Може ли "Графа" да стане ул."Навални"? Кметът Терзиев не го изключва

Предстоят преименувания, ще има и улица "Кристиан Таков"
22 фев 2024 13:21, Петър Бойчев
233
Може ли "Графа" да стане ул."Навални"? Кметът Терзиев не го изключва
Снимка БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев предлага улици в столицата да носят имената на руския опозиционер Алексей Навални и българският юрист и университетски преподавател Кристиан Таков.

На въпрос на NOVA дали ул. "Граф Игнатиев" ще бъде прекръстена на "Навални", Терзиев отговори лаконично, като не изключи подобна възможност.

Думите на кмета дойдоха минути след края на заседанието на Столичния общински съвет.

Местните депутати се опитват да изберат отново заместник-председател и да попълнят съставите на комисиите. Дотук се стигна, след като областният управител Вяра Тодева върна предходното гласуване на съветниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първо да обяснят с какво е допринесъл и как точно Навални е свързан с българската история и тогава вече може да се говори по тази тема!
68
3
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 6 месеца
Да ротирами имената на улиците, всеки месец ново име! Да го запишем в Меморандума!
67
2
 
13
 
! Отговори
В древен Рим преди 6 месеца
Като дойде нов император само са сменяли главите на статуите! Не трябваше да махат ПСВ, а да сложат главата на Зеленски и Кирчо Т_ъпото върху тялото на войниците
66
4
 
6
 
! Отговори
О спомняте ли си преди 6 месеца
1940, когато Царство България е независима и свободна държава, преди да бъде окупирана от Червената армия, СОС (в различен от сегашния състав) взема решение за преименуване на улици в центъра на София. Така се появяват улиците "Адолф Хитлер" и "Бенито Мусолини", смели борци срещу комунизма и Русия. Време е да възстановим тези названия.
65
18
 
3
 
! Отговори
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ.... преди 6 месеца
...ШЕ СТАНЕ БУЛ. НАВАЛНИ, ВМЕСТО РУСКИЯ ГРАФ, КОЙТО ДАДЕ ЗАПОВЕД ДА ОБЕСЯТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ!ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е "ЗА"!!!!
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Графа " да се преименува на "Джон Атанасов".
63
4
 
9
 
! Отговори
Направо преди 6 месеца
прекръствайте цялата територия за да мислите по-малко.
62
1
 
10
 
! Отговори
бай Бай преди 6 месеца
До Аз коментар 61и всичкото това за Левски къде го пише и прочете??Споко де пример е с построяването на паметника на летците на САЩ дето бомбеха София, та къде са софиянци ???
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ми то си е като в турското робство -слугите си късат шпайковете от натягане- да я кръстим денков -нали каза че не важно българската икономика да е добре ами русия да била зле-ама то на на род дето ги търпи защо да го жалиш
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Навални беше осъден и за корупция и измама с паринай-обикновен престъпник..
59
1
 
24
 
! Отговори
бай Бай преди 6 месеца
Само да припомня че Невални влезна в затвора заради финансови машинации-измами с една френска фирма !!По късно се разбра че държавната субсидия която му е давала Руската федерация за да поддържа неговите НПО-та е използвана за лични цели да си почива, да ходи където иска и да си купи жилища!!
58
16
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
До 48, Анонимен Е, не точно граф Игнатиев е убиецът на Левски. Просто той скрито е дирижирал решенията на процеса срещу Дякона. И е успял. Това доказва антибългарската имперска политика на Русия. Иначе си абсолютно прав - името на този българофоб трябва да се изтрие от българската история и да се накаже със забрава. А пък уличката защо да не се нарича "Навални"?! Преди половин век за да оближат г*за на СССР, "бързо" развиващите се варненци поискаха града им да се нарича Сталин. :) Ха-ха ха!
57
2
 
19
 
! Отговори
Хайди като в Косово преди 6 месеца
Булевард Бил Клинтън, Храм паметник Джо Байдън Освободител, църква Пресвета Вики Нюланд Превратаджийска и статуя на Зеленски- защитника на Вселената!!
56
0
 
17
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 6 месеца
Не е сигурно, може и зелении да е, не бързайре.
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И като какъв т.н. Навални е допринесъл с нещо за България. Предлагам улицата да се кръсти Мартин Лутър Кинг опозиционер в САЩ който беше убит от Президента на САЩ.
54
1
 
8
 
! Отговори
бай Бай преди 6 месеца
До Анонименкаква ти руска пропаганда бе душаааа???Искаш да кажеш че ДБ и ПП са руски партии ли???Тая работа я правят нашите видни натовци и еврощепсъли!!
53
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Да ама Не....
52
1
 
16
 
! Отговори
българина преди 6 месеца
най добре е да е посветен на всички американски агенти, АМЕРИКАН ЕЙДЖЪНТ или Чек пойнт чарли!, от чарли шиин или чарли чаплин, как гордо ще звучи, като от марвъл комикс....
51
22
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 6 месеца
Жалки, жалки смърдящи и вонящи русофилчовски болшевишки/сталинистки/нацистки/путинистки модераторчета - куклички на конци. Колкото и да ми преглеждате коментарите и да не ги публикувате, пак няма да е вашето - нещастни пълзящи ***, олигавили със слузта си наоколо. Това, този и тези, на които слугувате и се лендзите, скоро няма да ги има - обречени са, колкото и силни и могъщи да ви се струват. Руският, китайският и на други, смятащи се за демиурзи на човечеството, начин на живот и порядките му са свършени. Светът навлиза и навлиза все по-уверено в англосаксонския начин на живот, от който н
50
0
 
5
 
! Отговори
бай Бай преди 6 месеца
До Анонимен А другите за които ти милееш още преди да сме се освободили са направили всичко възможно за да не се освободим в пълния размер на българското ни землище!!!Ай мълчи! В добавка ако са искали да ни спрат са щяло да ни спрат и Руската и Османската империя!!!