Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков

Двама са ранени
Обновена: 16 май 2024 20:32 | 16 май 2024 19:55, Стела Стоянова
466
Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков
Снимка БГНЕС

Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като кола на НСО, превозваща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за инцидента съобщи във Фейсбук ПП.

"Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", посочват от партията. Сходно е и съобщението на НСО. В него се казва, че "автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали", съобщава НСО и допълва, че се оказва пълно съдействие на военната прокуратура, която разследва случая.

Още по темата
Според МВР, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в аудито, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е починал, а жената е в тежко състояние в болница.

Водачът на автомобила на НСО също е в болница, но е пострадал леко.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО.

Военен прокурор и следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното събрание в продължение на четири години след освобождаването им от длъжност. С приетите промени през ноември 2022 г. обаче стана възможно охраната да бъде свалена по-рано, ако няма заплаха за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се определя от специална комисия.

Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната.

През януари 2023 г. стана ясно, че НСО вече не пази бившия премиер Кирил Петков, а само го превозва. Охраната бе върната през август 2023 г. Тогава БНР съобщи, че НСО е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, идващи от свързани с Русия служби.

Кадри от мястото на катастрофата вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пияни, надрусани, ченгета,служби, специални части, охрани, карат като на рали....абе то по пътищата е бетер джунгла бе хора. Да се чудиш от кой и къде да се пазиш. Ужас. Бетер Африка сме. А иначе се бием в гърдите че сме европейци
379
7
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Доколкото разбирам, докторската мафия е довършила ранения шофьор, за да го изкарат по-лесно виновен.
378
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ФранкНаправо с 200 са взели завоя
377
0
 
20
 
! Отговори
Франк преди 1 месец
Там е завой и пресечка след завоя, която излиза на въпросният главен път. Няма видимост и се кара бавно, ограничението мисля е 70 но се намаля за да влезеш в града с 50 км/ч. Виждате катастрофата е станала точно пред табелата "Аксаково". Тия 100% са карали с поне 100км/ч и са го връхлетяли бързо за да го сгънаттака. Много жалко за човечеца.
376
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжец, фалшификатор, крадец, изпра статуквото, оправи подчинената си наложница и показа че в програмата му има още. Пълна трагедия, тия всичко до което се докоснат се унищожава.
375
1
 
24
 
! Отговори
До журналята преди 1 месец
Имайте малко доблест, не искаме да четем изявления на простоКиро, на шефа на НСО, на шофьора, на катаджията, на любовницата на Киро и на други овластениуроди. Искаме някоя дръжка на микрофон да намери смелост и да попита, кой е накарал мутрето-шофьор да пресича кръстовище с три пъти над позволеното, кога простоКиро ще се маха, заедно с антуража му и кога убиеца на двама човека ще влезе в затвора за разтуха на ***
374
1
 
18
 
! Отговори
Харвадрски МОШЕник преди 1 месец
Махай се от България убиец!
373
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко пъти трябва да показват видео от наемните убиици, наричащи се НСО които карат като обезумели, защото задницитеот зад много бързат да ходят при любовниците си? Накрая се случи логичното. Народът малко го интересува пострадалия убиец-шофьор какво му е състоянието, въпросът е ще бъде ли съден за убийство. Изкочил внезапно на пътя. Внезапно може да изкочи, ако тия са се движили с над 150км/ч при ограничение на кръстовище 60. Не държава, а ***
372
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОД ЧИЕ РЪКОВОДСТВО Е НСО?КОЙ ДОВЕДЕ ТЕЗИ ХАРВАРДСКИ МОШЕНИЦИ? КОЙ НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ДА НАЗНАЧИ КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ? В ДЕНЯ В КОЙТО БЯХМЕ ПРИЕТИ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА, КОЙ ВДИГНА ЮМРУК,,МУТРИ ВЪН ''И ДОКАРА НАЙ-ГОЛИМИТЕ МУТРИ ВЪВ ВЛАСТТА? Еее спокойно ...НЯМА ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН ДА НИ ОТДЕЛЯТ ОТ МОСКВА
371
0
 
8
 
! Отговори
32335445 преди 1 месец
Тия от НСО са баси koпелетата. Няма значение кой са карали. Тия правят извращения. С Цецка какво беше, а колко са скрили?
370
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбрахме, че аудито е отнело предимството на НСО колата. Действието се развива на изхода на селото, съответно джипката трябва да е карала с най-много 50. При удар с 50 размазват ли се коли и колко често загиват хора?
369
0
 
26
 
! Отговори
Бебо преди 1 месец
Срещал съм много пъти автомобили на НСО и подобни. Карат изключително нагло, с висока скорост, по средата на платното, идвайки срещу теб правят застрошително, рязко свиване срещу теб за да покажат безнаказаност. Защо возят тоя. Какъв е той за да вземат пари от мойте и вашите данъци за да го разкарват. Как не го е срам да говори че е помагал и ще помага на пострадалата жена и починалия. Щял да осигури на пожарната оборудване, но пак с мойте пари. Долен несретник. Ние сме виновни..НАРОДЕЕЕЕ
368
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
пазят го Кирето, да не иде зян
367
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Охраната от НСО трябва да носи отговорност за нарушенията които прави защото не само че започват да се превръщат в убийци на пътя ами и застрашават така живота на лицата които пазят в кортежа. Когато се движат с несъобразена скорост дори една каруца е достатъчна за да спре кортежа, така много лесно се прави засада. Тези се мислят за някакви недосегаеми състезатели. Трябва сериозна чистка в тази служба и да спазват правилата за движение на пътя.
366
0
 
13
 
! Отговори
Пица с кристали преди 1 месец
Едно момиче загина на бул. Вапцаров след катастрофа с кола на НСО и още резили, помните ли. Тези новите парашутисти също ще бъдат запомнени с това. Тажко и горко на България и обикнивенните хора.. Редът започва от спазването на законите, в т.ч. и за движение по пътищата.
365
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НСО - Не Спираща Опасност
364
0
 
24
 
! Отговори
Катаджия преди 1 месец
Колата на НСО се е движела с несъобразена за пътните условия скорост!
363
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един по-малко за 11% увеличение на пенЦията... На кирочо низамите обаче имат още много работа за вършене че 2 милиона пенсионери си чакат увеличението, а с тоя темп 1 по 1 скоро няма да ги приключи...
362
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Автомобилът на Кирчо умниО дали се е движил с 50 км/ч на излизане от Аксаково колкото е разрешената скорост в населеното място или е бил със 150-200 колкото си карат гавазите от НСО стандартно...
361
2
 
2
 
! Отговори
Бойко ви го каза преди 1 месец
Бойко си ви го каза в прав текст защо е невъзможно да е крадец, но вие се правите че не чувате. За това сега ще ви го преразкажа: Значи Тиквунчо като бил малак *** с бретон, това му било заложено и си краднело момчето, но когато го хванали майка му и бубайко му, такъва бой го били, че клетия от тогава забравил какво е това кражба. Вече не могъл дори да си помисли за такива неща. Ами вие, за да не сте крадци - вас колко са ви били родителите ви, уважаеми граждани?