Дянков орязва милиони от МВР и МО в Бюджет 2012

Но пък е навит минималната заплата да стане 290 лева
Обновена: 24 окт 2011 15:10 | 24 окт 2011 15:10,
171
Дянков орязва милиони от МВР и МО в Бюджет 2012
Снимка: Reuters

Силовите министерства МВР и МО получават по-малко пари в "Бюджет 2012", съобщи финансовият министър Симеон Дянков.

Министерството на вътрешните работи ще получи 999 млн. лева следващата година. Вътрешният министър Цветан Цветанов изчисли, че това е 6-7 милиона по-малко, отколкото през 2011 г. 

"Най-много е намален бюджетът за разузнаване – с 20%", поясни финансист №1, но не отговори каква е причината за орязването.

Цветан Цветанов приема орязването на бюджета на МВР като резонно и каза, че ще компенсира намаления бюджет, като пести от специални разузнавателни средства.

"Има пълно разбиране от всичките колеги, които са в сектор "Сигурност", и се надявам, че ще оптимизираме работата си по кандидатстване по повече оперативни програми, които са свързани с европейско финансиране", допълни Цветанов.

Догодина и парите за военното министерство ще са с 10 млн. лева по-малко, продължи Симеон Дянков.

"Като цяло бюджетът за 2012 година в номинал е същият като 2011 година, дори с около 20-30 млн. лева по-малко ще се харчи", убедено заяви той и поясни, че целта на кабинета е да намалява дефицита, така че и следващата година да е под 1,5%.

Дефицитът, заложен в Бюджет 2012, е 1,35% или около 1.1 млрд. лева. Прогнозната инфлация е малко под 2 на сто, а очакваният икономически растеж – 2,9 процента.

Симеон Дянков заяви, че бюджетите на почти всички министерства с изключение на културата и образованието и науката остават същите като тази година.

Още по темата

Общо 45 млн. лева повече ще бъдат дадени за наука и образование.

С около 15 млн. лева се увеличават парите за култура, включително за театри и археология.

Заради специализирания съд се предлага 10 млн. повече да бъдат дадени на Министерството на правосъдието.

Накрая Симеон Дянков съобщи, че е съгласен с предложението на колегата си Тотю Младенов за увеличаването на минималната работна заплата от 270 лева на 290 лева от 1 април.

"Изчисленията показват, че това ще струва на държавата 23-25 млн. лева", потвърди министърът.

В четвъртък е заседанието на НСТС по Бюджет 2012, правителството ще заседава извънредно следващия понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
4
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Голямо чудо - минималната заплата щяла да стане от април 2012 г от 270 лв на 290 лв- За твое сведение г-н финансов министър в Гърция та е 750 евро или грубо казано около 1500 лв, но това не им пречи на гърците да са недоволни и постоянно да стачкуват, пък за нас остава да им плащаме вересиите. Геноцидът, който вашето правителство извършва над българският народ е нечуван и има вероятност да свършите като някои лидери в арабските страни. Помислете си добре.
164
3
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Дянко-о-о-в, Дянков, да ти разкажа една народна приказкаНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕДянков, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от либералните, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева, ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ ДО СТОТИНКА!!!Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната ти СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД- Народе!!!!
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E, че да няма да отреже хиляди. Например 1000 лв.
162
0
 
0
 
! Отговори
edna balgarka преди 12 години
sledva6oto ne6o ,koeto trabva da se zabrani e pensioneri da rabotat.vsi4ki glamavi policai i star6ini sa zaeli mestata na mladi maje ,koito sa bez drygo dohodi.tova go niama nikade po sveta .i davai smelo diankov .ima o6e mnogo izli6ni pisary6ki i slyjbi i slyjbi4ki v bg .
161
0
 
1
 
! Отговори
бивш преди 12 години
Цв.Цв. че си ги избие от дарения тези намаления.Ама догодина полюционерите ша ядат пасти.То от чвор ако ставаше *** Цв.Цв. щеше да им ввкара и помощи от Шенгеня.Ха да видим откъде се вмирсва рибата и от къде се вкисва Тиквата.
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега режат, а за изборите колко наринаха?
159
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се прехласвайте по минималната раб. заплата! Тя служи като база за изчисляване на различни държавни и местни данъци и такси и минималния праг за осигуряване. Докато няма мерки за насърчаване на производство и потребление - ще продължаваме да агонизираме без надежда за подобрение! Единствените печеливши от вдигане на МРЗ са хората на социални помощи ( най вече Айше и ***)
158
0
 
7
 
! Отговори
предатели преди 12 години
тия пари нищо не са за бюджета ,незнам колко 23 милиона,за пътища се харчат милиарди ...минималната трябва да се вдигне на 400 лв.и минималните пенсии двойно а по високите с 10 15 %.
157
4
 
7
 
! Отговори
Online Marketer преди 12 години
Потърсете в Predpriemach или в някой друг известен форум за работа онлайн, 2к и 3к, за които споменава надолу момчето не са нищо кой знае колко впечатляващо. Блинки и Хъстлъръ печелят 5 цифрени суми, но се занимават от 7-8 години, да не говорим, че те бяха от първите, които се хвърлиха в този бранш.Има пари за този, който иска да работи и да се учи и това е факт. Който не му харесва да продължава да обвинява политиците за мързела и ниското си образование (не искам да обидя никого).Лека.
156
3
 
2
 
! Отговори
Online Marketer преди 12 години
Човекът ви говори за афилиейт маркетинг, вместо да пишете глупости и да спорите без да сте наясно потърсете малко информация и тогава си изкажете мнението аргументирано. Повечето афилиейт програми работят с различни ниши по цял свят, тоест тези 1000-2000 са над 1 000 000 000 (1 милиард по цял свят), има достатъчно материал за ползване, да не говорим, че при Adsense Google ти прави всичко на автомат. Относно парите, ако работиш сериозно можеш да печелиш и повече от радомиреца. Иска се желание!
155
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 144.За да можеш да работиш това (ако разбира се е вярно) би трябвало да знаеш, че там някъде има едни 1000-2000 човека, които изработват това, което ти рекламираш.Но това явно не ти е ясно и май 148 е прав.
154
5
 
2
 
! Отговори
ИМА ЛИ КОМУНИСТЕН ? преди 12 години
За подробности прочети във Фрогнюз - Ламбо: Ако Калфин стане президент, напускам Дондуков 2!Огромен гаф на Стефан Данаилов взриви БСП, след като актьорът открито призна пред студентите си в НАТФИЗ, че настоящият президент Георги Първанов е поискал от него да се кандидатира на изборите за държавен глава.Ламбо разкри, че преди година проектантът на тройната коалиция Първанов е кроял планове за кандидатурата му. Скандалът обаче идва точно в момент, в който кандидатът на червените за президент Ивайло Калфин упорито отрича да има нещо общо с отиващия си държавен глава Първанов, камо ли че той е човекът, който определя решенията му. Артистът признава още, че Първанов бил много доволен от кампанията. За капак на всичко Ламбо заявил, че мечтата му не е да стане вицепрезидент. Съгласил се, за да помогне на партията в трудния момент. Столичен ежедневник пък писа, че Данаилов е получил сериозна сума пари, за да направи тази крачка. В щаба на БСП са шокирани от откровенията на Ламбо за истината около президентската двойка, защото именно нещата, които червените се опитваха да прикрият, сега излязоха наяве, и то казани от най-рейтинговия им представител. Близки до Данаилов са категорични, че ако двамата с Калфин бъдат избрани, Ламбо почти сигурно ще се откаже от вицепрезидентския пост. Решението си Данаилов съобщил пред свои студенти по актьорско майсторство, които били притеснени, че техният учител няма да има време за тях. Спокойно, само да мине този цирк и ще се откажа. Не мога без вас и без сцената, а и как ме виждате да съм втори след този ***, успокоил Данаилов учениците си.
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Дянков! Поговорката е "чукни самара, да се сети магарето". Аман от работещи пенсионери, неработещи звена и др подобни в в това министерство.
152
1
 
11
 
! Отговори
Ако това ще утеши преди 12 години
някого,на БАН бяха отпуснати 59 милиона бюджет за 2012 г.,вместо нужните 98 милиона. И преди някои да ревнат,че и това ни е много,бързам да ви съобщя,че и след последното атестиране търтеите не бяха съкратени,дори някои от тях се докопаха до по-високи научни степени.Така ще е, докато по силата на биологичните закони не се измете мърдата от соца.В Бг наука ще има,само ако свестните в БАН оцелеят - не успеят ли,молете се някои от по-младите да се върнат от Запад.Жалко за онези,които я създадоха .
151
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде ги видяхте тези 60 000 полицая бе ?червените направиха МВР мегаведомство - полиция, граничари, пожарнагражданска защита, отскоро и телефон 112, като и още десетки малки ведомствакоито се вляха в министерството, но !служителите с полицейски функции, тези които са заети с охрана, предотвратяване и разкриване на престъпления са едва 23 000 !което между другото ни поставя на едно от последните места в Европа по този покзател !
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още трябва да се ореже бюджета на МВР. Знаете ли колко много не работещи звена има в това министерство.
149
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Божичко, от 1003 млн. лв. парите на МВР станали 997 млн. лв.! Това ще да е наклонило оста на вече по-малко сигурната ни планета.
148
5
 
2
 
! Отговори
Обратно в реалността преди 12 години
Фирми има достатъчно, потърси в Google, това, което ти казах и ще намериш каквото ти трябва. Ако търсиш ще намериш, ако чакаш наготово някой да ти даде няма да намериш. :)Успех от мен, аз ставам :)
147
1
 
6
 
! Отговори
ДО 135 преди 12 години
тука се хвърлят едни цифри за заплата,2к,3к....абе дайте си телефоните да работим във вашите фирми...
146
3
 
6
 
! Отговори
Обратно в реалността преди 12 години
Няма да споря с теб, защото нямам полза. Ще ти препоръчам да прегледаш в Google за affiliate marketing, google adsense както и за Дропшипинг. Ако знаеш английски на добро ниво и имаш желание да се учиш, ти ще можеш да 1-2 години да изкарваш същите пари като мен, казвам го съвсем отговорно. Не ми е целта да се фукам колко пари взимам, просто ми се иска хората да погледнат реално на нещата, прегледай това, за което ти казах ;). Ако искаш да изкарваш добри пари, можеш да го правиш и в България. :)