дянков) да управлява финансите на цяла държава.:-)
70
8
 
45
 
! Отговори
до 70 преди 13 години
Ами да дойдат от там ,където са отишли. Нека първо вземат милионите данъци на крадливите ни назначени милионери.
69
23
 
38
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
Крайно време е не само да запорират а да се конфискуват, уж криза а задръстванията не намаляват.
68
19
 
40
 
! Отговори
Unufri преди 13 години
Значи ей това е БГ мрънкалника в най-завършения си вид! Когато НАП не работи и се офлянква и не налива пари в хазната - виновни, че само стоят и никаква работа не вършат. Когато започнат да си вършат работата и то с цялата строгост на закона - айде пак НАП са *** ***...И това едни и същи хора мрънкат и за двата варианта. Айде *** в САЩ и не си плати глобата за неправилно паркиране да видиш как ще лежиш в затвора. Нали искате високи пенсии? Откъде да дойдат тия пари?
67
15
 
48
 
! Отговори
мухала преди 13 години
аз пък с кеф отивам сам да ми лепнат стикер на колата ,щото не съм си плащал 3 години данъка от по 24 лева, е ама няма да им го платя нека си ми лепнат стикерче, ама да е червено и по голямо оамо може, а пък аз ще си залепя един на задното стъкло , боко и гейб са пу.....и, на *** кафяв фон със диарично жълти букви дали ще им е кеф на тез душевни гейзери а
66
8
 
62
 
! Отговори
Георги Петров преди 13 години
Аз на кой да лепна стикер, като НАП ми дължи един куп пари?
65
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България има само две строителни фирми. ГБС, които пълнят касата на всяка партия на власт и нашите хора Трейс груп от ***. Всички големи и не толкова големи обекти са техни, стига да са с държавни субсидии. Така те печелят милиони, а болезненото ЕГО на нашия вожд е задоволено. Лъжат ни бе хора, омръзна ми вече.Обама хвърля огромни средства за ж.п. транспорта, защото е ясно че петрола намалява. А ние вадиме ж.п. линии и го съсипваме.
64
9
 
48
 
! Отговори
НОИ преди 13 години
На вещите на г-жа.Масларова и Мургина ще има ли подобен СТИКЕР??????????
63
8
 
62
 
! Отговори
Дайте отговор преди 13 години
Един пример: аз съм производител на материали. Идва при мен потенциален клиент. Фирмената му кола обаче е със стикер "Запорирано от НАП". Вие как мислите дали ще му продам материалите (освен ако не плати с кеш на момента)? Още повече че по закон при ликвидация се връщат първо дълговете към държават, после към банки, после към персонал и чак тогава (ако остане нещо) към фирми. Тук възниква въпросът как човекът ще си купи материали, за да работи, че да се издължи на бюджета и да избегне фалита.
62
10
 
42
 
! Отговори
мухала преди 13 години
до 56, ама те на заис ще муги разсрочат и едва ли ше ги плати някога ама аз като не съм си палщал на кирливата дупка двустайна за 3, 4 години ще ми залепят стикер на оня ми работа само че дянкоф требе да си сложи огледало за обратно виждане за да се порадва на стикерчето съшото се отнася и за боко, до им е...а пу....а знаета каква.
61
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато мутрите управляват аз данъци не плащам.
60
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо пак няма достъп до някои от новините, особено външните ?!
59
10
 
51
 
! Отговори
мухала преди 13 години
краси стефанов да си спомни кога се въргаляше пиян по входовет и ходеше пиян на работа. За шеф му да не коментирам - леворезбец, а за боко пък направо ми се повръща да му гледам мазната мусура, и какво излезе сега изпукаха парите сега ще оберем де що има по дребните хорица вместо да ощавим големите, *** шо не ги питат къде е зърното от държавния резерв в техните силози, абе сбъркан народ сме мачкат ни като пу.....и, вместо да се опитат да защитят социално българите ни шавят като недрани кожи.
58
8
 
53
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Ако бизнесът реши да лепи стикери по управници за неразплатени задължения и невъзстановено ДДС - колите на НСО ще замязат на тунинги.
57
8
 
54
 
! Отговори
Михайлова преди 13 години
Точно така 54 - и при мен имаше такъв случай! С цели пет месеца бяха забавени 60 дни болнични от страна на НОИ. През това време болният на фотосинтеза ли да живее ??? Държавата задължително трябва да плаща лихва и на сумите които тя забавя !!!
56
12
 
51
 
! Отговори
1 преди 13 години
Това безумие трябва да се спре.Безумие във всяка една сфера на държавата.

Спонсорирани публикации