Украинците притеснени от телените огради в Елхово

Спокойно премина нощта в центъра за бежанци
Обновена: 1 юни 2022 08:18 | 1 юни 2022 08:00, Елка Василева
73
Украинците притеснени от телените огради в Елхово
Кадър: YouTube

Спокойно е преминала нощта в центъра за временно пребиваване в Елхово.

До късно снощи в лагера бяха настанявани близо 600 украинските граждани, които напуснаха хотелите по Черноморието.

Още по темата
Броят на настанените ще бъде уточнен днес, тъй като ситуацията в буферния център беше изключително динамична.

Много от пристигналите бяха притеснени от високите телени огради, както и фургоните, предаде БНР.

Около 50 бежанци предпочетоха да се върнат в Бургас с такси.

Условията в центъра са неподходящи за малки деца, тъй като липсват климатици, хладилници и топла вода.

В късните часове на място пристигна и председателят на Агенцията за бежанците Марияна Тошева. Тя посочи, че в центъра бежанците ще остават до 72 часа.

Днес в лагера, който е с капацитет 1768 места, разпределени в 221 фургона, се очаква да пристигнат още около 500 украински граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
18
 
4
 
! Отговори
Злобно племе преди 2 години
Жалки и завистливи сме като нация. И затова сме в това положение. Затова и навън никой не ни харесва. Самооценката ни не се покрива с това, което другите мислят за нас. Способността за съчувсвие в това общество е нула.Поляците настаниха 4 милиона украинци. Посрещнаха ги. Взеха ги в семействата си.На българите все някой им е виновен.Дано не изпадаме и ние в ситуацията на бежанците.А целта на хибридната война не е да убеди някого в нещо. Разделяй и владей! При нас Москва успя без трудности.
44
1
 
19
 
! Отговори
тя преди 2 години
Що не ходите във Великобритания ? Отговора го даде специалист по езна телевизия -"англичаните са много солидарни с украинците да им дават оръжие , но към бежанците са консервативни " !
43
1
 
12
 
! Отговори
Емиии преди 2 години
И ние биваме притеснявани от тях, но не изглежда на тях да им пука!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.37 Войната я провокираха 78-годишният Байдън, президент на САЩ, НАТО, ЕК на гинеколожката Урсула Л. и испанеца Ж.Борел, трите водещи държави на ЕС - Германия, Франция,Италия.Да си вземат те украинските бежанци, а не да снабдяват неуравновесения психично артист с тежко въоръжение. Младите украинци вече разбраха, че те не се бият за Украйна, а за посочените личности и държави и или напускат окопите, или бягат от военна служба. Трети млади хора се предават, а ЕС няма да подсигури рес
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дошли са доброволно в България,която няма граница с Украина.Каквито условия са предоставяни на сирийските деца,бягащи от война,такива са предоставени и на украинските деца.Нямало това,нямало онова,не знаехте ли,че България е държавата с най- нисък стандарт в ЕС?
40
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 2 години
Ха ха, ха , сега пак са "притеснени "!Тези хора не знаят ли ,че това са центрове , които се охраняват ?!
39
3
 
22
 
! Отговори
За България преди 2 години
Климатика е толкова важен! Как може да се живее без климатик! Моля, всички които нямат климатик да си направят харакири, че просто няма смисъл тогава!!!..... Като цяло и 3 дена без топла вода не виждам как могат да се издържат!В Украйна е по- добре, ходете там!!!!
38
1
 
21
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Досега не съм чула някой украинец да говори за останалите в Украйна свои сънародници, да преживяват за тях, както е отбелязал един от коментиращите. Но за сметка на това притеснението им е, че нямат тераса, че нямат климатици, че не са на първа линия на морето. Е, няма такива наглеци!
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази война я разпалиха престарелият дади ( Daddy President) Biden, ЕК, ЕНП, Германия, Франция, Италия. САЩ ни доставиха двамата харвардци К-К, а президентът клекна пред наложените ни Киро-Кокорчо. Нека сега САЩ и трите водещи държави на ЕС да си разпределят бежанците от войната, а не Урсула-Жозеп Борел нагло да ги пробутват на съседните на Украйна държави. От ЕК и ЕНП ни връщат в ерата на феодализма. За САЩ да не говорим: запалиха войната Русия-НАТО на територията на Украйна и сега гледат сеир.
36
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах сутрешното предаване по БТВ! Ей, страшно продажна ТВ! Укрите се сърдят на закуската, която са им дали! Ами българските деца ядат такава закуска, а колко от тях и такава не могат да си позволят!!!!!!! Търтеи, гадно племе са! За толкова години пребиваване в България и тези, които живеят тук не са се променили много! Явно наглостта им е заложена в кръвта! На който не му харесва куфара и обратно в ***. Не навсякъде има военни действия! Наркомана да им предостави условия за живот!
35
1
 
32
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Доста време живях във фургони по строителни обекти из Германия. Никъде нямаше климатици и не твърдя,че е много хубаво. Но нищо лошо не ми се случи,може би защото не съм украинец ,свикнал да живее в замъци и с прислуга.
34
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Елхово до бургас са почти 100 километра. Значи за 100 километра такси пари имат, но да си плащат по хотелите нямат и държавата трябва да ги издържа...
33
0
 
25
 
! Отговори
Vlady преди 2 години
България няма възможност да приема бежанци - няма подходящи територии. Крайно време е Франция да започне поетапното им приемане и настаняване на Кергелен и Крозе.
32
0
 
31
 
! Отговори
крайно преди 2 години
време е да им се обясни на тези хора, че не са туристи, а бежанци. Прадядо ми е бил бежанец от Македония, но държавата не им е давала пари и не сам плащали нищо. Сами са се оправяли
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да заминават за Германия.Там ще им осигурят палатки.
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техните притеснения не ни вълнуват.
29
0
 
15
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 години
До Анонимен 10 Нашите деца не сме ги отглеждали в метални контейнери , а в социални панелки едно време.
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали са само за 2-3 дни там,какво толкова се притесняват?Като не им харесват държавните бази,ще стоят зад телените огради.
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 км с такси...*** бедните бежанци.... :D
26
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
а нашите тъ ри къде гледаха га ги канеха