Денков: БТР-ите повече пречат, отколкото помагат

Аргументите на Радев не са адекватни
4 дек 2023 17:15, Стела Стоянова
466
Денков: БТР-ите повече пречат, отколкото помагат
Снимка БГНЕС

“Очаквам ветото на Радев да бъде преодоляно бързо, защото аргументите не са адекватни”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков, който по-рано коментира много кратко ветото на президента, предаде БГНЕС.

“Самият факт, че повече от 30 години тези БТР-и никога не са използвани, показва, че не са били необходими”, каза още Денков.

Той подчерта, че има други средства, по които работят, за "да може да се появят на границата ни". “Така че няма нужда от тези бронетранспортьори. Те повече пречат, отколкото да помагат”, смята премиерът.

Още по темата

По-рано днес президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника. В мотивите към ветото е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост. ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС осъдиха остро ветото на държавния глава, а подкрепа оказаха от БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много цинично изказване в откровени лъжи. Народът не е сляп и глух, денков...гърчите се като червеи под ботуша на сащ...
285
0
 
15
 
! Отговори
Плъх преди 9 месеца
При наводнения и сериозен сняг примерно, както и по границата, но дайте да дадем на Хамерика 2 милиарда за бараки , като има възможност сами да си произведем бронемашини.
284
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КАТО ПОВЕЧЕ ПРЕЧАТ - ЗАЩО ВЕДНАГА ПОРЪЧАХТЕ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ, НО ОТ САЩ, КОИТО СА В ТЕХНИЧЕСКИ ФАЛИТ - С ТРИЛИОНИ ДЪЛГОВЕ КЪМ СВЕТОВНАТА БАНКА, КОЯТО ЯВНО ЩЕ ФАЛИРАТ!?
283
15
 
0
 
! Отговори
Четох някои коментар преди 9 месеца
И единственото което усетих: злоба! Жалкото е, че много индивиди от бг народа се държат като деца: играчката им е счупена, но не я дават! Или като вехтошари: не го ползваме, счупено е, но може да потрябва! А всъщност, може да се ползват за резервни части. Ако някой мисли че това желязо може да потрябва за нещо, да каже за какво? За музей? За атракция сафари? Аз за друго не се сещам.
282
0
 
14
 
! Отговори
Плъх преди 9 месеца
Дарявам Парламента и правителството на България на Украйна да ги пратят на Фронта и да се докажат, ще могат да са смели евроатлантици. От сега си представям Киро , Асан, лена , Бойко, Пеевски, Христо иванов и компания каква карикатура ще са.
281
0
 
14
 
! Отговори
Като му видя преди 9 месеца
Арогантната усмивка с която фалира и руши България ме избива на агресия!! А аз съм жена пацифистка!
280
0
 
10
 
! Отговори
Плъх преди 9 месеца
Като му гледам на тоя муцунката ми идва все хубави неща да му направя с кубинките , но знам че Сатаната си прибира децата!
279
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И все пак, тогава трябваше да дойдат танковете! Имали сме даже и БТР-и, и не са били използвани! А е трябвало! Ха-ха, въпреки, че въобще не е смешно, освен това на снимката!
278
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пречи ти акъла , абе тебе слуша ли те главата
277
0
 
15
 
! Отговори
На украинец преди 9 месеца
В хотел- 25 лева та ден! На българин в болница 1 лев на ден! На пенсионер 0 лева! На дете в умилище 0 лева!
276
0
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 месеца
На Украйна подаряваш БТР-и ,а на БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ за КОЛЕДА НИЩО !!!
275
0
 
16
 
! Отговори
Зеленски преди 9 месеца
Мобилизира 17 годишни украински сираци! Един вече е загинал на фронта! Потвърдено!
274
0
 
15
 
! Отговори
Жорж преди 9 месеца
Щом пречат защо искаш да ги пращаш на укролайната, нали си им най-голям дарител
273
1
 
13
 
! Отговори
Зеленски преди 9 месеца
Хич не ми дарявайте Денков! Той повече ще пречи откалкото ще помага!
272
0
 
9
 
! Отговори
Днес преди 9 месеца
Е загинал първият мобилизиран тинейджър в Украйна! 17 годишният Владимир Романович Сахало!
271
1
 
14
 
! Отговори
Денков преди 9 месеца
Ти си най безполезният са пун в държавата! Да те подарим на Украйна!
270
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ами аз например не искам и 1 стотинка да пращаме за украйна, нали започнаха да мобилизират и жени. т.е. може да им върнем тези които се намират по курортите ни без угризения. мисля че ще са много по-ефективни отклкото бтр-ите
269
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 277 - А и, като си помислиш, едни хора гласуваха за Герб срещу ППДБ, други за ППДБ-то срещу Герб, щот ППДБ-то нали щеха да го изчегъртват. Е, те пък взеха, че се сглобиха и народът зяпна. Особености на българските избори. Не ме питай що не гласуват повечето.
268
2
 
5
 
! Отговори
До 277 преди 9 месеца
Ясно - демокрация е, когато ви изнася. Когато не ви изнася, е Посолството.
267
2
 
10
 
! Отговори
Fen преди 9 месеца
Самите украинци искат нашите БТР-и защото колкото и учудващо да звучи на канцеларските плъхове - ще имат по-голяма ползва във воените действия, отколкото със подарените им от САЩ страйкъри (които се видя колко вършат работа в реален бой).Еми ние се готвим да закупим на завишена цена именно тези страйкъри!!!