Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България

Бившият министър не се чувства виновен, водел се от интересите на Родината
413
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България
Снимка: БГНЕС

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил, във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Това заявява вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в кратко видео в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
В края му той се обръща и към премиера Кирил Петков: "Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на Родината, и ще продължа да го правя".

Във видеото Янев посочва, че сме в разгара на криза, която сериозно размести пластовете в системата на международните отношения. По думите му тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, а перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на останалите политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези.
Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на база на страданията на хората, но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията, те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес, заявява той.

Янев посочва, че отговорността на политическия ни елит днес е да защити адекватно националния интерес.

Националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани, това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни, това, което ще осигури бъдеще на нашите деца, изтъква той.

Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме, заявява още Янев и допълва, че те не следва да предопределят интересите ни, а са механизъм за реализиране на нашите интереси. Не винаги решенията, които се вземат в съюзните формати, са правилни и добри за България, предупреждава бившият министър и бивш служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
8
 
23
 
! Отговори
това е преди 2 години
ТОВА Е СЪДБАТА НА РУСИЯ-ПРЕДИ НАД 100 ГОД ЕДИНСТВЕНО ТЯ НИ СЕ ПРИТЕЧЕ НА ПОМОЩ, А 500 ГОДИНИ НИКОЙ ДРУГ НЕ НИ ПОМОГНА И НЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО.....ТОГАВА ПАК АНГЛИЧАНИ И ЗАПАДНИ СТРАНИ БЯХА ПРОТИВ РУСИЯ И ПОМОГНАХА НА ТУРЦИЯ.....СЕГА СЪЩАТА РАБОТА.....ЕДИНСТВЕНО ТЯ СЕ ПРИТЕЧЕ НА ПОМОЩ НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ХОРА В УКРАЙНА,И ПАК АНГЛИЯ,САЩ И ЗАПАДНИТЕ АНТИСЛАВЯНИ СЕ ВДИГНАХА ПРОТИВ РУСИЯ,НЕ ЗАТОВА,ЧЕ МНОГО ОБИЧАТ УКРАЙНА,А ЗАТОВА ДА СЕ ИЗБИЯТ СЛАВЯНИТЕ ПОМЕЖДУ СИ И НАЛИВАТ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА
110
9
 
44
 
! Отговори
Сина преди 2 години
Браво на ген. Янев! Някой трябваше да каже на това умопомрачено от запада недоносче Киро как стоят нещата! Киро, пътник си- за спокойни времена може и да ставаш, ама при военно положение не струваш! Трябва хора с мисъл, говор и култура, а ти се излагаш и дразниш мечока, от което ние само губим, Киро!
109
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага трябва да се организираме и да искаме отмяна на 3 март като национален празник Тази дата ни бе натрапена от слугите на Путин у нас -бсп Не искам Митрофанова да ми обяснява как трябва да им бъдем вечно благодарни за '' освобождението ''
108
31
 
12
 
! Отговори
Янев е предател преди 2 години
Нагъл и неадекватен - безличен чиновник е Стефан Янев ! Вън от политиката !
107
8
 
21
 
! Отговори
Нина преди 2 години
Е да де само,че забравяш ,че никой не е гласувал за тебе.Идваш от роденото служебно правителство.Правителството на Киро е правителство на хаоса.Не се знае кой от къде идва и кой олигарх обслужва.Егати народа но- кой каквото си надроби това ще сърба.
106
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не се притеснява че Путин може да нападне и нас Ако го направи , Ердоган веднага ще вкара турските танкове у нас като наш съюзник в НАТО Освен това ще иска по- бързо да защити 1 милион турци у нас
105
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
благодарното писмо от руското посолство ти взе главата
104
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен че ще обеднеем, заради пак грешната ни страна, ще гледаме и храним и нацисти украинци по хотели. За бедния българин дърво, за украиенца хотел с чисти чаршафи и топла храна.
103
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция затвори проливите за руски кораби защото според мездународните правила има право на това по време на война , но тоя почитател на Путин не знаел за такава война
102
9
 
25
 
! Отговори
сс преди 2 години
Ей такива политици ни трябват !
101
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедни ми Стефанчо, колко време ти трябваше да разбереш, че в в първото ти правителство имаше двама дебилллии които сега унищожават Родината, а за унижението мой министрър сам си виновен... Дано успееш с новата партия !!!!
100
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една година всеки ще забрави за жертвите и страданията. Обаче цената на газта, нефтата, енергията, храната, ще е всиока, много всиока. А ако се окаже че пак сме били на грешната страна? Тогава ни чака и много беднотия.
99
0
 
2
 
! Отговори
do 123 преди 2 години
то за това са блокирани коментарите ти да видиш ...
98
23
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
ЕДИНСТВЕНИЯ политик В ЕВРОПА КОЙТО НЕ ЗНАЕ ЧЕ ИМА ВОЙНА позор
97
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче ние европейците оставихме Украйна сама срещу агресора Дано сега повече страни изпратят повече оръжияи муниции и да се отсрамим малко
96
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря на ***, че сам се закопа и ни помогна да започнем да се изчистваме от червената мъърша която ни тормози от началото на прехода, Янев е само началото, нека не забравяме неговия башица Радев, който години наред ревеше против санкции за Русия, нека не забравяме *** и Копейкин, това са *** на джуджето.
95
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3/4 от българите смятат нахлуването в Украйна за неоправдано и проклинат варварството на Путин
94
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Янев. В карйна сметка всичко се опира до икономика.
93
10
 
28
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
От Русия идва петрола за Лукойл.Рафинерията не е пригодена да работи с друг.От Русия идва газта.От Русия идва стоманата.Неща без които нашата икономика ще спре тотално.Като останете на тъмно,студено,безработни и гладни,ще осъзнаете че от САЩ идва само един голям четвъртит.Янев е далновиден политик и се опита завоалирано да ви го каже.Останалите управляващи не ги мислете.Сметките им са пълни и си имат домове извън България.Дреме им за вас шматки.
92
11
 
6
 
! Отговори
До да допълня преди 2 години
Джуджета добре осъзнава автогола си. Просто запада го притисна в ъгъла, защото искаше това да се случи. Руската федерация е империя, независимо коя империя е застрашена всичко е позволено. Александър Македонски, Цезар, Чингиз хан ако спазваха международното право тогава, нямаше да сме чували за тях. Нищо не се е променило за 2000 години. Коя тояга е по-голяма командва парада.