Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки

Решенията ще се взимат според ситуацията, заяви доц. Ангел Кунчев
24 юни 2020 08:53, Александър Попов
355
Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки
Снимка: БГНЕС
Ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки. Много се надяваме това да не стане", заяви тази сутрин в ефира на Нова тв доц. Ангел Кунчев.
 
Решенията щели да се вземат според развитието на ситуацията.
Още по темата
"Всички възможни мерки са на масата", категоричен бе той и отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.
 
"Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните 2 седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Има сериозно повишаване на заболелите, това е факт. Няма как в рамките на седмица да има анализ дали е отслабнал вируса, но е факт, че има по-малко хора в болници. Разбира се, че ако расте заболяваемостта ще се върнат строгите мерките, но това би предизвикало недоволство у хората, заради икономическия сектор. Търсим баланс, затова не затворихме хората, както в Гърция. Вижте всичко е проблемно, и премахването на мерките, и това че хората неглижираха", коментира още Кунчев. 
 
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата.
 
Предписания са изпратени и на парламента, защото там също правилата не се спазвали съвсем стриктно.
 
Доц. Кунчев обясни, че не повече от 20% от заразените влизат в болница и не повече от 4-5% имат нужда от интензивни грижи.
 
"Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане", заяви доц. Кунчев.
 
"Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора. Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така. Колкото повече се срещаме с вируса, толкова повече хора ще имат имунитет, но не можем да направим като в Швеция, защото там нещата са страшни. Не знам, какво ще стане есента, и никой не може да каже, но ако има няколко дни с по 200 болни, това означава, че вируса се разпространява дифузно и силно", коментира още доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
С нови мерки или не, Сезона на морето свърши, още прди да е почнал !
145
0
 
15
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Имаше много оповестени случаи в медиите, при които на "заразените" вторите и третите тестове са отрицателни. Та интересно е дали след изясняването на това се коригира статистиката с броя на заразените в действителност ?!
144
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: Истукан (номер 162)Ще постигнат това, че ще удължат пандемията.Без никакви мерки вирусът може би (никой не знае точно) ще изчезне до 2 години.А с постоянно налаганите мерки на изолация този вирус ще продължава да ни мори на приливи и отливи, и така може би ще се изолираме, затваряме, маскираме и плашим в продължение на четири, пет, може би шест години...Кой иска това?
143
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Залите и тв студия също са затворени пространства,и трябва всички да са с маски. Ако затворите пак хората по домовете мисирките трябва да предават от домовете си,а не да ми ходят до тв на разходки.
142
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 159Човека е педиатър ... Оспорва мнението на професори и доктори от ЦЕЛИЯТ свят ... "Вижте ме аз съм доцент от България. Аз знам най-добре!" Говори общи приказки без даже да е изследвал той вируса .... Това, че обикаля телевизиите е подробност ...
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента борим вирус все едно борим крадец с телена ограда.
140
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: номер 157 (Бау)Темата е прекалено сериозна за да си правиш майтапи с нея.Ти си поредният, който слага измислени думи в устата на доцент Атанас Мангъров.Чудя се още как някой луд поп от църквата не го е анатемосал вече като аватар на сатаната?Изобщо не е казвал подобно нещо доцент Мангъров, и изобщо не е любимец на народа.Познавам го лично от много години.Той така си говори, не го казва точно сега за да угоди на народа.Както той казва, повтаря една и съща "грамофонна плоча".
139
1
 
22
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
И какво ще постигнете като върнете старите мерки? Само ще затворите хората вкъщи и ще съобщавате новите случаи на заболели от корона. Вирусът няма да изчезне с мерките ви, докато не стигне до всички.
138
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 155Измислят заповеди които и те не ги спазват.В България има двойни стандарти.Като няма да ги спазват да ги отменят.
137
15
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Много е лесно да станеш любимец на народа. Мангъров му каза "няма страшно, всичко е лъжа!" и вече са готови да го направят президент. Същото е като дойде някой и каже "утре вдигаме пенсии и заплати!" ... Народа е толкова първо сигнален ...
136
4
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Тези от Щаба , след като ги захраниха с огромни заплати и средства, за да лъжат Народа, при първа възможност си направиха по едно море в петзвездни хотели в Гърция. Но ние трябва да стоим затворени по домовете си. И защо, защото имало 13 болни и не знам колко си хора заразени, но които не знаят, че е така. Излиза, че утре и Вас могат да ви карантират без причина. Само и само защото този самозабравилия се е решил така.
135
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък един път не си сложи маска в ефир, как пък беше от първите, които отпрашиха на плаж в Гърция. Сега пък назидава и плаши.
134
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя си няма д-р.работа ,цялата работа с увеличаването на уж болни ,да продължат изванаредното положение ,искат да ни затворят ,но ще атакуваме тоя път стига с тоя измислен вирус,защо няма в България починал депутат министър ,милионер,но и в други държави също няма от тия държавници)
133
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щабат да подава оставка.Трябва да изберем нов щаб начело с Мангъров.Бойко не е от най-умните но можеше да състави поне щаб от умни доктори.
132
2
 
1
 
! Отговори
На чичи шефа в ДС преди 4 години
До Чичи ДСЧичи, ти се бъркаш мойто момче. ДПС бяха, са и ще бъдат проститутката на мутрите - парите не ги даваха те, а ги получаваха те. То не бяха Илийчо, Кюлевчо, Карамански... В по-нови години, Пеевски, Домусчиев и т.н. От де мислиш тез' сараи се вдигнаха? А за създаването на партията си до някъде прав - ярко сините (бивши червени) позволиха създаването на ДПС. И да предпоставката беше възродителния процес и справедливото представяне на всички малцинства.
131
0
 
15
 
! Отговори
ИЗВОД: преди 4 години
НА ВИСОКИ ПОЗИЦИИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЛАГАМЕ МОЖЕЩИ ХОРА, А НЕ ВРЪЗКАРИ НЕКАДЪРНИЦИ НЕКОМПЕТЕНТНИ, КОИТО ЩЕ НИ СРИНАТ!И НА НАЙ- ВИСОКАТА ПОЗИЦИЯ НИ ТРЯБВА НАЧЕТЕНДЪРЖАВНИК!ТОВА СИ ГО ЗАПИШЕТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ КОГАТО ТРЪГНЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ!
130
3
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Корона ще има докато хората придобият имунитет, а това ще стане като се заразят поне 70%.
129
0
 
9
 
! Отговори
Народ бг преди 4 години
Божков не се отказва.Платил 30 лн на американска адвокатска кантора,на която ще представи всички доказателства.
128
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море."Каза човекът, който в ПЪРВИЯ ДЕН, когато отвориха границите, се метна на колата и отпраши на море в Гърция.
127
0
 
7
 
! Отговори
Маска 0.10лв преди 4 години
И не забравяйте да се снабдите с маски на цена не по-малка от 2 лева.