Лекарка, която работи на първа линия: Мечтая да прегърна близките си

Разтърсващата й изповед трогна стотици хора
25 юли 2020 07:40, Елка Василева
111
Лекарка, която работи на първа линия: Мечтая да прегърна близките си
Снимка: Facebook

Лекар от първата линия в битката с коронавируса направи разтърсваща изповед в социалните мрежи.

Д-р Сибила Маринова трогна стотици с разказа си за ситуацията през нейните очи.

Още по темата

Ето какво написа д-р Сибила Маринова в личния си профил във Facebook:

„Вечер, преди да заспя, си мечтая. Мечтая си сутрин да не се събуждам със свито сърце колко са болните и дали ще издържим. Мечтая си да мога да прегръщам близките си на вратата, когато се прибера от работа. Мечтая си да работя, облечена с цветния си екип, а не със скафандър, в който не се диша. Мечтая си след работа да взема душ и да облека красива рокля, за да отида с любимия на вечеря, а не да се простра капнала на дивана. Мечтая си да се смея както преди, а не да плача в колата си от безсилие пред непредвидимостта и пораженията от един вирус. Мечтая си болните да могат да дишат, а с тях и ние да си поемем дъх. Мечтая си. За да мога да заспя...“

Д-р Сибила Маринова е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов“. Там лежат пациентите с коронавирус, които са в критично състояние и се нуждаят от реанимационно лечение, припомня „Монитор“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм лекар, но си мечтая за същото. Само лекарите ли работят в тази държава? Всички останали някакъв пълнеж ли са? Или техния труд не се цени, нищо че не крадем?
14
15
 
17
 
! Отговори
С/Н преди 3 години
Безочливи лъжци сте, докога ще си съчинявате лекарски истории, които са по-скоро истерии?С доктор Стамов какво стана?
13
15
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Чебурашката,Швеция заложи на стадния имунитет и успя...Нещо да кажеш?
12
32
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Мангъра защо не обясни на лекарската, че всъщност не е на никаква първа линия и всъщност това е едно лятно вирусче? И въобще доцента дали ще има доблестта да застане очи в очи с колегите си?
11
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сибила, мила госпожо! Хиляди благодарности за саможертвата! Обаче няма да Ви съдя, ако достойно се откажете да лекувате тези ол.......и и неблагодарници, които постоянно плюят лекарите и саботират мерките срещу заразата.
10
16
 
26
 
! Отговори
пастир на мисирки преди 3 години
ама верно сте *** - довчера тая като плюеше Мангъров я давахте тая без скафандър, издокарана като чалга певачка, сега - айде маскирана на първа линия, само дето у болницата няма болни, не я знам какво прави - сигурно по цял ден ръкопляска на хората да не идват да се с лекуват
9
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Д-р Сибила Маринова е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на великотърновската болница Д-р Стефан Черкезов. Там лежат пациентите с коронавирус, които са в критично състояние и се нуждаят от реанимационно лечение, припомня Монитор.И какъв е броя на тези пациенти? Като за цялата страна са 28.
8
10
 
3
 
! Отговори
Знаете ли защо преди 3 години
Бойко Борисов подхвърли репликата ако бях жена щях да ти пусна на мангъров? Защото знае нещо, което ние не знаем. И то е че народният любимец е обратен. Не го съдете строго, и лекарите могат да са обратни. Проявете разбиране.
7
17
 
32
 
! Отговори
професУр годжи преди 3 години
Айде почна се пак цирка - sars cov 2.0! Който иска да види какво е наистина в търново - в Youtube има видеа на Киро Брейка как показва, че там болницата им е абсолютно празна и няма ни първа, ни втора, ни трета линия - тия мошеници се умориха бе, имат по 1-2 пациента в болниците, преди точеха касата неуморно, сега мявкат. Тая и на Мангъров скочи, че казва истината за тях - че вдигат бройката заразени и хоспитализират абсолютно здрави, за взимат пари, ся се маскирала и ше събира и тя чували.....
6
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма да е скоро, червените кхмери решиха, че точно по време на пандемия трябва взимат властта, Пинокио въобще не си дава сметка, че лекарите са уморени и те искат да си починат, просто го интересува заврения зет и учениците му да не са изправен пред съда
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да го каже на гербавата НОЩ която е покрила България, заради неадекватните им решения сме на това дередже.
4
13
 
25
 
! Отговори
Tobi преди 3 години
Нещо ни баламосва тази Сибила. Има 28 болни. Останалите са само на витамин С за да прави болницата пари. Ужасно падение на част лекарите. Много тъжно.
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** умния вече се изказа гледам, сега чакаме и другите
2
17
 
31
 
! Отговори
Гошку преди 3 години
Трогателна история, да ревнеш с цело гърло:))))) Абе, вие съвсем ни взехте за боядисани канарчета, бе!!!!
1
11
 
23
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
истински ЛЕКАР СТЕ ГОСПОЖО