Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
9
 
9
 
! Отговори
НЕВЯРВАЩ преди 12 години
До невежите вярващи ***: Над 90 % от учените в Акадамията на науките на САЩ са атеисти, какъвто е бил в края на живота си и великият Айнщайн. ЦЕРН ще ви разкаже играта жалки религиозни ***. И то в рамките на собствения ви жалък живот. Ще разберте не само, че не съществува бог, но и че набеденият за бог исус, както и недоносеното ви изродче светия дух, както и уж девата, ама не съвсем, Мария са плод на религиозната политика създала митовете си, за да останете цял живот послушни ***
136
1
 
2
 
! Отговори
На 153 преди 12 години
Ти наистина имаш нужда от вероучение , за да се коригираш по Божите заповеди за поведението си. Това в Библията ли го прочете, че атеистите са ***. Защитавам обратната теза. Но щом на теб това ти действа успокоително - вярвай си.
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес също има много учени и те по нищо не отстъпват на постиженията на религиозните християни, унищожени от благородната църква, като Джордано Бруно.Не е задължително да си вярващ, за да си добър в професията си. Нека да не пропускаме, че в другите религиозни общности също има отлични учени. Съвременни учени.Да си учен не значи да вярваш само в Бог, а и да докажеш с експеримент идеята си.А да имаш идея, трябва коджа да си чел и да я измислиш със собствената си глава.
134
9
 
7
 
! Отговори
НЕВЯРВЯЩ преди 12 години
Не разбиратае ли с малкото ви останал разум, че най-лошото измислено от хората е идеята за бог? Вярата и религиите са средството хората да бъдат държани в подчинение, зависимост и робство на навежеството си. Не вярвайте в несъществуващият бог, не вярвайте в синовете и пророците му-всички са плод на човешката лудост или проявена злина. Обърнете се към науката, към знанието, към себе си и завинаги изхвърлете от съзнанието си бог, вяра и религии. Тогава ще разберете какво е да си свободен и щастлив
133
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли основателна причина това атеистите да горят на клада религиозните, особено псевдо-реригиозните? С какво право религиозните упражняват насилие върху тези, които не са на същото мнение. Впрочем, това се е случвало и в пустинята - мор, докато се съгласят...Спекулира се с това, че много учени вярвали в Бог. Да "но не в този, дето е направил от кал мъжа и жената", а в Разума и неговите проявления от информационното поле.
132
5
 
4
 
! Отговори
брей преди 12 години
Това не е отговор, Абсолютен ли е Бог, вседържец, той е създал всичко, така ли? Кой създава злото тогава, някой друг ли, който е извън това всичко...150, това ли е принципната доктрина на църквата за света, че няма добро и зло, а само свободна воля, защото ако е така, още сега отивам да се приобщавам към нея!
131
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо на времето са горили не само атеистите на клада, а и учените и други?За да не научи истината!
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пазете децата си от сатанистката доктрина,че Христос е титла на различни "Учители"и ,че Исус бил просто един от тях.Това е част от новата световна религия,която ще се наложи с новия световен ред известен още като"Царството небесно на земата",което антихриста ще ръководи имитирайки в началото Исус,докато се провъзгласи за бог и изисква признание от всички.Христос бил вече дошъл "от облаците със самолет"и "всяко око щяло да го види,като се появял в т.нар."ден на декларация"по всички телевизии.
129
3
 
3
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
точно този дар ни е дал Бог..Свободната Воля.. .няма добро или зло.има само сила и начина по който я исползваш те прави добър или лош
128
5
 
1
 
! Отговори
на 140 преди 12 години
Дай доказателство, че това за 2000 години някой път е проработило!
127
2
 
0
 
! Отговори
брей преди 12 години
Искам отговор, а не минуси...
126
4
 
1
 
! Отговори
на 138 преди 12 години
Не можа да познаеш! Няма как да вярвам на това просто нещо. Лицемерните ти божи приказки, ако толкова си начетен, ще знаеш, че гадателите не са угодни Нему!Къде отиде поучителното ти смирение? Не трови с вонята си от цитати нормалния човешки разговор. Аз не живея по цитати, имам си глава, за да се сетя кое е справедливо, кое не, кое се дължи на мои грешки и кое на чужди преднамерени действия. А и антихриста надзърта от пустинята на всеки хладилник...
125
0
 
5
 
! Отговори
1-во Йоаново послани преди 12 години
1:1 Това, което беше от начало, което чухме, което видяхме с очите си, което изгледахме и ръцете ни попипаха, за Словото на Живота, -1:2 (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви на нас), -1:3 това, което сме видели и чули, него възвестяваме и на вас, за да имате и вие общение с нас; а пък нашето общение е с Отца и с Неговия Син Исус Христос.1:4 И това ви пишем, за да бъде пълна вашата радост.1:5 И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина.1:6 Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината.1:7 Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях.1:8 Ако речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас.1:9 Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда.1:10 Ако речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас.
124
10
 
2
 
! Отговори
а преди 12 години
Ако Бог е абсолютен и всевластен, вседържец и в него е всичко, и от него излиза всичко, значи съдържа в себе си и злото? Просто размишлявам ... май , сигурно не ми се отдава, подозирам!
123
7
 
2
 
! Отговори
ПОП с RS8 преди 12 години
Ква вяра бе брадясъл наглец?
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zasho govorite s takiva obidni dumi gospod she vazdade vsekimy po pravda po dobre poviarvate i se pokaite
121
6
 
0
 
! Отговори
140 преди 12 години
А властта на дявола и тя ли е Бога? Ако се противя на волята на дявола, на неговата власт над мен , срещу коя власт се боря?
120
2
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
"Всеки човек да се покорява на властите, които са над него: защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. За това, който се противи на властта, противи се на Божията наредба: а които се противят ще навлекат осъждение на себе си. Защото владетелите не причиняват страх на добротвореца, но на злотвореца. Искаш ли прочее да се не боиш от властта? Върши добро, и ще бъдеш похвален от нея;" "Отдавайте на всички дължимото: комуто се дължи данък, данъка; комуто мито, митото; комуто страх, страха; комуто почет, почетта." ( Посланието на Апостола Павла към Римляните. Глава 13 : 1 - 3, 7 )
119
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това продажно ченгенце има наглостта да говори за вяра и Бог.... ауууууу ужас!
118
4
 
8
 
! Отговори
Ъц... преди 12 години
Враговете на Светата Църква са книжниците и фарисеите с расо, ти от кои си попеее! Кой докара бездуховноста в "демократична" БГ, къде беше българското духовенство когата трябваше, като един Христос да защити паството си от лукавите сили на мрака - либералистите - които са готови да защитят и правата на педофилите! Защо не назовеш причините и приченителите на това бездуховенство с истинските им имена, защо не ги посочиш поименно!Лицемери, продали вярата и душата си за "30 сребърника".