Доц. Мангъров: COVID-19 ще затихне, когато 70% от хората го преболедуват

Мерките може би няма да преборят вируса, смята той
18 мар 2020 09:53, Нели Христова
376

"Ставащото в Банско е онова, което стана в Милано. При всяка епидемия има места, където тя се вихри с голяма сила, както и други, където не е така", каза в студиото на Bulgaria ON AIR началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.

Как България се вписва в борбата с COVID-19 10 дни след първите разкрити случаи в Плевен и Габрово?

Според доц. Мангъров, мерките може би няма да дадат резултат, а държавата ни ползва трудни за правене тестове, материалът за които се носи от единия край на държавата до другия.

"Мерките в държавата са предостатъчни, но не са такива, които могат в значителна степен да ограничат разпространението на това заболяване. То ще спре, когато поне 70% от населението преболедува COVID-19", допълни той.

По думите на лекаря, ако човек иска да се плаши, той може да се плаши и сам в стаята.

"В огромната част от случите това заболяване протича без симптоми. В някои случаи при възрастни хора с придружаващи заболявания, симптомите ще се отключат и ще се влошат. Вероятно е лекарите и сестрите да се разболеят. Това е нова инфекция и нещата, които знаем за нея са с давност два месеца и половина. В това време заболяването се вихри много силно. Вероятно нещата ще започнат да вървят към спад след около 3 месеца", допълни доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Корона -вирус е Китайска ИЗМАМА. Тия разпространяват зараза, за да може, веднага след това, да продават защитни маски и други лекарства.. Китайците да бяга към Китай !! Посланика им - също...
296
2
 
6
 
! Отговори
до Solar Power преди 4 години
Може и да си прав за Германия, ама виж Италия дето за три дни минаха 1000 жертви. застарява ни населението в Европа, и елита е въз старичък и ги дострашя . Принципно си прав, трябваше да се крият възрастните и да се изолират и да направим общ имунитет, но то не се знае дали такъв въобще се изгражда. Според китайците не се изгражда - повтаряш, потретваш, тогава не знам за какви 70% говори доцентът. Това нещо може да е направено в лаборатория и да не следва пътя на естествено възникващите зарази..
295
3
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Най-обикновен грип ... малко по заразен. Скапахме всичко.... А просто трябваше тези над 60 да не излизат от тях и да купим малко респираторни апарати това е.Който не вярва да погледне заболели и починали в Германия 0.25% колкото всяка година от грип ......
294
5
 
10
 
! Отговори
КАПИТАЛИСТ-ФАШИСТ преди 4 години
ВИЖДАТЕ ЛИ НЕ ЛЕКУВАТ ВИРУСА КАТО В КИТАЙ А ВИ УСПОКОВАТ ЧЕ 70% ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЗБОЛЯТ ЗАРАДИ ТЯХНАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА НЕКЪДЪРНОСТ И НЕВЕЖЕСТВО Е КАК МОЖЕ НЯКОЙ ДА МЕ УБЕДИ ЧЕ ТАКИВА ТИ МИСЛЯТ ДОБРОТО?
293
1
 
4
 
! Отговори
до 308 преди 4 години
Има и още как. Тези лъжи ги дрънка Гълъбов, но явно не е погледнал статистиката.
292
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек е за лудницата, спрете да го цитирате!
291
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 308 В Италия има достатъчно много умрели от коронавируса на възраст под 50 години, ясно ли ти е, професоре. Явно, на теб главата ти ти служи да си окачваш на нея каскета
290
4
 
8
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Браво на Доцента! Един адекватен човек да каже нещо разумно и реално без да звучи като четирите конника на апокалипсиса.
289
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя ли са му дали диплома заради квоти на малцинствата ? Няма доктор на тоя свят който може да ви каже че е хубаво да се изкара някоя болест.Особено ако е "дизайнерска"
288
4
 
6
 
! Отговори
Iv4o преди 4 години
До 310. Напиши real alien abduction в YouTube и гледай как ги интубират в космическите корабите :d Разгледай истинските статистики за заболяването и ще разбереш че е доста слабо в сравнение с други болести който върлуват епидемистично и никой не си мърда пръста за тях, а са със смъртност над 80%(Ебола примерно). И направи една елементарна сметка а не гледка просто цифрите. Заболяванията в цял свят са около 200 000 на фона на 7.4 милиарда население - под 0.003%
287
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вирусът го има в целия свят във всяка точка на странатакакто и грип Баз най-вероятно го изкарах точно за 1 денбез никакви симптомилеко втрисане, кихане , хремаизпивате парацетамол 2 пъти на дени на следващия ден сте здравине може да се спре или ограничивсе едно да се спре дъжда или снегатова еколкото по оптимисти сте с добро психично здраветолкова по-добре за васостаналите ще останат дълги години с психични травмипациенти на психолозите
286
3
 
1
 
! Отговори
до 308 преди 4 години
Да ама в Иран и Китай има.
285
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия няма един умрял под 50 години.
284
4
 
14
 
! Отговори
наистина е луд преди 4 години
Как 70% трябва да се заразят с това? Нека хората си стоят по домовете 1-2 месеца,****Й*ната му на бизнеса. По-добре да останем живи и да не заразим най-близките си. Ако се спазва дистанция до 1-2 месеца това чудо ще отмине. НЕ всявай паника, да побъркваш хората. По-добре кажи как според може да си подсилим имунитета!
283
5
 
14
 
! Отговори
честно преди 4 години
Как ще допуснете 70% от народа да се разболее? Това да не са опитни мишки? Мерките за ограничаване на контакти между хората са правилни. НЕ харесвам Бойко Борисов като политик,но в случая как ще се спре потока от заразени като няма ваксина,ако поне за 1 месец не се изолират хората? От тия 70% от които ,, трябвало" да се разболеят колко ще останат живи? Не мога да повярвам,че доцент чака нацията да загине. Честно
282
1
 
9
 
! Отговори
MD преди 4 години
Как ги е изчислил доцента. Да е чувал нещо за епидемиология или EBM?
281
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния търсещ медийна слава.Работещите по решението на проблема остават зад камера.
280
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си, Мангър! Естественият подбор е решението! Така или иначе такива като тебе не стават да излекуват някой, а само плямпат.
279
2
 
8
 
! Отговори
този е луд преди 4 години
Доцента визуализирал бъдеще, в които стотици хиляди корица си *** в домовете, защото няма място по болниците?Аз пък виждам друго бъдеще - със слънцето ще утихне и епидемията. Който е взел крути мерки, ще премине с леки поражения, който пуснал вируъса "да го преболедуват 70%" ще си посипва главата с прах.
278
3
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Много важна е, г-н доцент, дисциплината на хората, с която ние за съжаление не можем да се похвалим. Китайците за 2-3 седмици се оправиха. Ние за 5 дни все още не сме разбрали какво и как трябва да го правим, а мин.Ананиев със обърканите си заповеди хептен обърка нещата. Гл.прокурор пък си спомни милиционерското минало и поиска вечерен час, повече от двама пенсионери да не се събират на едно място... Дори се заговори за почти военно положение. Добре че е проф. Мутафчийски. Полицаите са без маски