Бориславова: Коалицията имаше трудни моменти, отдавахме го на характера на Трифонов

Статуквото в момента се бори като озверяло за позициите си, допълни тя
16 юни 2022 19:20, Анисия Иванова
171
Бориславова: Коалицията имаше трудни моменти, отдавахме го на характера на Трифонов
Снимка: БГНЕС

"Видяхме един преврат в пленарната зала днес. Бих попитала дали избирателите на ДПС са доволни, че гласуваха заедно с "Възраждане" и обратното. В кулоарите се забелязваха Костадин Костадинов с Десислава Атанасова - има снимки, които показват, че договарят нещо. Имаме една нова коалиция, която иска да спре промяната, която иска да върне стария модел и която превръща присъствието си в Народното събрание в оцеляване на всяка цена, заяви още тя", заяви пред бТВ началникът на кабинета Лена Бориславова.

"Малка част от българския народ и бизнес ще е много доволна от случилото се. Отново ще бъдат оставени на спокойствие, отново пестициди ще минават в плодовете на Капитан Андреево. "Лукойл" може би отново ще спре да плаща данъци, ще изчезне граничният контрол. Може да бъде възстановено спецправосъдието", каза още Бориславова.

Това, което се случи днес е онзи вододел, за който ставаше дума последните дни. Всичко постигнато в последните 6 месеца ще бъде отменено, смята Бориславова.

Въпросът, който трябваше да си зададем, е какво следва оттук нататък и какво е бъдещето, и дали с този избор, който направиха днес 125-те народни представители, те избраха да пратят България в бъдещето, или предпочетоха да я върнат назад в миналото, да повторят историята и да лишат от по-добро бъдеще една голяма част от българския народ, коментира Бориславова.

Коалицията имаше своите трудни моменти, призна тя. В началото отдавахме случилото се на характера на г-н Трифонов и компания, но после този модел разкри, че става дума за особеност в уговорките и целите, с които се влиза в тази коалиция.

Още по темата

По думите й само за 26 дни, откакто е затегнат контролът на "Капитан Андреево", в бюджета са влезли 3,6 милиона лв.

Що се отнася до РСМ, Бориславова е заяви: "Премиерът от месеци повтаря и призовава да бъде свикан КСНС, приехме решение на МС, в което казахме не ни давайте нищо на МС преди да е обсъдено в Народно събрание, защото ние трябва да изпълним волята на парламента".

"Вчера в съвета е имало предложение, с което Европа се е приближила по-близо до това да защити и приеме българската позиция. Оттам нататък каквото и да дойде от Европа към нас първо трябва да мине през Народното събрание", припомни тя.

Промяната не е приятна за хората, които се облагодетелстват от стария режим. Отговорното поведение беше да гласуваме актуализацията на бюджета. Предстои да видим за какво и как ще бъдат насочени средствата, които правителството успя да акумулира повече събираемост, каза още Бориславова.

Като грешка в управлението тя отчете, че ПП са открили твърде много фронтове срещу статуквото, което в момента се бори като озверяло за позициите си. ПП не се страхува от избори и не цели оставането на власт на всяка цена, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сладурата, объркала е професията
4
4
 
38
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Някои дават ли си сметка до какво дъно сме стигнали... Една, не искам да я наричам никаква... Иска да ни поучава...Дъно...Дъно Братя Българи... =)))
3
3
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Иска ми се Ленче с тебе да живея, с тебе да живея и да си пея... Каманите падат, падат от небето....
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами сте си виновни, всички гласуваха против вас, с не заедно.
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде аут!