Надписи "Убийци", "Слава на Украйна" на паметника на Съветската армия

Пореден протест се проведе в София
27 фев 2022 19:10, Анисия Иванова
392


Пореден ден на недоволство срещу агресията. Граждани се събраха пред Паметника на Съветската армия в София и го изрисуваха с надписи "Окупатори", "Убийци", "Слава на Украйна" и "Путин вън!".

В цветовете на украинското знаме е изрисуван и един от барелефите. На протеста бяха и представители на инициативата за премахване на съветския паметник от центъра на столицата.

Недоволните залепиха плакати с лика на руския президент Владимир Путин на монумента. Полицията не се намеси.

Преди дни при подобна акция бяха арестувани трима непълнолетни, които написаха с маркер на постамента Save Ukraine. Столичната полиция съобщи, че разследва действията на своите служители при ареста.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още по темата: надписиУкрайнаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Русия с любов
169
6
 
7
 
! Отговори
й преди 2 години
тия къде шарят,скоро ще ги .....
168
19
 
25
 
! Отговори
Макарити преди 2 години
Нима не ви стига, че Русия е наш освободител, ами се и подигравателно с паметниците. Путин само са пръдне и сме аут от този свят. Не разбрахте ли че зеленика е американски циркаджия, поредния предал държавата си, превърнала се в най корумпирана държава в Европа ако не и в света. раздадени блага, хора в безходица до неузнаваемост. продаден газопровод на синчето на байдън за шепа милиони, изнасяне на черноземни почви с вагони за Кувейт, Израел, Саудитска Арабия. този ли искате да остане!!!
167
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как смърт на фашистите.Братушките минаха към фашистите
166
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 210 Съвецкатта армия освобождава Украйна и после и България. НАТО плащат на Германия да избие 20 милиона и дядото на Зеленски.
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама те и Варна ли са освободили , аз мислех че само София!
164
4
 
16
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
"3-ТИ УКРАИНСКИ ФРОНТ" , ТОЗИ ПЪТ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ И В МОСКВА , КАКТО Е ТРЪГНАЛО.....ХАХА,ХААААААА....ПУТИН РАЗВАЛИ КЕФА НА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ !
163
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да пишете, и да квичите и пАрдите бандеровците, десните плъхове и западните духачи в Окрайна ще бъдат разчекнати. Нашите и подобните им по света "демократи" взеха да се усещат и затова ***.
162
15
 
14
 
! Отговори
БРАВО НА БЪЛГАРИТЕ преди 2 години
ПУТИН Е УБИЕЦ !!!
161
5
 
6
 
! Отговори
Здрасти преди 2 години
Радвам се че османската империя е била по добра
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варна , за всичко във Варна трябва да се пита бай Марин.
159
10
 
1
 
! Отговори
Варна преди 2 години
Ние имаме един уродлив израстък на Почивка и един Пантеон в Морската на загиналите 1923-44 макар че Пантеон звучи много древногръцки , варненското общество е много селско и умряло, без духовни потребности! Само Марешки и Костя Копейкин ни отсрамиха! Титани!
158
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като съветска армия в България е влязъл Трети украински фронт.Руското посолство и то би трябвало да настоява този паметник да се махне след като е на Трети украински фронт.
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно вчера с приятели си говорехме как пак ще го нашарят тоя паметник. Е... спечелих бас. Но на каква цена? Това съоръжение е опасно! Отдолу е кухо. Не се шегувам. Има малка дупка от страната на скейт рампата, от където зимата се вмъкват клошари. Представлява огромно помещение. Не препоръчвам да влизате!! Там е работата, че не може да се демонтира лесно. Проектирано е като част от бункера в другата част на градинката, ама ме беше гнус да търся тунела до там. То там си е бункер долу.
156
8
 
5
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Драги хора, ако желаете България да стани супер мега държава, тогава ме издигнете да бъда владетел на България!Съгласни ли сте?
155
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"тук живеят много простовати хора ,затова България НИКОГА НЯМА да стане Швейцария"И слава богу. Ти бил ли си някога там. Дресирани роби с *** души подчиняващи се на правила. Показна "демокрация" а на практика си броят стотинките. Перат парите на световните престъпници и са гнездото на новия световен ред.
154
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 207Каква съветска армия 1878 г бе галфонсооо .Знаешли кога е създаден съветския съюз?!?! Този паметник е на съветската армия. Никой не пипа паметника на цар Освободител и на паметниците на руските войници от 1878 год. Чети първо и после пиши червен каскет.
153
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на децата,срам за дъртите комунисти.
152
9
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Путин е пътник.../// ТАКА Е! ОБРАН ДА СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ КА *** БЕШЕ ОГРОМЕН УДАР ЗА РЕЖИМА!!
151
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТози паметник не е Путин, това е паметник на Русия !! Не е на Русия, а на окупационната съветска армия. Тя наложи един от мракобесните режими в България и изби хиляди българи. Никой няма да пипне паметниците на руските войски от войната през 1878. Винаги ще сме признателни ва воъниците в руската царска армия, които загинаха тука.