КНСБ и КТ "Подкрепа" не харесаха Бюджет 2012

Искат скок на чиновническите заплати с 10% от януари догодина
Обновена: 28 окт 2011 16:21 | 28 окт 2011 16:20,
21
КНСБ и КТ "Подкрепа" не харесаха Бюджет 2012
Двата синдиката искат "по-разхлабен" бюджет. Снимка: БТА

КНСБ и КТ "Подкрепа" обявиха, че двата синдиката не подкрепят и не приемат проектобюджета за 2012 година във вида, в който е предложен.

Бюджетът за следващата година е прекалено консервативен, предпазлив и рестриктивен, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата
По думите му този проектобюджет нямало да спомогне за излизането на България от икономическата криза и за създаването на нови работни места.

Бюджетът не дава гаранции дори и за минимален ръст на доходите, обезщетенията и пенсиите, с изключение на заявените намерения за ръст на минималната работна заплата, посочи Димитров.

Според него задържането на ръста на доходите ще има обратен ефект върху потреблението.

Рамките на бюджета могат да бъдат "по-разхлабени", категорични са експертите от двата синдиката.

КНСБ и КТ "Подкрепа" предложиха заплатите в бюджетната сфера да бъдат увеличени с 10 процента от 1 януари 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Az BG преди 12 години
На практика синдикатите искат да има инфлация , за да мога да се перчат пред работници и служители за това колко са велики и как се борят за правата им . ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ,че това правителство започне да работи като гръцките 100% леви правителства. КАКВО ПРАВИМ ? Раздава пари без да има нещо произведено насреща и един ден . ХОРА ЗА ДА ИМА ДОХОДИ ТРЯБВА ДА ИМА ПРОИЗВОДСТВО И ТО С ВИСОКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ , и тогава ще има благодат . Иначе синдикатите в момента се перчат за да не останат безработни
18
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ ЛИ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото всички днешни партии (включително и БСП) имат една и съща идеология СВРЪХ-СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ(идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българския НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!! - За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никого- ЕТО ТОВА Е ИЗБОРА, КОЙТО ДВАМАТА БОГОИЗБРАНИ ОЛИГАРХИЯТА НЕ НИ ДАДЕ ДА НАПРАВИМ!!!2. Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат задълженията по Конституция, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!- Е, ДА, АМА НЕ!!!И накрая: Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
кама преди 12 години
Чудно ми е, т.е. никак не ми е чудно, че псевдо синдикатите се обаждат само по избори. През останалото време гледат накъде духа вятъра, че да си обърнат задницте в тая посока. Само за шутове ставате, господа. И за плашила на бостана ми може да ви наема.
16
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Правителството много добре знае ситуацията, в която се намира България сега, така че решението е взето имайки предвит именно положението на страната ни в момента.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ги е питал дали го харесват?То с харесване не става, бюджета се прави според това с какво разполагаш!!
14
0
 
0
 
! Отговори
М преди 12 години
Че те разбират ли нещо, че да го харесат?
13
0
 
6
 
! Отговори
оли боже преди 12 години
ПОРЕДЕН ЦИРК. ПОСЛЕ ДА СЕ ОПРАВДАВАТ ЧЕ,СА СЪС СЪГЛАСИЕТО НА СИНДИКАТИТЕ-ЦИРК. И КАКВИ СИНДИКАТИ СА-ПОСОЧЕТЕ ПОНЕ ЕДИН ЧЛЕН ОТ НЯКОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ. ЧЕ ТО 70-80 ПРОЦЕНТА НЕ СА БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И КАКВИ СИНДИКАТИ ИМА ТАМ.КОЙ ГИ *** ЗА СЛИВА.И ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ НЯМА НАМАЛЕНИЕ.НИКОЙ НЕ СЕ ПЕНСИОНИРАЛ СКОРО А И НИКОЙ НЕ Е УМРЯЛ-ВСЕ ТОЛКОЗ СА СИ ОТ 10 ТИНА ГОДИНИ-ИНАТИ НЕ МРЪТ БЕ. А САМО СЕ ПЕНСИОНИРАТ МАСОВО И ОРГАНИЗИРАНО-СПРЕТЕ СЕ БЕ ХОРА.ПАРИ НЕМА БЕ. АСФАЛТО СКЪП, ЩО НЕ РАЗБИРЕТЕ А САМО ВОЙ..!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези болшевишки безполезни изкопаеми в каменната ера ли живеят?Техния си бюджет не харесват свинете от ДС.
11
1
 
8
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Ей, това ако са синдикати, аз тогава мога да стана космонавт! Смешници, особено Тренчев.
10
0
 
12
 
! Отговори
до № 9 преди 12 години
Вземи се уточни ,там по даньчните не е така--формуляри ,глупости акьла им се взема заплатите не са големи единственото добро е ,че не работят сьботите и неделите и по празниците ! Но горе по министерствата сигурно има бая лентяи.Но по разните напове има бая работа ,винаги има опашки .А в кат има сто кабинета и само 2-гишенца работят и е ужас--за Пловдив говоря. Сто процента има разни службички, но когато има ськращения кастрят само работните пчелички и директно се отразява вьрху обслужването.
9
2
 
12
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Тя цялата администрация трябва да се уволни незабавно, след което да се наемат мотивирани и образовани хора (най-много една четвърт от сегашния брой), които оборудвани със съвременна компютърна техника да си вършат работата в удобно за хората време. Тогава съм съгласен и двойно да им вдигнат заплатите. А не сега - некви лелки и чичковци цъкат пасианси по цял ден, а работното им време е като моето, т.е. за да си свършат те работата, аз трябва да отсъствам от моята!!!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България няма нужда от президентска институция, армия, СИНДИКАТИ ....Още да изброявам ли ?!
7
4
 
10
 
! Отговори
Смях преди 12 години
10 % увеличение, само при 50 % съкращение на числеността на администрацията и народните тунеядци !
6
1
 
8
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Тия продажници за какво реват ? В БГ синдикатите единствено могат да ти намажт ските с восък като тръгнат да те гонят от фирмата! Или да ти пръднат на к.ра
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не 10%, 10 пъти да им вдигнат заплатите на хрантутниците. И да назначат още 10 пъти по толкова чиновничета. И да им раздават по 15та и 16та заплата. Та да стигнем най-сетне гърците и да заживеем един живот, като приказка. :))) ***
4
1
 
15
 
! Отговори
Ехх преди 12 години
Искам да разбера, тези мухлювци- т.н. синдикати от де цоцат пари и как изобщо се издържат. Това са едни ***, ползващи настоящата си работа за трамплин. Нищо не зависи от тях, нищо абсолютно нищо! Имам чувството за парлама ги финансират управляващите ,че да говорят после- имаме съгласието на синдикатите. Аз лично не познавам човек от поне 15 години да членува в профсъюз.Ако има такива да кажат! Ще се извиня веднага!
3
3
 
7
 
! Отговори
dan преди 12 години
защитавайте работниците а не чиновниците искате да набутате държавата къде отиваш бе тренчев другия го знаем
2
3
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
И тия 10% Тренчев ли ще им ги даде или пак от джоба на чичо.Само администрацията ли трябва да храним.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе и аз искам минималната да стане 600 лв ама няма нали, близките 200 години това ще е една недостижима мечта за българина.Докато депутатската вече ще е стигнала няколко десетки и стотици хиляди.