10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62

Днес е допуснато грубо нарушение на правилата
Обновена: 16 мар 2020 18:13 | 16 мар 2020 17:15, Нели Христова
390
10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62
Снимка: БГНЕС

62-ма души са вече заразените с коронавирус в България, това обяви на извънреден брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни. Те се лекуват в домашни условия. В Националната лаборатория от 154 проби, 6 са положителни. 

Във ВМА се лекуват 10, в Пирогов - 2, в Александровска - 2, в Габрово - 2 и в Плевен - 4. От Белодробната болница всички се лекуват под домашна карантина и носят съдебна отговорност, ако я нарушат.

Мутафчийски обяви, че днес е допуснато грубо натрушение на правилата - болен, който има COVID-19, е изпратен от Лом в Александровска болница. Той не е върнат, но това е грубо нарушение и прокуратурата ще се самосезира.

Премиерът Бойко Борисов и генерал Мутафчийски също са били изследвани за коронавирус. Тестовете и на двамата са отрицателни.

"Както виждате, всички лидери в света, показвайки своята отговорност към нацията, са длъжни да го правят. Не се причислявам аз към тях, говоря за премиера", каза ген. Мутафчийски.

Доктор Ангел Кунчев обяви, че към държавите, от които връщащите се ще бъдат поставени под карантина, ще бъдат добавени Франция, Нидерландия, Германия, Великобритания и Швейцария.

Карантината се осъществява по следния начин - при пристигане, независимо дали по въздух, през сухопътна граница или на порт, екипите, които работят 24 часа там, дават декларация, която се попълва. Тя налага съгласяването със задължителна карантина и носенето на наказателна отговорност, ако тя бъде нарушена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62-----------------А, сега ги умножете минимум по 20, толкова може да зарази човек на ден, който дори не предполага, че е носител на вируса докато не се проявят първете признаци!Проблема е в липсата на достатъчно тестове, мед. персонал и неспазване на карантината, тоест, слаб контрол.Карантината сама по себе си не е панацея, а просто намаля скороста на разпространението на вируса, докато намерят лекарство или ваксина!
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Някой оздравял няма ли от първата партида тръшнати?"За корона-та не съм чел, но при обикновения вирус след излекуване получаваш имунитет след 10-14 дена, както и частичен имунитет срещу сходни вируси(от същото семейство). Така че вероятно дори да има оздравял, чакат подобен срок, да са сигурни че вече пациента е чук.Значи брой 5-14 дни икнубация, 7-10 дни боледуване, 10-14 дни за имунитет - това ти е минималния срок преди официално да те пишат "оздравял от ОВИ".
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко умрели има от вируса ?2 - ***
33
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво каже Военния и Бойко !Как ще оправяте икономиката после умници ?
32
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почват да упражняват статистика върху психиката на хората !Точно в целта !
31
4
 
7
 
! Отговори
3000 преди 4 години
3000 do dnes
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой оздравял няма ли от първата партида тръшнати? Трябва вече да ги проверим
29
17
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Сега всички болни ,разболяващи,кашлящи са с covid 19!Другите пациенти кво ги прайм ?Борисов и Мутафчийски са с ваксина ли ? В България две лаборатории изследват този уж вирус ,а аз ако не съм болен ,но ми кажат че съм - трябва да вярвам на военните !Малко избирателно ми налагат да съм болен или преносител !Световен ред ,кво да прайм!
28
11
 
12
 
! Отговори
Гений преди 4 години
Магистралите са приоритет болниците не изкарват пари.
27
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда. Цялата държава в колапс, болен го пращат от Лом до Софето. Еваларката и организация.Десет години гербаджийчета калинки и ето ти го резултата. Иззборите ще фалшифицираш, финансовите доклади ще ги натъкмиш, стадото ще го излъжеш, мисирките ще им биеш шамарчета, министрите ще ги пращаш с тъпаните по мегданите. Ама вируса няма как.
26
6
 
15
 
! Отговори
Четете Бре преди 4 години
Тука отново дежурните вайкания на хора, които даже не са прочели статията.Хората се лекуват при домашни условия.Не се паникьосвайте! Не казвам, че няма нищо но положенито не е толкова сериозно.
25
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май в тази държава "българите" от Лом, които заразиха цяла България са най-важните.
24
5
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Изводът от днешния ден ?Властта е физически здрава и фандък не пуска на народа.Народа ? Кучета го яли.Ще плаща като поп ! Има - няма, работи - не работи ... Ще плаща !
23
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това сериозно ли е болен от корона в Лом го карат в София?
22
4
 
26
 
! Отговори
Мда добре преди 4 години
С тежка диктатура ще вие е трудно да се преборите с вируса вижте в Иран какъв ад е,дори Сащ официално се молят на престъпниците да не правят престъпления,тоест са клекнали!По добре опитайте с внос на лекари и специалисти от Китай като всички умни държавници!
21
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате Бойко жеуезенмисля че се сещам - ти си платен коментатор на комунистите
20
9
 
38
 
! Отговори
Честно преди 4 години
Правят 100 проби на ден и 10 са положителни тоест с 10% за днес се увеличават болните. Представете си ако изследванията бяха 1000 и болните 100? Дано оцелеем като народ. Бог да е с нас.
19
4
 
28
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Не е добро положението
18
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономиката е важна, но, ако няма потребители на стоки и услуги става излишна.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да ви кажа само, чеОхо, и Маг Фидан се включи в дискусията!Как е, как е, Маг Фидане?Върви ли бизнесът с врачуванията?