Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки

Решенията ще се взимат според ситуацията, заяви доц. Ангел Кунчев
24 юни 2020 08:53, Александър Попов
355
Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки
Снимка: БГНЕС
Ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки. Много се надяваме това да не стане", заяви тази сутрин в ефира на Нова тв доц. Ангел Кунчев.
 
Решенията щели да се вземат според развитието на ситуацията.
Още по темата
"Всички възможни мерки са на масата", категоричен бе той и отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.
 
"Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните 2 седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Има сериозно повишаване на заболелите, това е факт. Няма как в рамките на седмица да има анализ дали е отслабнал вируса, но е факт, че има по-малко хора в болници. Разбира се, че ако расте заболяваемостта ще се върнат строгите мерките, но това би предизвикало недоволство у хората, заради икономическия сектор. Търсим баланс, затова не затворихме хората, както в Гърция. Вижте всичко е проблемно, и премахването на мерките, и това че хората неглижираха", коментира още Кунчев. 
 
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата.
 
Предписания са изпратени и на парламента, защото там също правилата не се спазвали съвсем стриктно.
 
Доц. Кунчев обясни, че не повече от 20% от заразените влизат в болница и не повече от 4-5% имат нужда от интензивни грижи.
 
"Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане", заяви доц. Кунчев.
 
"Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора. Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така. Колкото повече се срещаме с вируса, толкова повече хора ще имат имунитет, но не можем да направим като в Швеция, защото там нещата са страшни. Не знам, какво ще стане есента, и никой не може да каже, но ако има няколко дни с по 200 болни, това означава, че вируса се разпространява дифузно и силно", коментира още доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛАЙТЕ ТУКА ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРИ, *** ГЛЕЙТЕ ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ЗА НОВО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НЯМА ДА РАЗБЕРЕТЕ КОГА СТЕ ИЗЛЕТЕЛИ...ТОЛКОВА БЪРЗО ЩЕ ВИ ДОЙДЕ,Ч Е НЯМА И ДА СЕ УСЕТИТЕ....
165
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 175 - аз пък искам безлихвени заеми. А още по-добре - субсиидии за възстановяване на икономиката. Все нещо от от тези заеми ще се използва и за държавата - например за пътища или за цифровизация. Една стотна да е - все е нещо. Ако не ни ги дадат, управниците тези милиарди трябва да си ги вземат от кръвта на народа, чрез облагане с данъци други такива
164
2
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Този щаб защо не е разпуснат? Хареса им да взимат кинти и няма да се махнат сами. Докога ще плашат хората?
163
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моментално да се затегнат мерките! Нали виждаме какво става- масово пpocтият бачкатор забрави за вируса и ръси врели-некипели за контрол на масите. Той- роб цял живот, осигурява се на минимална, кара 15-годишна бракма, но иначе искали да го контролират. Искал свобода. Никой не се интересува от него, никой не го знае, освен шкембаците пред блока, но вдига революции. Цял живот мишка, подмазва се на шефа, но ще променя световни режими, плете конспирации, прави революции. Тотален смях!
162
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Циркаджия ! Осен задължителното ходене с маски навън другото е подигравка със свободата на хората !
161
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен в момента почти всичко е пропагандаС една дума първо ще дам пример, които не е свързан с вируса. Ако някой от някоя държава направи атентат, то правителството ще каже, че всички хора в родината на атентатора са лоши хора и трябва да има война.Втория ми пример, ако се появи някакъв нов вид вирус, като короната се обявава вируса за смрътоносен и всеки ден почва да се говори за трупове и се обявяват хората с придружаващи заболявани за жертви на този вирус без дажа да е правена аутопсия
160
1
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС: преди 4 години
ЗАЩО В ГЕРБ НЯМА ЗАРАЗЕНИ?ЕЛЕМЕНТАРНО, УОТСЪН- ТОЙ ВИРУСА НЕ ХОДИ ПО ТИКВИТЕ)));
159
0
 
12
 
! Отговори
до 175 преди 4 години
Ми то и с грипа е така. Ваксина срещу грипа има, ама не е особено ефективна, затова и не е задължителна. Препоръчват да се ваксинират срещу грип само рисковите групи: Възрастните хора, медицинските работници, болните с хронични заболявания.Така ще бъде и с коронавируса. Ако случайно открият ваксина.И какво сега? Като няма траен имунитет? Ще ходим с маски навън и ще седим заключени в къщи докато умрем от старост ли, що ли?
158
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние тук си пишем..и гербчето продължи изванаредното положение с още 20 дни,да ни е честито ,така като наближи края на месец ,веднага болните се увеличават,големи лъжци!
157
3
 
6
 
! Отговори
до 169 преди 4 години
няма нищо чудно в това че на много от хората за които се съмняват втората или трета проба са отрицателни, въпроса е с какви тестове се правят и доколко са надеждни. Но тези които не са докрай потвърдени не са "заразени", те са "със симптоми". Тези симптоми може и да са фалшиви. Хайде да не подменяме фактите.
156
10
 
10
 
! Отговори
Готина мацка преди 4 години
Напълно сигурна съм, че само плашите гаргите и зайците в гората, както има една приказка. Няма да посмеете нищо да върнете.
155
8
 
15
 
! Отговори
За тулупите преди 4 години
А какво да правят от щаба предвид увеличаване на заразените ? Вие сте ,като малките деца, които не знаят...какво искат. Ако от щаба няма реакция, тогава ще ревнете ,че нищо не правят. Нали ще предизвикаме карантина,като санкция за всички българи, които излизат от България ...То бива м'алоумници, но в такова количество е по-страшно и от вируса.
154
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, като гражданин на държавата, да пиша лично на ЕК, че не искам "помощи" за държавата ни под формата на заем, който едни ще харчат, а други ще връщаме.
153
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква стана тя сега, изпече се в Гърция, върна се, и се почна отново - слагайте маски.
152
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кои са тези мерки, дето като ги върнат, ще решат проблема с вируса веднъж за винаги?Простотията с разхождане на хората като кучета навън беше върховна глупост. КПП-тата на кило,без да се отчита къде са заразите - също. Затваряне на паркове и градинки - невероятна, отново. Кое това, дето като го въведат тия недомасленици, ще спрат вирус, който напрактика не може да се спре? Защото е вирус.
151
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колкото повече хора се срещаме ще имат имунитет - пълна лъжа. При това заболяване не се създава дълготраен имунитет, може да го преболедуваш Ковида и след месец пак да си болен.
150
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
милиардите за Боко от ЕС заради коронавируса щели дадойдат чак през септември, а освен това още не са ги разпределили на коя страна по колко... Тъй че циркът ще продължава още доста време. Очаквам като наближи септември да върнат и КПП-ата. Отиват 3-4 дена поред , правят по 4-5 хил теста в махалите и лесно ще докарат по 300-400 заразени на ден
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напишете в гугъл "Кантарджиев изби рибата със странни физиономии" да се заредите с добро настроение от другия участник в шоуто... ъъъ в щаба
148
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тествате еднакъв брой хора , няма да растат заразените...па и като дейсгвително болните са малко ...няма драма...
147
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МислещаОсвен това всеки вирусулог знае,че хора,които нямат симптоми не са огнища на заразата,но тук ни се разказват нови научни теории.