Украинците притеснени от телените огради в Елхово

Спокойно премина нощта в центъра за бежанци
Обновена: 1 юни 2022 08:18 | 1 юни 2022 08:00, Елка Василева
73
Украинците притеснени от телените огради в Елхово
Кадър: YouTube

Спокойно е преминала нощта в центъра за временно пребиваване в Елхово.

До късно снощи в лагера бяха настанявани близо 600 украинските граждани, които напуснаха хотелите по Черноморието.

Още по темата
Броят на настанените ще бъде уточнен днес, тъй като ситуацията в буферния център беше изключително динамична.

Много от пристигналите бяха притеснени от високите телени огради, както и фургоните, предаде БНР.

Около 50 бежанци предпочетоха да се върнат в Бургас с такси.

Условията в центъра са неподходящи за малки деца, тъй като липсват климатици, хладилници и топла вода.

В късните часове на място пристигна и председателят на Агенцията за бежанците Марияна Тошева. Тя посочи, че в центъра бежанците ще остават до 72 часа.

Днес в лагера, който е с капацитет 1768 места, разпределени в 221 фургона, се очаква да пристигнат още около 500 украински граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ги настаниха украинците в луксозни хотели по морето за 3 месеца безплатен курорт? Ние плащаме, а живеем в бедност. Това нормално ли е? Коя друга държава в Европа им предостави такива условия? Там ги настаниха в бежански лагери, а тук... Вместо да са доволни, че имат покрив и храна, те са с претенции. Да бяхте дошли във Варна да ги видите как живееха, как се разхождаха по магазините и пълнеха торбите с нашите пари, а как се държаха... да не говорим. Е, всяко нещо има край
24
23
 
3
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Как се живее в метален контейнер при 30 градуса външна температура ?Лагера наистина всява неприятни емоции от концлагер.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
туристите не са "бежанци",до сега бяха туристи.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
свърши това с "първа линия" на плажа - сега "първа линия" в Донбас.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгнали да реват за хотели,не съм чула някоя във всичките интервюта да реве за хилядите загинали сънародници.Пък и нагли,все едно са някакви Царси особи и сме длъжни да ги обгрижваме до живот защото са ,,бежанци ,,
20
0
 
13
 
! Отговори
Гугутка Заспалова преди 2 години
Щом сЪ притснявът, ще сменят телта със сезал.....
19
0
 
34
 
! Отговори
АнОнИмЕн преди 2 години
Аз няма нищо против да се помага на бежанци, но мисля, че грешката беше огромна като се настаняват в хотели на първа линия на морето или изобщо в хотели. Не съм чула друга европейска държава да настанява бежанци по луксозни хотели в курортите си!
18
20
 
5
 
! Отговори
Опаа преди 2 години
Нормално е да има хора с различен поглед и различни желания, тези хора още не са разбрали че домовете им реално не съществуват. Не е хубаво да ги обвинявате, хулите или мразите. Всеки човек в подобна ситуация би имал същите реакции.Най доброто за тях е колкото се може по бързо да се интегрират, да си намерят работа и жилища.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основателно се плашат украинските бежанци! Както са топтан зад оградата, ще им се появи на гости тов. Митрофанова и ще им раздаде руски паспорти и от там...
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показвайте им на тези нагЛеци образователни филмчета, да видят как живеят другите бежанци, натръшкани по палатки и бежански лагери. Потресох се като видях как една бежанка се препира в най-обикновена кална локва. Да видят това и дано се засрамят, но май са оперирани от срам.
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе то и в лагера в Харманли няма, ама сирийците и подобните тях не мрънкат и не се оплакват особено. Ако бягаш от война няма да ти пука за басейна, румсервиза и сешоара в хотела.
14
2
 
39
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Тази драма трябва незабавно да се прекрати.Правителството трябва ясно и категорично да заяви:България е в състояние да предостави безплатно тези условия.На който не му харесва, да си търси каквото иска за собствена сметка.Напълно подкрепям изказването на вицепремиерката Константинова.
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма басейн, няма плажче, няма молове... Изобщо мизерия... Няма къде да си предложиш прелестите ... Платежноспособните клиенти са далече ...
12
7
 
28
 
! Отговори
Cgh преди 2 години
Киро е много просто момче, очакваше че за 3 месеца в хотелите на плажа бежанците ще си намерят работа.....явно не е запознат с нрава на руската жена. Рускиня, защото тия бежанци от Украйна говорят изключително на руски език. По-лош късмет от това да ти се падне рускиня за партньор надали има в тоя свят
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава е практиката в Еесовската Зона. По-важна е втората дума "Зона" в това примамливо словосъчетание. Три месеца си СПА-летовник на морето и после - зад телените мрежи. Сега укропите ще оценят по същество своя укропски лозунг "Украiна це Европа".
10
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Условията в центъра са неподходящи за малки деца, тъй като липсват климатици " ,,,,, като че ли нашите деца все на климатици ги отглеждаме! Ама , че капризна пасмина!
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станциите в които почиват работещите българи и то срещу заплащане а за тях безплатно не бяха на нивото им ! Точно са си за там с телената ограда.Неблагодарници и търтеи
8
0
 
33
 
! Отговори
Липсва Спа, преди 2 години
няма басейн, няма плажче, няма молове... Изобщо мизерия... Няма къде да си похарчиш парите, тцтцтц
7
1
 
26
 
! Отговори
АНонимен преди 2 години
Ако видят комини, повече би трябвало да се притесняват
6
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не са много закъсали щом на такова разстояние такси си хващат